Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do grania 3000zł

RushAndGoToWin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam trochę większy budżet więc szukam komputera do 3000zł

- Jaki posiadasz budżet na kupno? 3000zł

- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu? Nie zamierzam wymieniać w moim komputerze części

- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu? Granie w wiedźmina 3 dziki gon przynajmniej na low

Pytania dodatkowe dotyczące kupna zestawu komputerowego bądź laptopa: Na jakich ustawieniach uciągnie mi komputer za 3000zł w wiedźmin 3 dziki gon?

- Do czego ma służyć komputer/laptop? Do grania, badz nagrywania ewentualnie

- Czy komputer będzie rozbudowywany? Tak

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy? Do świąt

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera). Najlepiej tak, windows 10 nic wiecej

- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera) Jezeli bedzie mozliwosc podkrecenia to komus dam bo sam nie umiem.

- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu? Obojętnie, byle żeby był wydajny w grach

- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? (nieobowiązkowe) 1920x1200

- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu. Nowy komputer z nowymi częściami do 3000zł

Liczę na pomoc, i dobry dobór sprzętu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

To przyjdź tydzień przed zakupem. Święta za miesiąc, za wcześnie jeszcze na rozważania nad tym zestawem.

Nabijasz sobie posty? Ja proszę tylko żebyście mi złożyli zestaw np na morele

Opublikowano

Nabijasz sobie posty? Ja proszę tylko żebyście mi złożyli zestaw np na morele

Tylko tu chodzi o to, że za miesiąc ceny mogą zmienić się diametralnie. Teraz może on kosztować 3000 złotych, a za miesiąc np. 3300 złotych.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ja nabijam posty? Nie. Prędzej Ty to robisz.

Ceny, opłacalność jak i dostępność podzespołów zmieniają się często z dnia na dzień, także składanie miesiąc przed zakupem jest bezcelowe. Złożymy Ci coś teraz, a przed kupnem trzeba będzie składać od nowa, bo się okaże, że połowa podzespołów podrożała albo w ogóle wypadła z oferty i w danej chwili trzeba kupić coś innego w ich miejsce.

Opublikowano

Ja nabijam posty? Nie. Prędzej Ty to robisz.

Ceny, opłacalność jak i dostępność podzespołów zmieniają się często z dnia na dzień, także składanie miesiąc przed zakupem jest bezcelowe. Złożymy Ci coś teraz, a przed kupnem trzeba będzie składać od nowa, bo się okaże, że połowa podzespołów podrożała albo w ogóle wypadła z oferty i w danej chwili trzeba kupić coś innego w ich miejsce.

To chyba jak się składa komputer, to częsci na święta nie tanieją

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...