Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Święty Mikołaj bez karty graficznej

IplayDO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Nadchodzą święta i chciałbym sobie sprezentować kartę graficzną, ponieważ moja stara (karta xD) poszła na emeryturę (artefakty ;-; ) . Moja sta.. ekhm.. była karta to Palit GeForce GTX 460 Sonic (256 bit, 1gb, ddr5).Mój procesor to AMD Phenom II x4 bodajże 3,2 Ghz .Zasilacz z czare listy ale jest ta firma w mojej rodzinie od lat i nigdy nie sprawiała kłopotów- Logic 600W . Płyta główna to MSI 760GM-P33 .Budżet to 400 zł z możliwą dopłatą 20 zł. Dzięki za pomoc!

Ps. Tylko nowe karty, nie używki. Głównie do CS:GO (musi być te 100+ FPS, tak miałem z 460), streamy i codzienny użytek (czasami rendering filmów), jak i inne gry( nie jestem wymagający co do gier)

Ps2. Wiem że jest multum takich tematów, ale każdy przypadek jest innyi musi być rozpatrzany inaczej (słowa pana prowadzącego kanał MoreleTV na yt )

Jeśli możesz podaruj "lajka" :)

Opublikowano

Source głównie na procku siedzi ale chodzi mi o wydajność lepszą niż na gtx 460.(lub porównywalą)

Opublikowano

Czy musi to być koniecznie nowa karta ?

Ale,myślę że wymiana zasilacza i tak jest konieczna..

Z używanych bym proponował : http://olx.pl/oferta/radeon-hd-7870-2gb-CID99-IDcJOuJ.html#87361170ca

Zasilacz w tym budżecie,a nawet trochę ponad,jadąc po kosztach też by musiał być używany.,

Możesz też szukać na OLX.,kart typu R7 250X,Gtx 750/Ti.,gdzie niby trochę używana,ale nowa i na gwarancji..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

O serii GT najlepiej zapomnijmy..

Co do R7 250,lepiej wziąć tą z końcówką ,,X,, .,większa wydajność w grach za to kosztuje więcej niż 400zł..

Dolicz też zasilacz..

​     ​

Opublikowano

Te od msi wez, z tego co widze w necie tdp to 95, pewnie to max wartosc, tylko ten Twoj zasilacz to na lini 12V+ pewnie duzo nie ma, nawet jak ma tak napisane.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

TDP wynosi 95W..

Zasilacz wolałbyś nowy czy używany ?

Ale pomyślałbym bardziej nad tym Radeon`em co wcześniej podałem,w grach większa wydajność,o ile nie przeszkadza ci że używane..

​     ​

Opublikowano

Nie lubię za bardzo używek :/ A chociaż ten MSI r7 250x z allegro jest lepszy od mojej starej kart Palit GeForce gtx 460 sonic? Co do zasilacza- na razie nie zmieniam, od 4 lat nic się nie działo, chodzi ciuchutko jak myszka i ma naprawdę dobre opinie na morele.net (ludzie pisali ze po dwie karty podłączone mają, droższe od tego R7 250X itp) .

Edit: na morele pisze w opisie produktu mojego zasilacza - sprawność- 80% .Nie wiem dokładnie co to oznacza.

Opublikowano

No lepsza jest..

Sprawność 80% o ile dobrze się orientuję to oznacza w skrócie tyle ile zasilacz może z siebie maxymalnie ,,wydoić,,

Chodzić ładnie i cicho to każdy zasilacz może,ale skoro 460-siątka przez ,,x,, czasu chodziła ci na nim to dobrze..

Życzę aby kolejne ,,x,, czasu to wytrzymało..

​     ​

Opublikowano

4-5 lat 460 wytrzymał.Czyli Radeon r7 250x od MSI z allegro.Będzie dobra kultura pracy z AMD? I te tdp 95W oznacza mały pobór i obciążenie zasilacza? Jakieś mniemanie ile fps może być w cs:go? xD Wcześniej było 160-200.

Opublikowano

Ten radeon od MSI odpada.Brak wejścia dla mojego monitora.Ten od Club 3d jest też ok?

Opublikowano

Ale jak nie ma wejścia ? Jakim kablem to podpinałeś do starej karty ? 

Przejściówek możesz użyć..

Club 3D to już bierz w ostatczności..

​     ​

Opublikowano

No to kup tą kartę od MSI na allegro i dokup ten kabel,one tam drogie nie są,z 10zł Cie to wyjdzie..

A jak masz Monitor na HDMI to przez HDMI podpinasz..

​     ​

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...