Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie wiem co robić na 31 lvl.

ajajonon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 31lvl i wszystkie granatowe misje w Eltnen już wykonałem, a muszę wbić 35 lvl do kampanii. Te niebieskie misje dają mi tylko 20000 expa, więc nie opłaca się ich robić. Co mam teraz robić, żeby wbić 35 lvl?

Opublikowano

A bierzesz Ty na to questy? 

Ok. 5kk expa z samych questów będziesz dostawać.

Zabrałem 2 questy od tego npc przy bramie, z czego 1 nie wykonałem bo nie wiedziałem co mam do końca zrobić. Są jeszcze jakieś oprócz tego? Bo na mapie samej instancji chyba nie ma npc tak jak np. przy instancji na Verteron.

Opublikowano

Musisz robic te 2 misje w swiatyni ognia. Najlepiej jakbys je oddawal z zaladowana energia wypoczynku ale pewnie jeszczenie masz gp wiec wollno ona sie laduje ale staraj sie oddawac te misje jak masz ta energie bo ci da wiecej expa a co do misji to trzeba tam zabic 2 kalogeny magii 5 gargolcow i 3 mutogenty.Najlepiej to idz za cala grupa ;)

Opublikowano

Głównie rób:

-Kampanię (Żółte questy)

-Questy Wprowadzające (Ciemno-niebieskie)

-Questy Zwykłe (Niebieskie) ale nie wszystkie, tylko te które opłaca się robić.

Ja jak expiłem, to questów mi nigdy nie brakowało.

Ale tak jak piszą koledzy wyżej, na tym lvl'u możesz  iść na instancje FT - Fire temple (Świątynia ognia) najlepiej z jakimś mentorem, który Ci pomoże (Jeżeli masz już ten 35 lvl to jej nie rób )

Od 37 lvl'a masz kolejną instancję Kromede. Masz tam dużo questów, to je też warto robić. Można je powtarzać 5 razy. Więc, wbijesz z 40-41 lvl.

Opublikowano

Głównie rób:

-Kampanię (Żółte questy)

-Questy Wprowadzające (Ciemno-niebieskie)

-Questy Zwykłe (Niebieskie) ale nie wszystkie, tylko te które opłaca się robić.

Ja jak expiłem, to questów mi nigdy nie brakowało.

Ale tak jak piszą koledzy wyżej, na tym lvl'u możesz  iść na instancje FT - Fire temple (Świątynia ognia) najlepiej z jakimś mentorem, który Ci pomoże (Jeżeli masz już ten 35 lvl to jej nie rób )

Od 37 lvl'a masz kolejną instancję Kromede. Masz tam dużo questów, to je też warto robić. Można je powtarzać 5 razy. Więc, wbijesz z 40-41 lvl.

Na 31 lvl w Eltnen brakuje mi już misji które mógłbym zrobić. Na razie przestałem grać na tym koncie, ale później wrócę i będę już wiedział. Oczywiście chodzę z grupą, którą bardzo łatwo znaleźć na serwerze dla początkujących.

Opublikowano

Bezmózgi z Barusa.
Kiedyś ta gra była trudna, a dzisiaj i tak jakiś BoBek powie Ci, że trudno jest wbić lvl.

Aktualnie nabicie 65 lvla to kwestia nawet 10 dni.
40 lvl bijesz w dwa.

Co do Twojego pytania - Masz przecież napisane, co masz zrobić, co podnieść, a co ubić.
Jeden quest polegał na wybiciu paru mobków z komnat + bodajże kilka gargulców. 
Kolejny to zabicie Kromede.

O ile dobrze pamiętam, to właśnie na tym polegają te dwa questy, a KAŻDE PARTY, które idzie na FT, to idzie właśnie dla tych questów, więc to już bardziej Twoja wina, że się nie pilnowałeś.
Zgarniasz za te questy około 5kk expa, czyli +/- 2-3 runy, abyś miał z 31 na 32 lvl.
Mniej więcej godzinka styknie, abyś miał ten 35 lvl + później questy fabularne i masz dosłownie w sekundę 36 - 37 i już robisz Kromedę te 5x + potem niebieskie questy w Heiron.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Do poziomu 37 robisz Fire Temple pol. Świątynia Ognia

Od poziomu 37 do 41 Kromede's Trial pol. Proces Kromede

0d 41 do 47 progressy różowe questy

Od 47 do 53 Twierdza Adma jakoś tak

Od 53 do 63 Beshmundir Temple pol. Świątynia Beshmundira

63 wszystkie Questy Kampanijn od lvl 57 do 63 jak robiłeś wszystko według tej instrukcji powinien ci automatycznie wpaść ci lvl 65 a jak nie to poda jescze na jakąś instancje porób CIEMNO. IEBIESKIE QUESTY

Czasami aby sie podnieść, trzeba nisko upaść :)

Opublikowano

­

Bezmózgi z Barusa.
Kiedyś ta gra była trudna, a dzisiaj i tak jakiś BoBek powie Ci, że trudno jest wbić lvl.

Grałam przed "wielkimi zmianami" w kampani, etc i było mi łatwej wbić 65lvl. Zrobiłam to dwoma postaciami. Teraz, na nowej kampanii i nowym systemie levelingu stanęłam na 61 strzelcem, bo te nowe instancje jednoosobowe są tak ujowe, że głowa mała, a bieganie po nowej mapce to katorga, bo co wyjdzię z miasta to asmo mnie zabija. To już w Katalam było łatwiej doklepać level na tygodniowych z garnizonów, niż teraz na niebieskich questach.

Poza tym, nie masz prawa stwierdzać czy jest łatwiej, czy trudniej. Każdy to odbiera inaczej.

Co do levelingu 35+ możesz zobaczyć w Heiron czy nie masz jakiś questów. Może tam znajdziesz jakieś ciemno niebieskie.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

­

Grałam przed "wielkimi zmianami" w kampani, etc i było mi łatwej wbić 65lvl. Zrobiłam to dwoma postaciami. Teraz, na nowej kampanii i nowym systemie levelingu stanęłam na 61 strzelcem, bo te nowe instancje jednoosobowe są tak ujowe, że głowa mała, a bieganie po nowej mapce to katorga, bo co wyjdzię z miasta to asmo mnie zabija. To już w Katalam było łatwiej doklepać level na tygodniowych z garnizonów, niż teraz na niebieskich questach.

Poza tym, nie masz prawa stwierdzać czy jest łatwiej, czy trudniej. Każdy to odbiera inaczej.

Co do levelingu 35+ możesz zobaczyć w Heiron czy nie masz jakiś questów. Może tam znajdziesz jakieś ciemno niebieskie.

Teraz nawet w dwa - trzy dni zrobisz sobie 65 lvl :)

Od 53 idziesz na BT solo z amuletem na 200% expa i za jednego moba leci Ci 26kk expa :) POLECAM.

Opublikowano

­

Teraz nawet w dwa - trzy dni zrobisz sobie 65 lvl :)
Od 53 idziesz na BT solo z amuletem na 200% expa i za jednego moba leci Ci 26kk expa :) POLECAM.

To nie zmienia faktu, że utrudnili grę jak dla mnie, zamiast ją ułatwić lub przynajmniej umilić. Nigdy nie lubiłam łazić po BT, nie każdemu to pasuje. Poza tym, co to za przyjemność tyle czasu siedzieć w jednej instancji? Żadna. Wcześniej przynajmniej robiło się coś więcej.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

­

To nie zmienia faktu, że utrudnili grę jak dla mnie, zamiast ją ułatwić lub przynajmniej umilić. Nigdy nie lubiłam łazić po BT, nie każdemu to pasuje. Poza tym, co to za przyjemność tyle czasu siedzieć w jednej instancji? Żadna. Wcześniej przynajmniej robiło się coś więcej.

Jeśli uważasz, że 10 - 14 godzin na wbicie 65 lvla to utrudnienie, to nie mamy o czym rozmawiać.

Opublikowano

­

Jeśli uważasz, że 10 - 14 godzin na wbicie 65 lvla to utrudnienie, to nie mamy o czym rozmawiać.

Bicie w jednym miejscu, nie jest ułatwieniem, bo odechciewa się grać.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

­

Zależy kto co woli. Wprowadzili co prawda ułatwienie, jednak dla niektórych może wydawać się monotonne i nieprzyjemne. Jak się chodzi z randomami to trochę zabawniej jednak jest... 

Opublikowano

­

Głupie gadanie.

Godzinę z 53 do 64 schodzi. Właśnie skończyłem :)

Godzina to chyba nie jest zbyt dużo, a przynajmniej jest to lepsza opcja, niżeli trzepanie questów i bicie lvla tydzień. 

Opublikowano

Do poziomu 37 robisz Fire Temple pol. Świątynia Ognia

Od poziomu 37 do 41 Kromede's Trial pol. Proces Kromede

0d 41 do 47 progressy różowe questy

Od 47 do 53 Twierdza Adma jakoś tak

Od 53 do 63 Beshmundir Temple pol. Świątynia Beshmundira

63 wszystkie Questy Kampanijn od lvl 57 do 63 jak robiłeś wszystko według tej instrukcji powinien ci automatycznie wpaść ci lvl 65 a jak nie to poda jescze na jakąś instancje porób CIEMNO. IEBIESKIE QUESTY

jakie różowe questy masz na myśli? Bo wbiłem 41 lvl i nie wiem gdzie sie udać

Opublikowano

W Heiron stoi taki rząd NPC, ale to na jakąś instancję grupową. Na razie rób Kromede aż wbijesz lvl do kampanii, a później albo te questy różowe, albo niebieskie.

Opublikowano

­

Głupie gadanie.
Godzinę z 53 do 64 schodzi. Właśnie skończyłem :)
Godzina to chyba nie jest zbyt dużo, a przynajmniej jest to lepsza opcja, niżeli trzepanie questów i bicie lvla tydzień. 

Jak kto lubi. Ja wolałam opcję z questami ;) Teraz mi ją zabrali, bo zrobić questa w Signi to koszmar, przez latających i zabijających wszędzie asmo, dlatego też odechciało mi się gry na globalu, chociaż dopiero co wróciłam.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

­

Jak kto lubi. Ja wolałam opcję z questami ;) Teraz mi ją zabrali, bo zrobić questa w Signi to koszmar, przez latających i zabijających wszędzie asmo, dlatego też odechciało mi się gry na globalu, chociaż dopiero co wróciłam.

Czego oczekujesz od tej gry, skoro na 65 lvlu bawisz się w 100% PvP? :P No.. nie liczmy codziennego RB HM. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...