Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana przepisów dotyczących prawa jazdy

Dektored

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie większość z Was słyszała jakie zmiany miały wejść od nowego roku. Wygląda na to, że zostaną przeniesione, więc pewnie niektórzy się jeszcze załapią. Ja osobiście się ciesze, bo najbliższy termin w Warszawie jest dopiero wolny za miesiąc, a jeśli by się nie udało to zapewne bym się nie załapał na stare przepisy. Poniżej zamieszczam link do artykułu. :)

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-nowy-system-cepik-nie-wystartuje-4-stycznia-poprzednicy-zost,nId,1925675#utm_source=facebook&utm_medium=feed&utm_campaign=FacebookHN

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Ale jezeli kursy zaczales na starych przepisach to egzamin co by sie nie stalo tez robisz na starych przepisach

No właśnie instruktor który mnie uczył mówił inaczej. :v

Opublikowano

Słyszałam dokładnie tak jak Ty. Na pewno wielu odetchnie z ulgą i z uśmiechem na twarzy, że przepełzną na starych zasadach bo bądź co bądź ale nowe zasady to dla mnie kosmos :D

Opublikowano

Wymyślają jakieś gówna, żeby więcej kasy wydoić, ale to dobra wiadomość.

Opublikowano

C*****o, będę musiał robić prawo jazdy już na tych nowych zasadach jak by to coś zmieniło że idioci będą mniej zapierdalać..

Kurs możesz zacząć 3 miesiące przed 18, a praktykę zdać bodajże po 18 czy tam miesiąc przed, więc może zdążysz.

Opublikowano

Kurs możesz zacząć 3 miesiące przed 18, a praktykę zdać bodajże po 18 czy tam miesiąc przed, więc może zdążysz.

No w moim przypadku to kurs rozpocznę w czerwcu, jest jakieś info w ogóle kiedy to cały ten system wchodzi? aktualnie to jest dupa bo się gorzej sypie niż windows. 

Opublikowano

No w moim przypadku to kurs rozpocznę w czerwcu, jest jakieś info w ogóle kiedy to cały ten system wchodzi? aktualnie to jest dupa bo się gorzej sypie niż windows.

Niby za przynajmniej 6 miesięcy, ale im wcześniej zaczniesz tym lepiej dla Ciebie.

Opublikowano

Mi też jeden z instruktorów tak mówił, że wtedy czekają mnie nowe przepisy. Na szczęście od miesiąca prawie wszystko za mną. 

Egzamin się zdaje, będąc już pełnoletnim.

­

Opublikowano

No i gitara, a nie jakies pierdoly typu liście na sanochodach i jakas sreko jazda.

Ostatnio panuje taka moda, że przyklejamy sobie listki na tylną szybę, oczywiście w samochodach które mając co nie co pod maską.

Wtedy niezłe zdziwko ludzie mają.

Nie jestem w 100% doinformowany, ale słyszałem, że po zdaniu prawka dają Ci coś takiego jak dowód miękki, po jakimś okresie trzeba będzie przejść płaty test na polu manewrowym itd. - coś takiego słyszałem.

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Jeśli testy zaczynam 30 czerwca to obowiązują mnie nowe przepisy??

Zależy kiedy to w ogóle będzie, bo nawet jeśli mówią, że za te 6 miesięcy to może potrwać to i rok. #Polska

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...