Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

xlw31v.png

START NOWEJ EDYCJI SERWERA:

8.04.2016 (piątek)!

16bn9fq.png

sb.hyperse.pl

2zzq7ua.png

ts.hyperse.pl

yyyc.png
Lunaris powstał dzięki wspólnej pracy i zaangażowaniu zgranej i przede wszystkim DOŚWIADCZONEJ ekipy. Serwer należy do rozwijającej się sieci HyperSE.pl
Na serwerze znajdziecie kilka nowości oraz wyjątkowe eventy!

34yofpy.png

1. Minigry

Na spawnie znajdziecie pokoik z minigrami. Są to zautomatyzowane areny pvp do walki na łuki lub miecze pomiędzy dwoma graczami. Areny są inspirowane mapami z gry Counter Strike. Wygrywając na arenie otrzymujesz punkty, które później są wliczane w ranking. Dla topowych graczy przewidujemy nagrody! :)

v8ouhj.png

Przykładowe arenki:

vJDc.png

wJDc.png

2. Kartki z kolorowymi nickami

Oprócz wykupowania kolorowych nicków u administracji, możecie zdobyć je również sami! :) Kolorowe kartki można zdobyć kopiąc netherrack (głównie w netherze). Drop kartek jest dość niewielki, a im lepszy kilof, tym szansa na zdobycie przedmiotu zostaje zwiększona. Kartkę można wykorzystać klikając na nią prawym przyciskiem myszki.

Okres "działania" koloru to 2 tygodnie. Kolory nie mogą się ze sobą łączyć.

Jedynym minusem kolorowych nicków jest to, że prefiksy nadane z innych rang (VIP i SVIP) znikają.

xJDc.png

3. Luckyblocki - nagrody na eventach

Postanowiliśmy wprowadzić na serwer luckyblocki. Myślę, że chyba nie muszę tłumaczyć co to jest :) Blok ma teksturę gąbki, po rozwaleniu go otrzymujemy do ekwipunku losowy zestaw przedmiotów. Może to być trochę redstone, narzędzia, pieniądze lub... diamenty!

1442373472827.png

4. Czasowy nether

Nether jest otwierany w godzinach 16:00-19:00.

5. Diamentowy crafting

Jak wiele osób wie, na serwerze bardzo ciężko zdobyć diamenty. Są one drogie i nie każdego we wstępnej fazie gry jest na nie stać. Dlatego postanowiliśmy trochę ułatwić grę wprowadzając możliość stworzenia diamentu! W jaki sposób? Dowiecie się niebawem! :)

6. Drop z cobbla i ze stone

Drop z cobbelstone:

Żelazo: 0.05% - 0.08%

Złoto: 0.02% - 0.05%

Emeraldy: 0.03% - 0.06%

Drop ze stone:

Żelazo: 0.25%-0.28%

Złoto: 0.03% - 0.06%

Emeraldy: 0.15% - 0.18%

Drop uzależniony jest od rodzaju kilofa i jego enchantu.

7. Questy

Stworzyliśmy 10 questów głównych (jednorazowych) i 4 dodatkowe, które pomogą w rozwijaniu wyspy i urozmaicą trochę grę.

NPC znajdziecie na spawnie, wyspie orków i wyspie elfów.

yJDc.png

8. Drop głów graczy

Głowy graczy zostały wprowadzone jako "trofea". Można zdobyć je zabijając kogoś na arenie lub w netherze.

Byyc.png
BJDc.png

Gyyc.png
Hyyc.png

zJDc.png

Eventy:

OX

xyyc.png

Skoki

153v7s6.jpg

Parkour

2a5g088.jpg

Górnik

wyyc.png

Sumo

4jkyzr.png

Ogólnodostępny parkour z 3 poziomami trudności i nagrodami.

ehdhrn.jpg

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Screeny ładne, chociaż akurat texturepack średnio pasuje. Przydałoby się też dać jakiś bardziej interesujący opis aby zachęcić graczy.

Co do texturepacka - co człowiek to opinia :D Najlepiej wejść po otwarciu i zobaczyć samemu, z własnym rp :) Co do opisu... jeśli tak mówisz - nie ma sprawy. Nie chciałam, żeby prezentacja była za długa, a screeny już trochę zajmują.

Opublikowano

Zablokujcie sobie /pl

a ogólnie nic specjalnego poza spawnem który bardzo mi się podoba, skyblock jak skyblock ;3

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Zablokujcie sobie /pl

a ogólnie nic specjalnego poza spawnem który bardzo mi się podoba, skyblock jak skyblock ;3

Ahh, dziękuję za przypomnienie.

Nie chcieliśmy wprowadzać zbyt wiele nowości, w których ludzie mogą się najzwyczajniej pogubić. W grudniu mamy zamiar wprowadzić nowy projekt dotyczący questów i to chyba tyle ze "specjalności" ;)

Opublikowano

Moderator nie godny stanowiska, impulsywny i banuje osoby za kontakty poza serwerowe ktore go nie powinny obchodzić

Domyślam się o co Ci chodzi. Odbanowałam T0m4sza, przeprosiłam w imieniu Cotidie, długo rozmawiałam. Dzisiaj wchodzę na serwer i co widzę? 3 graczy wnosi skargę na tego gracza, wysyła mi screeny na których... gracz ten wyzywa i ujawnia publicznie dane osobowe kogoś innego. Może i masz rację, że Cotidie jest impulsywny, ale akurat co do tej sytuacji miał rację, a mi pozostało po raz drugi nadać perma T0m4szowi i innym jego kontom, tym razem słusznie i z dowodami w ręce.

Opublikowano

jednakże po tym jak ze sobą wyjaśniliśmy tę sprawę , byłem spokojny następnego dnia "wszedłem" na serwer i okazuje się że jest ban, po raz kolejny bezpodstawny...  :) wszedłem drugim kontem napisałem co o niej myślę i wyszedłem , tak więc zbanowałaś już zbanowane konto jednakże dopiero TY zbanowałaś mnie w tym momencie w który powinno to zostać zrobione ... poza tym , jak się rozstałem z moniką , ktoś bezpodstawnie zarekwirował mi wyspę , którą JA założyłem a nie cityliya/szmata więc poniekąd powinna ta wyspa zostać pusta/usunięta/oddana MI a nie jej , jest to taka sobie kradzież i oszustwo ze strony moniki i marcina ...

Opublikowano

Ciekawe, że dostałeś bana, jak do momentu, w którym ja Ci go przyznałam wczoraj ok. godziny 16 Twoje konto było cały czas odbanowane. No cóż, finał jest taki jaki jest, żałuję, że przenosicie sprawy prywatne na nasz serwer i publicznie wyciągacie brudy, bo nie każdy gracz przebywający na minecrafcie jest tym zainteresowany. Od tej pory również sprawdzam i egzekwuję zasady dotyczące zmiany właściciela wyspy.

Opublikowano

oraz proszę o wyegzekwowanie tego że bezpodstawnie Twój moderator pozbawił mnie wyspy na życzenie ukochanej ... to także jest przenoszenie spraw prywatnych na serwer , konto możliwe że było odbanowane jednakże adres IP juz nie

Opublikowano

W innym wypadku nie mógłbyś wbić na serwer, gdy Cię odbanowałam. Cóż, z mojego punktu widzenia temat zakończony, jak chcesz pogadać z Cotidie, to zdaje sie, masz do niego kontakt, ja nie zamierzam w tym uczestniczyć.

No i ref ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...