Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawko jazdy kat. B 2k16

kozaczenko11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo. Pewnie wszyscy już słyszeli o tych nowych zasadach dla zdających prawo jazdy w 2016r. (listek, 100km/h na autostradzie etc. :D

Ciekawi mnie jedna rzecz bo o tym nic nie słyszałem:

Co z tymi, którzy zaczęli w 2k15 (na aktualnych zasadach) i na przykład będą po teorii, ale nie uda im się zdać w bieżącym roku też praktyki i będą musieli do niej podejść w nowym roku? Czy obowiązują ich wtedy zasady z roku, w którym rozpoczęli prawo jazdy czy nobody cares i nawet jeśli ktoś zdał teorie w 2k15, a praktykę dopiero w 2k16 to i tak musi jeździć z listkiem itp?

Swoją drogą nie wiem w czym te ograniczenia mając pomóc, przecież jak ktoś ma pusty łeb to z listkiem czy bez i tak spowoduje wypadek :P

Trzeba dzisiaj nie mieć czasu, żeby jutro mieć czas.

Opublikowano

Nawet jeżeliby wprowadzili, to osoba będąca w sytuacji takiej, jak Ty piszesz zdaje na starych zasadach. Tak zwany poślizg.

­

Opublikowano

Nawet jeżeliby wprowadzili, to osoba będąca w sytuacji takiej, jak Ty piszesz zdaje na starych zasadach. Tak zwany poślizg.

Dokładnie. Będziesz pisał na starych.

hYYRv6d.png

Opublikowano

Koledzy Ci źle mówią, jeśli by je wprowadzili 4 stycznia, to byś zdawał na nowych, liczy się dzień wyrobienia plastiku w urzędzie a nie moment zdania egzaminu.

Opublikowano

Nie wiem co tak ludzie uparli się na te listki... Szczerze to niezłą zajawkę robimy sobie z tego. U mnie w mieście na spotach Audi/Seat/VW/BMW nakleiliśmy sobie te listki na tylne szyby i niezła zajawka z tego jest. Bo nie raz nas traktują ulgowo a potem małe zdziwienie jak zostają na światłach. Oczywiście sens to ma gdy samochód " co nie co " ma pod maską, bo nie widzie sensu pakować naklejki do np. golfa 3 z silnikiem 1.6 :v

Osobiście sądzę, że dobrze robią wprowadzając te procedury. Wiadoma rzecz, że główna przyczyna to kasa, ale duża część debili nie dostanie tego plastiku. Z tego co oglądałem dziś w TV, po jakimś tam okresie trzeba będzie przejść płatny kurs na torze poślizgowym. Moim zdaniem to świetny pomysł, większość kierowców nie wie nawet, jaką osią jest napędzany kierowany samochód, nie mówię nawet o sytuacji, gdzie wpadamy w poślizg. 

Ciekawi mnie czy ta tych kursach będą przeprowadzane kontrolowane poślizgi w samochodach tylko z przednim napędem czy też z tylnym, bo to konkretna różnica w czasie poślizgu...

Przesadzili tylko z tym, że po dwóch wykroczeniach ( chyba obojętnie jakich ) musimy przejść ponownie jakiś test a po trzech wykroczeniach tracimy prawko ( te zasady obowiązują przez dwa lata od zdania ) - tak dziś mówili w wiadomościach.

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Każdy kto zda praktykę po 5 stycznia 2016 roku jest na nowych zasadach. To kiedy zaczynasz nie ma wpływu. Osoby wyżej gówno się znają, ale muszą sobie posty nabić.

Opublikowano

Nie wiem co tak ludzie uparli się na te listki... Szczerze to niezłą zajawkę robimy sobie z tego. U mnie w mieście na spotach Audi/Seat/VW/BMW nakleiliśmy sobie te listki na tylne szyby i niezła zajawka z tego jest. Bo nie raz nas traktują ulgowo a potem małe zdziwienie jak zostają na światłach. Oczywiście sens to ma gdy samochód " co nie co " ma pod maską, bo nie widzie sensu pakować naklejki do np. golfa 3 z silnikiem 1.6 :v

Osobiście sądzę, że dobrze robią wprowadzając te procedury. Wiadoma rzecz, że główna przyczyna to kasa, ale duża część debili nie dostanie tego plastiku. Z tego co oglądałem dziś w TV, po jakimś tam okresie trzeba będzie przejść płatny kurs na torze poślizgowym. Moim zdaniem to świetny pomysł, większość kierowców nie wie nawet, jaką osią jest napędzany kierowany samochód, nie mówię nawet o sytuacji, gdzie wpadamy w poślizg. 

Ciekawi mnie czy ta tych kursach będą przeprowadzane kontrolowane poślizgi w samochodach tylko z przednim napędem czy też z tylnym, bo to konkretna różnica w czasie poślizgu...

Przesadzili tylko z tym, że po dwóch wykroczeniach ( chyba obojętnie jakich ) musimy przejść ponownie jakiś test a po trzech wykroczeniach tracimy prawko ( te zasady obowiązują przez dwa lata od zdania ) - tak dziś mówili w wiadomościach.

Egzamin z poślizgiem spoko, czytałeś tylko może gdzie znajdują się ośrodki które posiadają taki tor poślizgowy? Słyszałem że przykładowo ktoś mieszkający w Łodzi ( spore miasto) musi jechać to jakiegoś "Tomaszowa" ok 300 km+ żeby ten egzamin móc zrobić. To jest własnie dla mnie największa porażka, każdy WORD powinienem być w coś takiego wyposażony skoro wymyślają sobie dodatkowe egzaminy. Dojazd 300 km + egzamin 300 zł to policzmy sobie jakie to koszty ^^  Niebawem za granicą będą wysyłać Polaków na dodatkowe egzaminy ^^ 

Każdy kto zda praktykę po 5 stycznia 2016 roku jest na nowych zasadach. To kiedy zaczynasz nie ma wpływu. Osoby wyżej gówno się znają, ale muszą sobie posty nabić.

Nie liczy się moment zdania a moment wyrobienia prawka w urzędzie, mianowicie możesz sobie zdać 31 grudnia 2015, a dowodzik będzie w urzędzie gotowy 6 stycznia i już jesteś na nowych przepisach. 

Opublikowano

No to już pod debilizm podchodzi. Gdyby rządzący poświęcali tyle energii na naprawianie sytuacji gospodarczej w państwie  co na wku***ianie obywateli, to mielibyśmy tu Kanadę.

Sam już nie wiem, to co się w końcu liczy? moment zdania praktyki czy wyrobienia plastiku? czy nic się nie liczy i osoba po teorii leci na starych zasadach?

Pamiętam, że kiedyś (rok, dwa, może trzy lata temu) kolega robił prawko i obowiązywał go taki właśnie poślizg, że wprowadzili nowe zasady, ale on i tak robił na starych bo teorie i pierwsze podejście do praktyki miał w czasie kiedy obowiązywały stare zasady.

No i   odroczenie wprowadzenia tego syfu jest prawdopodobne, ale nie potwierdzone, jo?

Opublikowano

Egzamin z poślizgiem spoko, czytałeś tylko może gdzie znajdują się ośrodki które posiadają taki tor poślizgowy? Słyszałem że przykładowo ktoś mieszkający w Łodzi ( spore miasto) musi jechać to jakiegoś "Tomaszowa" ok 300 km+ żeby ten egzamin móc zrobić. To jest własnie dla mnie największa porażka, każdy WORD powinienem być w coś takiego wyposażony skoro wymyślają sobie dodatkowe egzaminy. Dojazd 300 km + egzamin 300 zł to policzmy sobie jakie to koszty ^^  Niebawem za granicą będą wysyłać Polaków na dodatkowe egzaminy ^^

Nie liczy się moment zdania a moment wyrobienia prawka w urzędzie, mianowicie możesz sobie zdać 31 grudnia 2015, a dowodzik będzie w urzędzie gotowy 6 stycznia i już jesteś na nowych przepisach. 

Zgadzam się z Tobą w 100%.

Jeśli chcą wprowadzić egzaminy na torze poślizgowym to niech każdy WORD/MORD zaopatrzy się w takie tory. Bo nie dość, że trzeba będzie zapłacić za egzamin i to nie małą sumę to jeszcze za dojazd...

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Już pewne.

Już pewne, a wiadomo o ile konkretnie? Czytałem coś o kilku miesiącach, ale to info z portali, którym średnio ufam :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...