Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest lepszy oferowany pakiet - Enderchest Universal czy TnT?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam pytanie

Jaki pakiet lepszy

Fiberhost TNT -30ZL

Enderchest Universal -30ZL

Mam pakiet Universal na enderchest

Ale procesor strasznie skacze nawet do 30%

Czy na fiberhost jest lepszy (procesor)

Czy na fiberhost jest naprawione kodowanie że niemożliwe jest danie znaczków specjalnych ?

Opublikowano

Zdecydowanie Enderchest. Miałem Fiberhosta, byłem niezmiernie niezadowolony. Enderchest ma same zalety, wad nie znalazłem, ale na pewno jakieś są, zaś w Fiberhoście wszystko to wady, nawet ich ortografia (nie wiem, czy nadal tak jest, ale był kiedyś taki błąd, którego nie pamiętam, był pod konsolą). Kolejnym minusem jest to, że często nie miałem dostępu do strony i jednocześnie do konsoli, ponieważ mieli częste awarie i strona po prostu nie odpowiadała. Na ich stronie jest taka zakładka jak "opinie klientów", gdzie większość opini pozytywnych, zgaduję, że dlatego, że akceptują tylko te dobre, a nie złe. Osobiście nie polecam Fiberhosta, ale nie tylko moje zdanie się tutaj liczy.

Opublikowano

Żaden z tych "hostingów", a tym bardziej żaden z tych pakietów…

Obydwa z podanych serwerowni to gówna jakich mało... Już patrze na oferte hostingu enderchest:

•16GB RAM i 10% CPU co to k***a jest... Taki procesorek to nadaje sie tylko do kalkulatora przy 16GB ram....

•c*****y bok

•c*****y panel

•c*****e maszyny jednym słowem All U need :DPolecam Magda Gessler

Przy limicie procesora 10% nie ma szans by wykorzystać 16GB RAM *sorry*

Oferta pukawka.pl:

Ja powiem tyle...

Jest to jedno wielkie oszustwo

Coś ode Mnie:

Pakiety tak zwane "bez limitu" nie są tak prawdziwie pozbawione limitów. Aby to było opłacalne dla hostingu, konieczne jest maksymalne wykorzystanie zasobów maszyny, a zatem "upychanie" serwerów. Jak nie trudno się domyślić, wpływa to wyraźnie na ich wydajność.

FiberHost oferuje Ci to samo co enderchest, ale mysli on bardziej do przodu i dodal wiele udogodnień. Minusem tutaj jest pojebana ekipa BOK (pozdrawiam Tymku :* )

Jeśli juz chcesz zakładać serwer i oszczędzać (czas, stresy bycia w wspolpracy z dzieciakami z enderchesta, nawet kase) weź coś prawdziwego [VPS/Dedyk].... Niekiedy bardzo sie oplaca.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...