Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolejna przygoda. Jaka ?

Tremos16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem już 2 przygody w Naxrams dzięki, którym mam Maexne i Ohydziarza.

Teraz nazbierałem kolejne 700 złota i mam zamiar kupić 1 skrzydło czarnej góry (legenda - imperator thaurissan). Co o tym sądzicie ? Dobry wybór czy lepiej wybrać inne skrzydło.

Opublikowano

Jeżeli potrzebujesz imperatora do konkretnego decku, bierz brm, jak nie, to Naxx przynajmniej do 4 skrzydła.

Naxx do 4 ? Przeciez w 3 i 4 skrzydle nie ma takich ciekawych kart.

Tak jak radziliście kupiłem 1 skrzydlo w 1 czarnej gorze.

Z 1 przeciwnikiem musiałem tylko zmienić talię. Wiecej kart kosztujacych wiecej krysztalow many.

Z 2 poszło gładko

Z 3 musiałem usunac prowokację. AOE juz mi sie nie chcialo :P

Sorry, ze nie ma znakow polskich, ale pisze na telefonie. Tam z tym jest ciezko.

Opublikowano

Naxx do 4 ? Przeciez w 3 i 4 skrzydle nie ma takich ciekawych kart.

Tak jak radziliście kupiłem 1 skrzydlo w 1 czarnej gorze.

Z 1 przeciwnikiem musiałem tylko zmienić talię. Wiecej kart kosztujacych wiecej krysztalow many.

Z 2 poszło gładko

Z 3 musiałem usunac prowokację. AOE juz mi sie nie chcialo :P

Sorry, ze nie ma znakow polskich, ale pisze na telefonie. Tam z tym jest ciezko.

naxx jest wartościowe, ze względu na karty dla klas (jak dla mnie) :)

tumblr_nkcalyLwew1r9spw1o1_500.gif

Opublikowano

Twoje myślenie to już jest porażka, zobaczymy w ilu "Competitive" deckach użyjesz swojego Thaurissanka nie licząc CD.

Handlock, ZooLock - Voidcaller (3 Naxx),

Fatigue(/Reno) Warrior - Deathlord (3 Naxx),

Tempo Mage, Freeze Mage, Face Hunter, Midrange Hunter - Mad Scientist (4 Naxx),

Handlock, Midrange Paladin, Midrange Shaman, Control Rogue'i - Zombie Chow (4 Naxx),

Fartigue(/Reno) Warrior, Control Warrior, Grim Patron Warrior - Death's Bite (4 Naxx).

Myśląc w ten sposób wyłączasz sobie pełne value z tych 12 decków którymi da się dojść przynajmniej do 5 rangi. (co nie znaczy, że nie do legendy)

Chociaż nie powinniśmy liczyć Handlocka, Warriora, Mid Paladyna, Rogue'a, bo są to decki już nie dla nowych graczy.

Ale za to value ZooLocka dzięki Voidcallerowi jest już dość spore, bo nawet nie mając Mal'Ganisa, wyciągasz nim dość często (przynajmniej w moim przypadku) Doomguard'a, jedynie brakuję Ci Imp Gang Bossa (2 brm), który ma dość spore Value w połączeniu z Defender of Argus (atak impem, przyzywa sie imp, wrzucasz Argusa, masz taunta 2/x(IGB) i 2/2 (imp z IGB), ale nie jest to karta typu Mad Scientist, żeby musiała w tym decku być, można go zastąpić Harvest Golemem bez żadnych problemów. Osobiście bociłem ZooLockiem 20 range i w/r to jakieś 85% na ~250 gier. Koszt budgetowego zoolocka to 2-3k pyłu, nawet tańsze widziałem na hearthpwn. 

Mam nadzieję, że innym którzy ten post przeczytają otworzą się oczy, bo to, że thau-thau jest dobrą kartą nie znaczy, że trzeba go mieć już od razu...

Jedynymi deckami do którego Thau-Thau jest potrzebny to Freeze Mage, CD, CW, Handlock, a nie są one tanie i potrzebują w większości (bo CD nie), odblokowanych pierwszych 4 skrzydeł naxxa.

518831445005751729602.png

Opublikowano

Najbardziej prawilnie w tym momencie to: 

Do czwartego skrzydła Naxx

Do drugiego skrzydła Czarnej Góry

Drugie lub pierwsze skrzydło LOD -a :P

be40e79d8a4146afcd71316c7fe9f193a72a0ee3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...