Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbugowane NPC w M2 Jinno

bartek1111120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, mianowicie chodzi o to, że w Jinno M2 ( chyba tylko tam ) są po dwa Npc przy sobie, czasem nachodzą na siebie, stoją naprzeciw siebie, albo obok siebie. Mógł by mi ktoś podpowiedzieć jak to ogarnąć?

Próbowałem sam coś pokombinować, ale nic to nie dało :/

dodaję zdjęcia tego syfu :

60476471819566073774.png

16201729533678481779.png

23698074773860976524.png

83540545074932985500.png

34215903068168556391.png

To tylko kilka przykładów "podwójnych" NPC w jinno na moich plikach jest tego znacznie więcej. 

Jeżeli ktoś byłby taki uprzejmy, i mi pomógł to zostawię lajk :) I dziękuję bardzo :)

Opublikowano

Ref 

Przeglądałem MPC, i znalazłem ok 10 tematów - na temat tych pliczków i tego buga. 

Podjąłem próbę edycji NPC, to znaczy zmiany kordów na początku tylko jednego NPC. Zmieniłem kordy zbugowany NPC i zmieniły tylko swoje  położenie, to znaczy wcześniej dwa zbugowane npc widoczne na pierwszym zdjęciu, w drugim planie, załączonym do tematu, były oddalone od siebie, zmieniłem kordy i stoją bardzo blisko siebie, to znaczy stykają się prawie mordkami (chodzi tu o Harang czyli tą dziewczynę ). 

Podjąłem również próbę wywalenia całego metin2_map_c3, bo tak w zasadzie, efektu który chciałbym uzyskaś nie otrzymałem, więc usunąłem boss.txt, npc.txt, regen.txt, server_attr, stone.txt, , Setting, Town

i wgrałem od jakiegoś randoma, który starał się pomóc innej osobie w tym samym błędzie który ja mam ----> reboot ----> dalej to samo. -,- 

Jak ktoś miał taki problem i udało mu się go naprawić, to niech napisze. Będę mega wdzięczny :)  

Opublikowano

masz za dużo wciśniętych enter w pliku index w folderze map

na pewno masz tak zrobione

213 metin2_map_skipia_dungeon_boss1
225 metin2_map_n_snow_dungeon_01
235 metin2_map_n_flame_dungeon_01
250 metin2_map_n_flame_01

a ma być tak jedno wolne miejsce po ostatniej mapie

213 metin2_map_skipia_dungeon_boss1
225 metin2_map_n_snow_dungeon_01
235 metin2_map_n_flame_dungeon_01
250 metin2_map_n_flame_01

Opublikowano

@tidu

To co mi napisałeś, naprowadziło mnie na błąd jaki był w Index-ie. Podsyłam screen, żeby inni mogli mieć ten temat do wglądu, gdyby robili serwer na tych plikach lub mieli taki błąd. 

PS : Za 90 dni usunie mi konto z iv.pl więc screen zniknie, ale można do mnie pisać na PW

Leci lajk, i bardzo ci dziękuję za naprowadzenie  :) 

44506834485574226330.png

Do zamknięcia :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...