Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukiwani członkowie projektu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów,

Po dłuższej przerwie od serwerów, postanowiłem przystąpić do projektu serwera Metin2.

Sam tworzyłem w życiu wiele projektów, począwszy od metina, kończąc na sporych sieciach serwerów Counter Strike, które były sprzedawane po wielu owocnych latach działalności.

(wgląd, obecnie mniej serwerów niż za mojej "kadencji" - http://www.ggwp.pl- to nie reklama, jedynie wizytówka.

Krótko o pomyśle

W moim zamyśle jest stworzenie serwera wyjątkowego jak na te czasy, z niewielką ilością itemów w Itemshopie, całkowicie ich usunięcie jest niemożliwe z wiadomych względów, maszyna i człowiek nie działa na powietrze, ale jedno jest pewne, itemshop nie będzie dawał istotnej przewagi jak w przypadku 95% prywatnych serwerów lub chociażby serwera globalnego.

Sam zdążyłem zakupić już serwer VPS na czas konstruowania serwera i jego testów, domenę, aby nikt nie zdołał zarezerwować planowej nazwy serwera przed nami.

Poszukuję dojrzałych ludzi, nie oznacza to, że  muszą mieć 50 lat, oczekuję komunikatywności, uczciwości, umiejętności to sprawa drugorzędna.. uczymy się całe życie, oczywiście wiadomo, że coś trzeba wiedzieć na temat wykonywanej pracy.

Do teamu potrzebuję

- Technika (mile widziane podstawy Pythona, C++)

- Grafika

Mile widziane osoby w charakterze mapperów czy client editorów.

Na ten moment praca miałaby charakter wolontariatu, a jedyną gratyfikacją póki co byłaby posada w teamie.

Nie wykluczam, że z czasem, gdy projekt przybrałby na popularności, a korzyści z niego byłyby zadowalające w/w posady otrzymywałyby wynagrodzenie.

W przypadku chęci nawiązania współpracy zapraszam do odpowiedzi w tym temacie,  do wysłania prywatnej wiadomości lub na gg, następnie podam adres komunikatora głosowego w celu omówienia szczegółów.

@Edit.

Kilka osób już się odezwało, bardzo cieszę się z zainteresowania projektem, czekam na kolejne zgłoszenia! :)

36599.png
Opublikowano

a ty kim jestes w projekcie?

haha dobre pytanie, bo nie sądzę, że sponsorem  :v  :v

Opublikowano

Koordynatorem projektu :)

Potrzeba tylko rąk do pracy, bo samemu ciężko wszystko ogarnąć, tak to można podzielić projekt na konkretne osoby, aby wspólnie się uzupełniać.

36599.png
Opublikowano

Haha,

Ogólnie, ustalanie projektu serwera, zarządzanie ekipą serwerową, dbanie o reklamę i PR serwera, zarządzanie stroną i forum, modyfikacja clienta i zarządzanie serwerem pod względem technicznym. :)

U mnie problemem jedynym jest to, że choć długo się już uczę C++ (szkoła itp) to jednak nie jest to moja bajka i dlatego potrzebuję osoby obracającej się w tych tematach :)

36599.png
Opublikowano

Czyli pomysłodawca, manager projektu, client master, admin forum i webmaster?

Wszystko sam ogarniasz? PHP, MySQL, python i te sprawy? :D

Opublikowano

Przecież jasno pisałem

Potrzeba tylko rąk do pracy, bo samemu ciężko wszystko ogarnąć, tak to można podzielić projekt na konkretne osoby, aby wspólnie się uzupełniać.

Stąd temat i poszukiwani ludzie na stanowisko technika (z mile widzianą znajomością wcześniej wspominanych języków) oraz grafika.

Moim zdaniem na tym etapie projektu nie ma sensu poszukiwać administratora forum, aby pomagał w zarządzaniu forum czy stroną z racji tego, że dopiero pod koniec projektu zostanie on zgłoszony do sponsora :)

36599.png
Opublikowano

Przecież jasno pisałem

Stąd temat i poszukiwani ludzie na stanowisko technika (z mile widzianą znajomością wcześniej wspominanych języków) oraz grafika.

Moim zdaniem na tym etapie projektu nie ma sensu poszukiwać administratora forum, aby pomagał w zarządzaniu forum czy stroną z racji tego, że dopiero pod koniec projektu zostanie on zgłoszony do sponsora :)

Ale macie sponsora? Bo wybacz ale nie rozumiem xDD.

Oferta jest dość czytelna i konkretna. Chyba polecamm

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Tak jak napisałem w jednym z postów,  sponsor wymaga ukończenia projektu w znacznym stopniu, mowa tutaj o wartości 70-80%.

Do tego momentu za wszystko płacę ze swojej kieszeni na ile mogę sobie pozwolić.

Właśnie kupiłem nowy VPS o zegarze 3ghz i 2gb ramu w innej firmie.

Niniejszym mam na sprzedaż po taniości VPS z Exone do 21 grudnia + 7 zł w portfelu za 10zł przelew/sms, jeśli ktoś byłby zainteresowany, mi się on nie przyda, a szkoda żeby się zmarnował.

W dalszym ciągu zapraszam do nawiązania współpracy.

Zgłosiło się kilku chętnych, lecz nasze konsultacje nie doszły do skutku, jeśli ktoś jest mapperem to fajnie byłoby, jakby miał jakieś screeny z dotychczasowych prac, serwer ma być wypuszczony na światło dziennie, nie możemy sobie pozwolić na partactwo.

36599.png
Opublikowano

Witam wszystkich,

Niestety autor otrzymał blokadę konta za informację o sprzedaży VPS w statusie (z tego co mi przekazał to blokada na tydzień).

Proszę w takim razie kontaktować się z autorem poprzez komunikator Gadu-Gadu.

Opublikowano

Przekazuję, że do projektu dołączył

- Client Editor

oraz

- Quester (oczekuje na technika)

W dalszym ciągu poszukujemy technika!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...