Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno PS3 przez internet

srakalak123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym kupić PS3 ale mam pare wątpliwości:

1.Na jakiej stronie kupic PS3?

2.Na co zwrócić uwagę kupując PS3 przez internet?

3.Na co zwrócić uwagę kupując PS3 ''na żywo'' w moim mieście?

4.Jak kupić dobre PS3 do 400-500zł

5.Fat/Slim/SuperSlim (Proszę niech się wypowiedzą w tym punkcie tylko właściciele takowych modeli)

I ogólnie jak się nie nadziać na badziew?

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

1. Serwisy aukcyjne, sklepy internetowe. Możesz nawet przez neta zamówić towar z marketu.

2. To zależy czy kupujesz nową czy używaną, jeśli kupujesz na serwisie aukcyjnym, to popatrz na komentarze i zdjęcia towaru. Jeśli przez jakiś sklep internetowy, to też warto zwrócić uwagę na komentarze kupców oraz renomę sklepu.

3. W przypadku używanej jesli trafisz na sprzedawce z miasta, to polecam wybrać się osobiście. Sprawdzić stan wizualny jak i techniczny. Nich sprzedawca włączy konsole i odpali jakaś grę, Ty w tym czasie przysłuchaj się pracy konsoli. Zwróć uwagę na pracę wentylatorów, nie powinny z miejsca wchodzić na jakieś wyższe obroty i pracować głośno, przysłuchaj się pracy napędu. Zobacz też wyglądają wyloty powietrza, jeśli nie będą zatkane kurzem, to będzie oznaczało, że sprzedawca dbał o konsolę albo przynajmniej postarał się ją wyczyścić przed Twoim przybyciem.

Jeśli chodzi o nową konsole w sklepie, tutaj za dużo już nie sprawdzisz, teoretycznie nie musisz nic sprawdzić poza zawartością kartonu. Kupując nową konsolę otrzymasz gwarancję także jeśli po powrocie do domu konsola jakimś cudem nie będzie działać, to zawsze możesz zwrócić i poprosić o wymianę na inną. Możesz też poprosić sprzedawcę o włączenie konsoli jeśli posiada jakiś TV na sklepie.

4. Po prostu kupić? Za 500zł, to nawet już wyrwiesz nowego Super Slima.

5. Nie kupuj Classica (FAT) nie ważne czy wyrwiesz gdzieś nówkę czy używanego. FATy są najbardziej awaryjnymi modelami, co prawda ostatnie modele już nie łapały tyle RSOD czy YLOAD ale nie warto ryzykować. Sam miałem ostatni model fata i zaliczył kilka RSOD i padł całkowicie. Slim albo Super Slim. Jeśli myślisz o jakiejś przeróbce, to wybierz coś z serii CECH-25xxB - tutaj masz listę konsol, które można przerobić z wyprodukowanej serii https://embed.gyazo.com/6b34073be3d31243ec7c9a96a86a2f18.png

Jeśli nie chcesz przerabiać konsoli, to wybierz coś z serii CECH-30xxB.

Super Slima bym sobie odpuścił, co prawda pobiera mniej prądu niż Slim ale chodzi głośniej i jest wykonana z gorszych materiałów.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

1. Serwisy aukcyjne, sklepy internetowe. Możesz nawet przez neta zamówić towar z marketu.

2. To zależy czy kupujesz nową czy używaną, jeśli kupujesz na serwisie aukcyjnym, to popatrz na komentarze i zdjęcia towaru. Jeśli przez jakiś sklep internetowy, to też warto zwrócić uwagę na komentarze kupców oraz renomę sklepu.

3. W przypadku używanej jesli trafisz na sprzedawce z miasta, to polecam wybrać się osobiście. Sprawdzić stan wizualny jak i techniczny. Nich sprzedawca włączy konsole i odpali jakaś grę, Ty w tym czasie przysłuchaj się pracy konsoli. Zwróć uwagę na pracę wentylatorów, nie powinny z miejsca wchodzić na jakieś wyższe obroty i pracować głośno, przysłuchaj się pracy napędu. Zobacz też wyglądają wyloty powietrza, jeśli nie będą zatkane kurzem, to będzie oznaczało, że sprzedawca dbał o konsolę albo przynajmniej postarał się ją wyczyścić przed Twoim przybyciem.

Jeśli chodzi o nową konsole w sklepie, tutaj za dużo już nie sprawdzisz, teoretycznie nie musisz nic sprawdzić poza zawartością kartonu. Kupując nową konsolę otrzymasz gwarancję także jeśli po powrocie do domu konsola jakimś cudem nie będzie działać, to zawsze możesz zwrócić i poprosić o wymianę na inną. Możesz też poprosić sprzedawcę o włączenie konsoli jeśli posiada jakiś TV na sklepie.

4. Po prostu kupić? Za 500zł, to nawet już wyrwiesz nowego Super Slima.

5. Nie kupuj Classica (FAT) nie ważne czy wyrwiesz gdzieś nówkę czy używanego. FATy są najbardziej awaryjnymi modelami, co prawda ostatnie modele już nie łapały tyle RSOD czy YLOAD ale nie warto ryzykować. Sam miałem ostatni model fata i zaliczył kilka RSOD i padł całkowicie. Slim albo Super Slim. Jeśli myślisz o jakiejś przeróbce, to wybierz coś z serii CECH-25xxB - tutaj masz listę konsol, które można przerobić z wyprodukowanej serii https://embed.gyazo.com/6b34073be3d31243ec7c9a96a86a2f18.png

Jeśli nie chcesz przerabiać konsoli, to wybierz coś z serii CECH-30xxB.

Super Slima bym sobie odpuścił, co prawda pobiera mniej prądu niż Slim ale chodzi głośniej i jest wykonana z gorszych materiałów.

Ok dzięki, interesuje mnie konsola używana raczej bo w tej cenie nie znajde chyba nówki sztuki ale poszperam po allegro itp. Jeśli chodzi i o kupno na miejscu to chyba najlepsza opcja, tak przynajmniej mi się wydaje.Konsoli nie będe przerabiał. Ogólnie dzięki za szybką odpowiedź. Może ktoś jeszcze ma jakieś sugestie? :D Narazie ide szukac jak coś znajde to wrzuce link.

Takie pytanie aby nie tworzyć kolejnego tematu: W PC mam procesor intel core i3 530 2.9 GHz, lecz kartę słabą i szukam najtańszej opcji aby grać bez lagów, ścinek itp. Znalazłem karte graficzną Radeon HD 5450 za 150 zł obsługuje directx 11 tego co brakuje mojej obecnej karcie czy na tym Radeon'ie cokolwiek da się zdziałać?

A wy co byscie wybrali jakas karte do pc pod fife 15 czy ps3!

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Witam chciałbym kupić PS3 ale mam pare wątpliwości:

1.Na jakiej stronie kupic PS3?

2.Na co zwrócić uwagę kupując PS3 przez internet?

3.Na co zwrócić uwagę kupując PS3 ''na żywo'' w moim mieście?

4.Jak kupić dobre PS3 do 400-500zł

5.Fat/Slim/SuperSlim (Proszę niech się wypowiedzą w tym punkcie tylko właściciele takowych modeli)

I ogólnie jak się nie nadziać na badziew?

1. Allegro, niektórzy sprzedają jeszcze na gwarancji, jeśli chcesz kupić używaną - to patrz na gwarancje, jeśli nową - media expert za 800 zł chyba jest ale 12 gb

2. Stan konsoli oraz pada, opinie sprzedającego, no i też pamięć

3. Zazwyczaj tak jest na olx że szukasz sprzedawcy konsoli w Twoim mieście, polecam umówić się i samemu osobiście sprawdzić stan konsoli oraz czy działa poprawnie, jeśli jest sprzedający który nie będzie że tak powiem wymigiwał się od sprawdzenia konsoli podlącząc ją do tv to znaczy że jest osobą zaufaną, sprawdzisz wtedy i ocenisz sam stan danej konsoli.

4. Ja Swoją ps3 sprzedałam za 300 zł z gwarancją 5mies ( jakoś tak ). Za 500-600 zł kupisz nową wersje konsoli Ps3 - Super Slim i nawet z grami.

5. Super Slim, moim zdaniem najlepsza wersja ps3, sama ją miałam, chodziła cicho i bez problemowo, co do poprzednich wersji się nie wypowiem bo nie wiem.

A wy co byscie wybrali jakas karte do pc pod fife 15 czy ps3! 

to zależy gdzie częściej będziesz grał, pamiętam że konsola jest bardziej wytrzymała, nie posiada aż takich zawieszeń jak czasem PC bo wiadomo aby zagrać załóżmy w far cry 4 byś musiał na PC coś tam zmienić, ja jestem zwolenniczką zawsze Konsoli więc na Twoim miejscu brałam bym PS3. Sama korzystam już z ps4 i do kupna bądź złożenia komputera czy też wymiany części mi się nie śpieszy gdyż na konsoli bądźmy szczerzy zagram we wszystko co chce z dobrą grafiką i bez zastanawiania się czy coś mi nie pójdzie, bądź pójdzie na minimalnych wymaganiach ;p 

też mojego PC chce zamienić na Laptopa ponieważ PC jest mi tylko zbędny zajmuje miejsce no i szczerze do internetu potrzebny, prac i czasem do metina ;)

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...