Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nisekoi:

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PdqQu6H.jpg

Typ: TV

Ilość odcinków: 12

Status: Zakończone

Gatunek: Komedia, harem, romans, szkolne

Opis: Brak fabuły. Jest to prawdopodobnie jedyny opis, który z tak wielką dokładnością opisuje to anime.

Moje widzimisię: 

Po tym wielkim opisie prawdopodobnie nie muszę już nic dodawać, wszystko zostało już powiedziane. Wszyscy znamy (albo słyszeli co nie co)  Nisekoi, więc każdy z nas pewnie ma jakiś podgląd na sytuację. Zacznijmy od wad, dobrze ? Pierwszą wadą tego tytułu jest nazwanie go "drugim sezonem" - jakaś pomyłka ze strony Shaftu. Według mnie dostaliśmy dwunasto-odcinkowe speciale, które NIC nie wnoszę do wątków znanych nam z pierwszego sezonu, a tym bardziej NICZEGO do nich nie dodają. Automatycznie pojawia się tutaj druga wada - brak fabuły. Ot co, możecie nawet obejrzeć sobie ostatni odcinek, a następnie pierwszy,a nic to nie zmieni (Gdzieś wyczytałem jakieś spekulacje nad powstaniem 3 sezonu). Do tych wad możemy dodać pojawienie się paru nowych postaci (zgadnijcie jakiej płci), ale co z tego skoro dla nieistniejącej fabuły to żadna różnica ?  Dodajmy również sytuacje humorystyczne, które mimo wszystko nie rozbawiały tak samo jak na początku (pierwszego sezonu), a większość reakcji postaci jest nam bardzo dobrze znana. Bardzo jestem rozczarowany, że nie dostaliśmy kontynuacji głównego wątku lub jego poznania, za czym idzie jego zakończenie. No to może zalety ? Hm... Kreska, animacja plus można się nacieszyć widokiem ładnych dziewczyn 2D, a no i OP był całkiem niezły (endingów nawet nie chciało mi się oglądać). Jeśli szukacie jakiegoś zapychacza, który nic a nic nie zmieni w waszym  życiu, czegoś co ogląda się przy wyłączonym mózgu - nie krępujcie się, bierzcie śmiało. Zauważyliście, że większość kontynuacji z tego roku są co najmniej rozczarowujące ? Moja ocena: 3-4/10.

gfgdf

Opublikowano

Jako duży fan nisekoia muszę przyznać, że w porównaniu do sezonu pierwszego ten sezon to kupa. Jestem podczas czytania mangi i jestem rozczarowany postępowaniem studia, nawet większe rozczarowanie niż w przypadku Yamada-kun no 7-nin no Majo.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Oba sezony bardzo mi się podobały, aczkolwiek otwarta akcja bardzo mnie zdenerwowała ;< ile mają zamiaru to ciągnąć :D ? #Chitoge

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

TEAM WIN!!

CHITOGE, TAK JEST MAMY TO!!!

??

Ogólnie animu z*******e tylko ten brak zakończenia xD

Manga dobiega końca

TEAM ONODERA I TAK POZOSTANIE W SERCACH FANÓW

ECH

CZEMU

NAJLEPSZA

BOHATERKA

K***A

PRZEGRAŁA

ECH :makka:

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@Zeciarz

wygrywa blondyna, tak jak to myślałem, czy jak?

Bohater odrzucił Onoderę (brązowowłosą dziewczyne z klasy), jak i resztę dziewczyn: Marikę, jego kuzynkę Yui i Tsugumi. Chitoge (blondynka aka goryl) w następnym chapterze raczej będzie wybrana. 

Chociaż mam nadzieję na inne zakończenie, nawet na końcowy harem..

Opublikowano

@Zeciarz

To musi być szok dla ciebie xD Trzymaj się stary 

Srsly, Chitoge wygrała? :s Wolałbym Marike xD  Aż może przeczytam to :P

Aż szkoda gadać.

@1373230489-U611928.pngPitbull_ daj no tej maści, potrzebna mi. Najlepiej całą cysternę.

Opublikowano

Tak wg to wie ktoś coś nt trzeciego sezonu? Może jakiegoś filmu? Bo mam nadzieje, że anime kiedyś skończą... ;c

Generalnie kontynuacja będzie nudna (jeśli będą szli chapter w chapter tak jak w pierwszym sezonie), chyba że pominą dużo nieważnych chapterów tak jak w drugim sezonie, ale wtedy całość będzie słaba i niespójna. Pierwszy sezon to ok. 1-40/50 (mowa o chapterach), drugi 50-110(12 odc, a pominięte zostało.. przykład: drugi sezon zaczął się w momencie jak matka Chitoge przylatywała do Japonii, a przed tym zostały pominięte chaptery, jeśli dobrze pamiętam to w ilości 9 albo 10). Jakakolwiek ciekawsza akcja jest dopiero przy 180 chapterze. Więc znowu. Albo pominą 70 chapterów, albo zekranizują całość na 50 odcinków (w co wątpie) albo zrobią parę odcinków z tych 70 chapterów i jakąś większą część pominą.

W skrócie - nie ma sensu robić kontynuacji.

Opublikowano

Hohohoho xDDD

s017.jpg

I na tym skanie szanse na uratowanie tej serii spadły do 1% imo xD

Opublikowano

A takie pytanie od nooba. 

Czyli dziurka wisiorka Chitoge, pasowała do klucza Raku?

Hohohoho xDDD

s017.jpg

I na tym skanie szanse na uratowanie tej serii spadły do 1% imo xD

Licz na jakiegoś plot-twista xD.

gfgdf

Opublikowano

Nie, na samym początku właściwy klucz miala chitoge, w wieku 5 odkryla ze ichijou z onodera sie.lubią, więc oddala klucz onoderze. I to onodera miala klucz. @indywidualistaA

Nie licze juz na nic, poczekam ma 2/3 nastepne chaptery i raczej wtedy dropne

Opublikowano

Nie, na samym początku właściwy klucz miala chitoge, w wieku 5 odkryla ze ichijou z onodera sie.lubią, więc oddala klucz onoderze. I to onodera miala klucz. @indywidualistaA

Aa ok, dzięki :D

A to jak później okazało się, że to nie klucz Onodory? Przyznała się, czy Chitoge wyjaśniła?

gfgdf

Opublikowano

W 2 sezonie dowiadujemy się czegoś konkretnego czy nadal tylko komedyjka i czerwienienie się ?

Niczego konkretnego nie ma oprócz 4 pierwszych odcinków z matką Chitoge. Reszta rak.

Edit

Małe sprostowanie na sam koniec serii

Jako że w przyszłym tygodniu pojawi się prawdopodobnie ostatni chapter tej serii, a ja jako że jestem debilem i nie mam co w nocy robić (głownie dlatego, że popsuł mi się telefon), trzeba napisać takie, mam nadzieję krótkie, podsumowanie serii.
Nisekoi to seria tak naprawdę bez fabuły. Mimo faktu, że pierwszy sezon anime i pierwsze 40 chapterów oglądało się wyśmienicie, było z czego się pośmiać to potem, ta seria, już niestety zniżała swój poziom. Gdyby od momentu w którym skończył się pierwszy sezon twórca mangi skupił się na prawdziwym celu tej serii - czyli na prostym postawieniu uczuć bohaterów to seria byłaby dużo lepsza. Po świetnej "pierwszej" części dostajemy nic więcej jak ciąglę tą samą komedię, która nie powiem, że nie śmieszy, bo śmieszy, ale z upływem czasu staję się to po prostu monotonne i wkurzające. Ten cały zbiór dziewczyn stale się powiększał. Czuć było jak autor ciągnie ile wlezie, tylko po to, by więcej hajsu z całej serii wyciągnąć. Ze wszystkich 229 (liczę przyszły, ostatni) chapterów, całą akcję można byłoby spokojnie skrócić do 80 maksymalnie 90 chapterów. Większość z nich była po prostu nie potrzebna i nie wnosiły nic do głównego wątku serii.
Czytając końcówkę mangi czułem się jak w 13 odcinku Charlotte. Wszystko leci sobie tak powoli, spokojnie, bez pośpiechu, a tu nagle taki zwrot akcji, że wcześniejsze wydarzenia nic nie znaczą.
Kończąc tą całą bezsensowną wypowiedź. Nisekoi był jedną z moich ulubionych serii, liczyłem by dobrze się skończył, ale, nie.. przeliczyłem się - także zabieram ten status ulubionej serii.
Jakby ktoś się pytał czy warto to czytać. Moim zdaniem nie, nie warto. Przez ponad 200 chapterów dostajemy nic więcej jak powtarzającą się komedie i rumienie się. 
Moja końcowa ocena serii - 4

Propsy dla tego, kto przeczyta te wypociny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...