Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konkretny sprzęt gamingowy 5 tyś (?)

m@te

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
- Jaki posiadasz budżet na kupno?

Około 5 tysięcy złotych

- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu?

Nie posiadam żadnego konkretnego.

- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu?

Chce osiągnąć satysfakcje i możliwość grania w najnowsze produkcje.

Pytania dodatkowe dotyczące kupna zestawu komputerowego bądź laptopa:

- Do czego ma służyć komputer/laptop?   Do grania włącznie aczkolwiek filmy też będę oglądał.

- Czy komputer będzie rozbudowywany? Nie chciałbym tego chociaż wiem,że jest to niemożliwe w dzisiejszych czasach.

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy? Grudzień

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera). Bez systemu wydaję mi się. Chciałbym komputer+monitory+klawiatura+myszka+słuchawki+podkładka+ gamingowy fotel o ile to możliwe.

- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera) Ciężko powiedzieć na tą chwilę,nie znam się na tym.

- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu? Przy takim sprzęcie ciężko będzie osiągnąć niski pobór prądu,liczę się z tym aczkolwiek dwa wcześniej wymienione cechy byłby mile widziane.

- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? (nieobowiązkowe) Nie posiadam.

- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu. Może kolorystycznie dot. obudowy/klawiatury/słuchawek? Niebieski.

Wydaję mi się,że dobrym serwisem do 'ogarnięcia' tego komputera byłby morele chyba,że znacie lepsze to zdaję się na Was.

Jeżeli macie jakieś pytania,walcie śmiało. 

Z góry dziękuje,Mate.

#rein

Opublikowano

Jakie chcesz te monitory? Klawiatura membranowa czy mechaniczna? Myszka i słuchawki "gamingowe"?

Opublikowano

Zamierzasz grać na kilku monitorach? Jeśli masz 5000 na wszystko czyli monitory, myszka, klawiatura, słuchawki, fotel to ja bym sobie zdecydowanie odpuścił kilka monitorów, bo wtedy na sprzęt zostanie tyle, że przy grze na 3 monitorach (bo multimonitoring na dwóch sztukach to jakieś nieporozumienie) będziesz kur**** dostawał, bo będzie cieniutko ;)

No i kiedy konkretnie będziesz kupował? Początek grudnia? Koniec?

Opublikowano

Jakie chcesz te monitory? Klawiatura membranowa czy mechaniczna? Myszka i słuchawki "gamingowe"?

Nic te nazwy mi nie mówią,wybacz.   Tak mysz i słuchawki 'pod granie'.

Zamierzasz grać na kilku monitorach? Jeśli masz 5000 na wszystko czyli monitory, myszka, klawiatura, słuchawki, fotel to ja bym sobie zdecydowanie odpuścił kilka monitorów, bo wtedy na sprzęt zostanie tyle, że przy grze na 3 monitorach (bo multimonitoring na dwóch sztukach to jakieś nieporozumienie) będziesz kur**** dostawał, bo będzie cieniutko ;)

No i kiedy konkretnie będziesz kupował? Początek grudnia? Koniec?

Grudzień-ciężko mi określić termin, po 10-tym xD

#rein

Opublikowano

Różnice w załącznikach. Ogólnie do gier poleciłbym Ci klawiaturę mechaniczną, jaki masz nacisk na klawisze? Lekki? Ciężki? Że to tak ujmę oczywiście. Ile na klawiaturę przeznaczasz?

post-1119232-0-82714200-1448490552.jpg

post-1119232-0-41806000-1448490553.jpg

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...