Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Myszka do cs'a.

FotoZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, niedługo będę kupował nową myszkę, zastanawiam się nad a4tech bloody v8m oraz Logitech g100s. Nie zależy mi na bocznych przyciskach, chodzi o to, która myszka, nie będzie ''umierać'' przy bardzo szybkich ruchach. Gram na 1,2 sens 400 dpi, więc gdy robię szybki ruch myszką, ta robi jakieś dziwne akcje. Która mysz z tych dwóch będzie lepsza? Prosiłbym też, abyście dopisali jaką podkładkę pod jedną z tych dwóch myszek kupić.

Opublikowano

Ja na Twoim miejscu wybrałbym G100s. Po pierwsze, nie lubię "płaskich" scrolli tak jak w a4tech bloody, wolę te bardziej "wypukłe", możliwe, że lata przyzwyczajenia. Po drugie, do CS'a zawsze brałem myszki bez żadnych profili i "udogodnień" pod kciuk, wydaje mi się, że do typowego FPSa proste gryzonie są najlepsze  ;)

Opublikowano

Siemanko, niedługo będę kupował nową myszkę, zastanawiam się nad a4tech bloody v8m oraz Logitech g100s. Nie zależy mi na bocznych przyciskach, chodzi o to, która myszka, nie będzie ''umierać'' przy bardzo szybkich ruchach. Gram na 1,2 sens 400 dpi, więc gdy robię szybki ruch myszką, ta robi jakieś dziwne akcje. Która mysz z tych dwóch będzie lepsza? Prosiłbym też, abyście dopisali jaką podkładkę pod jedną z tych dwóch myszek kupić.

g100s, moja za 50 zł niestety umiera ale przyzwyczaiłem się do mojego sensu i rzadko kiedy to mam :)

Tych a4techów się nie opłaca, sam plastik.

Jedyne opłacalne a4techy to x7 x747 bądź x740.

Podkładkę zwykłą, ważne, aby była duża, ja kupiłem od esperanzy, dość duża, za 30 zł bodajże.

Ew. weź od steelseries, jeżeli zależy Ci na jakości, dodam, że mam podkładkę esperanzy od maja i zero brudów na niej, tylko lekkie zdarcia(wylała mi się herbata, potem to dziwnie wyglądało i jakby się zdarło) które myszka nawet nie czuje po przejechaniu.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Polecam Bloody A9, idealna waga, dobrze trzyma się w łapie, podświetlana, ustawianie dosłownie wszystkiego, cena!

banner.jpg

Opublikowano

G100s ma na ten moment jeden z najszybszych sensorów na rynku, także żeby myszka "umarła" musiałbyś ja ciągnąć za samochodem :v

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

g100s, moja za 50 zł niestety umiera ale przyzwyczaiłem się do mojego sensu i rzadko kiedy to mam :)

Tych a4techów się nie opłaca, sam plastik.

Jedyne opłacalne a4techy to x7 x747 bądź x740.

Podkładkę zwykłą, ważne, aby była duża, ja kupiłem od esperanzy, dość duża, za 30 zł bodajże.

Ew. weź od steelseries, jeżeli zależy Ci na jakości, dodam, że mam podkładkę esperanzy od maja i zero brudów na niej, tylko lekkie zdarcia(wylała mi się herbata, potem to dziwnie wyglądało i jakby się zdarło) które myszka nawet nie czuje po przejechaniu.

Właśnie sam mam podkładkę od Esperanzy ''Flamie'' 45x35 na oko.

Czyli, że nawet się nie zastanawiać, tylko brać g100s?

Opublikowano

Właśnie sam mam podkładkę od Esperanzy ''Flamie'' 45x35 na oko.

Czyli, że nawet się nie zastanawiać, tylko brać g100s?

Też mam esperanza Flamie, zapomniałem właśnie jaki to model był :D

Tak. bierz g100s, to będzie najlepszy wybór.

szkoda, ze ja ja nie moge jej kupic, niestety staram się nie wydawać na takie coś narazie, skoro mam już konta z globalami to narazie stop :v:D

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Czyli a4tech = przereklamowany? :_:  (ogarnąłem, że logitech który chciałem kupić, to wersja bully czyt. bez pudełka i używana)

Opublikowano

wszystkie myszki a4techa to szrot, a seria bloody to już totalne gówno. 

A co Ci po pudełku? Nic, no chyba że chcesz nim w piecu palić, i nie używana, a ze zwrotów, np. jako nieudany prezent (bez śladów użytkowania, takich zwrotów sklep nie przyjmie). Taką znajdziesz za ~75zl, za nówkę dasz troszkę ponad 100zł

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

A co Ci po pudełku? Nic, no chyba że chcesz nim w piecu palić, i nie używana, a ze zwrotów, np. jako nieudany prezent (bez śladów użytkowania, takich zwrotów sklep nie przyjmie). Taką znajdziesz za ~75zl, za nówkę dasz troszkę ponad 100zł

http://allegro.pl/logitech-g100s-myszka-dla-pro-graczy-wysylka-0zl-i5690582095.html- Czyli coś takiego, będzie ''git''?

Opublikowano

"Bloody to gówno". Bardzo inteligenty argument.

A9 to bardzo dobra mysz za niskie pieniądze.

Opublikowano

"Bloody to gówno". Bardzo inteligenty argument.

A9 to bardzo dobra mysz za niskie pieniądze.

Hmm.. mógłbyś opisać te mysz? Bo seryjnie, dylemat ostry mam. Ten mój obecny Tracer Ghost X przy troszeczke szybszych ruchach, umiera. @CiasteczkoMen

Opublikowano

Ten g100s z linku będzie okej. Jeśli chcesz, by sensor dalej się gubił i zacinał to bierz wspomniane wyżej bloody, natomiast jeśli chcesz już nie mieć tego problemu - g100s

Opublikowano

A9 to dobra mysz, dobra pod palm gripa. Ma sensor A3050, który można dostać m.in w Kinzu V3 za 150zł. Do tego dochodzą przejrzyste sterowniki.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

A9 to dobra mysz, dobra pod palm gripa. Ma sensor A3050, który można dostać m.in w Kinzu V3 za 150zł. Do tego dochodzą przejrzyste sterowniki.

To wybierając TYLKO Pod kątem akceleracji przy szybkich ruchach, która będzie lepsza? :v

Ew dochodzi jeszcze Roccat Lua.

Opublikowano

To wybierając TYLKO Pod kątem akceleracji przy szybkich ruchach, która będzie lepsza? :v

Ew dochodzi jeszcze Roccat Lua.

Każda mysz z tego segmentu budżetowego może się zgubić, oczywiście nie będzie to tak częste jak np. w Bloody V8. 

Roccat Lua to mysz dla ludzi o cholernie chudych i małych dłoniach.

Palm - A9

Claw - G100s

Fingertip - obie myszy będą dobre, ale G100s sprawdzi się lepiej.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Każda mysz z tego segmentu budżetowego może się zgubić, oczywiście nie będzie to tak częste jak np. w Bloody V8. 

Roccat Lua to mysz dla ludzi o cholernie chudych i małych dłoniach.

Palm - A9

Claw - G100s

Fingertip - obie myszy będą dobre, ale G100s sprawdzi się lepiej.

Przesiadając się z takiego avago 5050 na 3050 odczuje sporą różnice? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...