Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VPS w Exone

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytania dotyczą osób posiadających VPS w Exone.pl

2 dni temu zamówiłem na próbę najtańszego VPS'a na tym serwisie, typowo do testów i zabawy.

Wszystko zainstalowane pomyślnie, pliczki wgrane od Terenzo, lecz jest jeden mały problem i chcę wiedzieć czy istnieje on u innych posiadających najtańszy pakiet w Exone (słyszałem, że śmiało powinno to starczyć na poprawne działanie serwera dla 10-20 osóB).

Odpalam serwer, wszystko jest super, jak używam FTP jest ok, jak spróbuję zalogować się przez clienta to ciąglę mam "Zostaniesz połączony" i scina całą maszynę, nic nie da się wpisać przez putty, wywala z ftp i zamula navicata, czy u Was także takie cuda występowały?

Dopiero po 1-2 minutach maszyna się odlagowuje i loguje na serwer przez clienta.

Gdy już zaloguje to wszystko chodzi jakby lepiej, ale każda operacja na plikach gdy serwer jest włączony to istna rzeźnia, myślę, że to chyba za mało ramu  :D

A jak u Was?

36599.png
Opublikowano

Tak przypuszczałem patrząc po zużyciu, ale wolałem się zapytać innych posiadaczy tego taniutkiego VPS, ale powiem Wam, że taka zamuła, że już myślałem, że pliki nie działają, albo serverinfo w cliencie źle przerobione bo nie łączy z serwerem.. haha :D

Kizio- daję + za odp.

36599.png
Opublikowano

Chodzi ci ten za 30zł ? On ma bodajże tylko 512 ramu ale na edytowanie serwera powinno starczyć :) ja czekałem po uruchomieniu może z 20/30 sek na to żeby się zalogować na serwer :)

"Chujowy w życiu i dobry w tekstach, biorę do siebie, cię nigdy do serca
Jadąc przez życie, furą Flintstonów, nie mam hamulców, proszę dopomóż
Wjechać na drogę, byle nie rondo, nie mam już sił, by na okrągło
Szukać tam wyjścia, z tych sytuacji, zmieniać porażki, w kolejny pastisz.."

------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Tak, mam na myśli tego za 30zł, wiem, że to malutko, ale gdzieś wyczytałem, że starczy.

Mi na samych plikach torenzo tnie jak szalone, z dwie minuty musiałem odczekać by client zareagował no i ogólnie jak jest uruchomiony serwer to cała konsola jest tak zamulona, że trzeba mieć cierpliwość by coś tam wklepywać.

Dorzucę drugie tyle ramu i może będzie znośnie, żeby na serwer weszło do 5 osób ;)

36599.png
Opublikowano

Tak, mam na myśli tego za 30zł, wiem, że to malutko, ale gdzieś wyczytałem, że starczy.

Mi na samych plikach torenzo tnie jak szalone, z dwie minuty musiałem odczekać by client zareagował no i ogólnie jak jest uruchomiony serwer to cała konsola jest tak zamulona, że trzeba mieć cierpliwość by coś tam wklepywać.

Dorzucę drugie tyle ramu i może będzie znośnie, żeby na serwer weszło do 5 osób ;)

Ja mając ten pakiet w Exone utrzymałem 25 osób na serwerze, więc nie wiem, co Ty z tymi plikami zrobiłeś xD
Opublikowano

Ja mając ten pakiet w Exone utrzymałem 25 osób na serwerze, więc nie wiem, co Ty z tymi plikami zrobiłeś xD

Wgrałem czyste pliki z Terenzo, dosłownie nic więcej nie robiłem, reinstalowałem nawet 2-3 razy maszynę bo myślałem, że może coś sknociłem.

Nic wielkiego nie robiłem na maszynie

1. Aktualizacja portów

2. Instalacja mysql i konfiguracja

3. Wgranie plików Terenzo przez wypakowywanie tarem i libów

Więc wszystko powinno działać dobrze, niestety maszyna zamula, że hej :D

Już lepiej kupić pc za 5 zł z 2gb ramu i zrobić z niego serwer...

Ten pakiet za 30 zł ma mniej ramu niż mój pc z 2000 roku (1024 mb)

Mam odpowiedni komputer gdzie bym mógł wepchnąć sporo osób, ale mi chodziło by pozbyć się hamachi ;)

36599.png
Opublikowano

Haha jak wy to robicie chłopaki, bo naprawdę na tym 512 ramu to po starcie serwera trzeba z 2 minuty odczekać, aż się zaloguję i maszyna się odlaguje.

Może mieliście inny pakiecik?

36599.png
Opublikowano

Ze swojej strony na testy mogę polecić najtańszy vps na minthost, bodajże 25 zł, nie miałem z nim problemów.

Opublikowano

Ze swojej strony na testy mogę polecić najtańszy vps na minthost, bodajże 25 zł, nie miałem z nim problemów.

Sprawdziłem ofertę i cenowo wygląda o wiele lepiej niż Exone, no i specyfikacja o wiele wiele lepsza ;)

Tylko pytanie, czy na tym za 25zł do testów normalnie można wybrać freebsd? Nie dojrzałem informacji na temat systemu.

Cofam pytanie, serwery z wizualizacją widzę są ciutke droższe, ale rzeczywiście jest freebsd. ;)

Potrzebuje ktoś serwer na Exone, używany 2 dni, czyściutki ;)

Kupiony za 29zł, oddam za sms za 15zł ;)

36599.png
Opublikowano

Sprawdziłem ofertę i cenowo wygląda o wiele lepiej niż Exone, no i specyfikacja o wiele wiele lepsza ;)

Tylko pytanie, czy na tym za 25zł do testów normalnie można wybrać freebsd? Nie dojrzałem informacji na temat systemu.

Cofam pytanie, serwery z wizualizacją widzę są ciutke droższe, ale rzeczywiście jest freebsd. ;)

Potrzebuje ktoś serwer na Exone, używany 2 dni, czyściutki ;)

Kupiony za 29zł, oddam za sms za 15zł ;)

Piszesz do nich oni Ci wgrywają FreeBSD :)

ix4zoxx38yf9.png

Opublikowano

Pytania dotyczą osób posiadających VPS w Exone.pl

2 dni temu zamówiłem na próbę najtańszego VPS'a na tym serwisie, typowo do testów i zabawy.

Wszystko zainstalowane pomyślnie, pliczki wgrane od Terenzo, lecz jest jeden mały problem i chcę wiedzieć czy istnieje on u innych posiadających najtańszy pakiet w Exone (słyszałem, że śmiało powinno to starczyć na poprawne działanie serwera dla 10-20 osó B).

Odpalam serwer, wszystko jest super, jak używam FTP jest ok, jak spróbuję zalogować się przez clienta to ciąglę mam "Zostaniesz połączony" i scina całą maszynę, nic nie da się wpisać przez putty, wywala z ftp i zamula navicata, czy u Was także takie cuda występowały?

Dopiero po 1-2 minutach maszyna się odlagowuje i loguje na serwer przez clienta.

Gdy już zaloguje to wszystko chodzi jakby lepiej, ale każda operacja na plikach gdy serwer jest włączony to istna rzeźnia, myślę, że to chyba za mało ramu  :D

A jak u Was?

Siema robilem wlasny serwer i wiem co i jak jesli chcesz moge ci pomoc zrobic serwer :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...