Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Otwarcie Blade&Soul EU

Psychic Tenshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,
 Najpewniej większość z was wie już o tym,że gra Blade&Soul będzie otwarta na serwerach EU i NA.
Serwery będą dostępne 19 stycznia 2016 roku od godziny dwunastej.
6lNHkbN.png 
Na serwerach EU i NA będą dostępne 4 rasy postaci i ogólnie 7 klas.
Maksymalny poziom postaci możliwy do osiągnięcia to 45.

Rasy

Gon (Mężczyzna/Kobieta - wybór możliwy)

Jest to rasa która posiada dużą siłę fizyczną,dlatego oczywistym jest,że bardziej stawia na siłę niż szybkość ataków.

Jin (Mężczyzna/Kobieta - wybór możliwy)

Ta rasa jest przeciwieństwem rasy Gon,opiera się ona na szybkich atakach i zręczności nie na brutalnej sile fizycznej.

Yun (Kobieta)

Jest to rasa której przewodnikiem jest natura dlatego jest to rasa szybka i dość wytrzymała rasa.

Lyn (Mężczyzna/Kobieta - wybór możliwy)

Jest to rasa "złośliwa" i nie przewidywalna.Wygląda jak połączenie karłowatego człowieka ze zwierzęciem.

Dostępne klasy postaci:

gallery_2_9_34451.jpg

Destroyer (niszczyciel)

Jest to jedna z wolniejszych jak nie najwolniejsza klasa w grze,destroyer posługuje się dwuręcznym toporem i jest on w stanie trzymać go jedną ręką,również używa  "tarczy" którą może odpierać ataki z dystansu.

gallery_2_9_91896.jpg

Kung Fu Master (Mistrz Kung-Fu)

Tutaj dużo tłumaczyć nie trzeba,jest to klasa postaci która posługuje się walką wręcz,jej umiejętności są zróżnicowane od szybkich po nieco wolniejsze.

gallery_2_9_110267.jpg

Force Master (Mistrz Mocy)

Klasa magiczna,jej umiejętności pozwalają na wysyłanie magicznych pocisków jak również dla przykładu  podniesienie i odrzucenie wroga od siebie.

gallery_2_9_28817.jpg

Blade Master (Mistrz Ostrzy)

Klasa wojowników posługujących się mieczami,jest to klasa szybka i zwinna również potrafi dobrze łączyć ze sobą umiejętności (combo).

gallery_2_176_110132.png

Assassin(Zabójca)

Klasa która zadaje na przykład pewne obrażenia przez pewien okres czasu,klasa bazująca na zręczności

Blade Dancer(Tancerz Ostrzy)

Kolejna klasa która stawia na szybkość ataku jak i zręczność,jest to dobra klasa do jeden na jednego (1v1).

Summoner (Przywoływacz)

Jest to klasa supportowa,może ona wspomagać innych graczy ale również może przyzwać zwierzaka który może posłużyć jako tank.

Jednak nie każdą klasę postaci będzie można wybrać na każdej rasie,oto jakie klasy można wybrać na grając dana rasą.

Gon Destroyer (niszczyciel) Kung Fu Master (Mistrz Kung-Fu) Force Master (Mistrz Mocy)

Jin  Assassin(Zabójca) Kung Fu Master (Mistrz Kung-Fu) Blade Master (Mistrz Ostrzy)

Yun Blade Master (Mistrz Ostrzy) Force Master (Mistrz Mocy) Kung Fu Master (Mistrz Kung-Fu)

Lyn Force Master (Mistrz Mocy) Blade Dancer(Tancerz Ostrzy) Summoner (Przywoływacz)

Ja zagram na pewno,jeśli również zawitasz do tej gry i będziesz szukał kogoś aby razem pograć napisz do mnie,chętnie pomogę jak serwery EU już wystartują.

Linki do stron z których korzystałem tworząc temat:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przypomina to mocno WildStar, jeśli chodzi o te rasy, ta sama mechanika była, ale gierka miazga *.* masakra, że dopiero 19 stycznia wychodzi :/

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Było kilka problemów z tą grą gdyż początkowo miała być na początku grudnia 2015 roku dostępna na rynku EU. :) Najlepsze jest to że wiele nie zostało do startu i cóż ja tam już dni odliczam. :)

Opublikowano

Przypomina to mocno WildStar, jeśli chodzi o te rasy, ta sama mechanika była, ale gierka miazga *.* masakra, że dopiero 19 stycznia wychodzi :/

W którym miejscu gra przypomina WildStar? Bo ja albo ślepy, albo się nie znam.

没我爱

Opublikowano

Beda pewnie zwiekszac...Assasyn the best ;D Ja juz na ta gierke 2 lata czekam, to 3 tygodnie mi roznicy nie robi ;D

MeYf0tS.gif

Opublikowano

W czym? Ta sama specyfikacja ras + ten sam system bicia przez wroga, moby - widać, że trochę włożyli pomysłów z WIldStar'a, ale to na + bo wykorzystali same na prawdę dobre i ciekawe pomysły - filmiki znajdziecie tutaj http://www.bladeandsoul.com/en/na końcu i zobaczycie o co mi chodzi, jeśli ktoś grał w Wildstar.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Trochę przykro, że Summonerem można grać tylko i wyłącznie rasą Lyn, bo jest to chyba jedyna klasa, która jest supportem (chodzi mi o leczenie)? Owszem, są słodkie Lynki, ale wolałabym zagrać Gon/Jin/Yun (kolejny dylemat). Już blisko do 19 stycznia, niecierpliwie czekam  :)

Opublikowano

A wiadomo coś jakie będą serwery czy coś w tym stylu ? Bo fajnie by było jedną wielką polską rodzinką opanować któryś z nich ;D

MeYf0tS.gif

Opublikowano

w ogole jak z jakimiś angielskimi/polskimi poradnikami? jest cos? chodzi mi o jakies craftowania/runy itd, może nie tak stricte poradnik tylko jakies guide czy cos w ten deseń xD

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Jak poszukasz to znajdziesz, o serwerach też dawałem informację. :>

Będzie ich trochę na start, jeśli chodzi o angielskie to wygląda to następująco (nie podaje niemieckich i francuskich):

• Ebon Hall
  • Windrest
  • Cardinal Gates
  • Wild Springs
  • Starfall Crater
  • Hao District

p.s. Co do poradników to wszystko z oficjalnej strony mam przetłumaczone + kilka dodatkowych rzeczy ode mnie, pracuję też nad sugerowanymi Bopae 1-45lvl jeszcze, ale nie śpieszno mi z tym, bo mam jeszcze ponad dwa tygodnie żeby zrobić to przed headstartem. ^^

Polski Fansite o B&S:
small_logo.png

Opublikowano

kurde no to odwalisz kawal dobrej roboty ;D

Sporo serwerow az za duzo :D teraz trzeba ustalic na jakim by tu pograc ;D

MeYf0tS.gif

Opublikowano

Te większe i popularniejsze Polskie gildie próbują ustalić na jakim serwerze zebrać się, więc wystarczy poczekać i zobaczyć, co ustalą, a to znacznie ułatwi wybór. :)

Polski Fansite o B&S:
small_logo.png

Opublikowano

Haha xD Co prawda blisko, ale nie, aż tak blizko, a popykałbym sobie :3 Poradniki możesz znaleźć po angielsku pewnie jakieś polskie ukażą się po starcie.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Ja osobiście wybiorę przeciwieństwo tego,raczej zagram tam gdzie polaków będzie mniej + poradniki do BNSa po polsku już można znaleźć chociaż nie wszystkie są dokładne lub aktualizowane.

Opublikowano

Ja osobiście wybiorę przeciwieństwo tego,raczej zagram tam gdzie polaków będzie mniej + poradniki do BNSa po polsku już można znaleźć chociaż nie wszystkie są dokładne lub aktualizowane.

Szczerze mówiąc też tak planuje, teraz niby jestem w jakiejś gildii, ale może uda mi się nakłonić ich by grać na innym serwerze, będzie wtedy mniej dramy z pozostałymi polaczkami. :P

Większość poradników już jest, chyba że chodzi o poradniki do klas(dokładniejsze niż te, co były na oficjalnej stronie) lub trudniejszych instancji, to wtedy są głównie po angielsku.

Polski Fansite o B&S:
small_logo.png

Opublikowano

W czym? Ta sama specyfikacja ras + ten sam system bicia przez wroga, moby - widać, że trochę włożyli pomysłów z WIldStar'a, ale to na + bo wykorzystali same na prawdę dobre i ciekawe pomysły - filmiki znajdziecie tutaj http://www.bladeandsoul.com/en/na końcu i zobaczycie o co mi chodzi, jeśli ktoś grał w Wildstar.

Człowieku, proszę cię rasy są kompletnie inne, system walki różni się i to bardzo w WS są telegrafy tu ich praktycznie nie ma (czasami jakieś większe taki bossa mają telegrafy) i sam combat system polega na czymś zupełnie innym (tutaj mamy cobo sytem) te gry nie mają żadnych podobieństw. A i chciałbym tylko zauważyć, że B&S zostało wydane w 2012 roku (a robione od 2007 roku albo i wcześniej ponieważ gra została zapowiedziana w 2007 roku jako Project M), a WildStar w 2014 więc nie ma możliwości by BnS sięgnęło do WS po jakieś pomysły.

没我爱

Opublikowano

Szczerze mówiąc też tak planuje, teraz niby jestem w jakiejś gildii, ale może uda mi się nakłonić ich by grać na innym serwerze, będzie wtedy mniej dramy z pozostałymi polaczkami. :P

Większość poradników już jest, chyba że chodzi o poradniki do klas(dokładniejsze niż te, co były na oficjalnej stronie) lub trudniejszych instancji, to wtedy są głównie po angielsku.

Dlatego ja chce grać na serwerze gdzie polaków będzie mniej nie chce czytać non stop (ten to ku*wa a tamten to sku*wysyn) ... do gildii większej też nie mam zamiaru dołączyć. ;) Ze znajomymi zrobimy gildie gdzie wspólnie będziemy grać i to chyba mi starcza ... :D

Opublikowano

To samo wolę już te słowa słyszeć po angielsku, bo po polsku grając w LoL'a mi się już przejadły :D Co do ras chyba się nie zrozumieliśmy chodziło mi o system nie o nazwy.... i mówię, że pewne podobieństwa są nie, że coś skopiowali. Wiedziałem, że ta gra już jest, ale, że w 2012 już była to nie, dziękuję ekspercie ;)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

To samo wolę już te słowa słyszeć po angielsku

Przecież będziesz tylko po angielsku słyszał ;D A to co ktoś NAPISZE po polsku to już inna sprawa ;D

MeYf0tS.gif

Opublikowano

Nie wymieniłeś warlocka, to też całkiem dobra klasa :)

Warlocka u nas na premierze nie będzie dopiero po pewnym czasie się pojawi.

没我爱

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...