Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki polecacie tani, a zarazem opłacalny hosting Minecraft?

MrMiniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja polecam hosting Enderchest.pl jest tani, szybkie odpowiedzi na pytania.

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Enderchest, Fiberhost, Craftserve.

Enderchest jest najbardziej opłacalny - z serwerem dostajesz SMS shop i stronę www. 

Opublikowano

­Polecam kupic dedyka lub vps na ovh.pl ewentualnie Hosting Enderchest.pl

Enderchest, sored, 2 najlepsze hostingi. Co do ovh, na odpowiedz od nich czekałem ponad tydzień, nie polecam, może i maszyny dobre ale support do bani. 

Opublikowano

Najbardziej opłaca się wykupić własny serwer VPS lub dedykowany (Jeśli VPS to wirtualizacja KVM). Wtedy masz dowolność konfiguracji serwera, jego optymalizacji oraz nadzoru. Przy wyborze VPS'ów osobiście odradzam serwery VPS ovh.pl pod minecrafta, ze względu na słaby procesor oraz słabe łącze sieci (podatne są na ataki).

Opublikowano

Mało znajdziesz dobrych hostingów za niską cenę. Nie podałeś dokładnie za ile dokładnie pieniędzy dany hosting chcesz kupić. Od siebie mogę polecić hosting Pukawka.pl, ewentualnie za niższą cenę, to wybierałbym FiberHost/Enderchest. 

Od hostingu Pukawka.pl masz zapewniony w 100% dobry i pomocny Support, brak awarii maszyn i opłacalne oferty + ceny. 

Opublikowano

Osobiście polecam Enderchest. Pomimo tego, że ich serwery są w Francji, używałem go i był naprawdę wyśmienity. Wad nie znalazłem, ale na pewno jakieś są.

Opublikowano

Enderchest, sored, 2 najlepsze hostingi. Co do ovh, na odpowiedz od nich czekałem ponad tydzień, nie polecam, może i maszyny dobre ale support do bani.

Enderchest podobnie jak 90% polskich hostingow ma maszyny w ovh.

Opublikowano

Też polecam Enderchest, inne hosty w porównaniu do tego są nie opłacalne. (Słabe, odwalają wyłączając samoczynnie serwer, i tym podobne rzeczy)

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

Dzieci, dzieci ...

Dlaczego ENDERCHEST?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

Hosting prowadzony przez gimbusow, po prostu ładnie podłączony panel nozo... To nic specjalnego... Bok ktory ma na was kompletnie wyjeebaanee. K***a mac... Oczywiscie, że nie polecam enderchesta..

Pukawka i "brak awarii maszyn" o kurwa... Wszyscy klienci pamietają co bylo 10 (bodajrze) lipca... Zero kontaktu zero serwera.. Żal mi Cb Lordzie Assasin.

W Polsce nie ma i nie bedzie DOBREGO hostingu minecraft...

@AntyWarn

FiberHost wydaje mi się najtańszym rozwiązaniem dla Ciebie.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Dzieci, dzieci ...

Dlaczego ENDERCHEST?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

Hosting prowadzony przez gimbusow, po prostu ładnie podłączony panel nozo... To nic specjalnego... Bok ktory ma na was kompletnie wyjeebaanee. K***a mac... Oczywiscie, że nie polecam enderchesta..

Pukawka i "brak awarii maszyn" o k***a... Wszyscy klienci pamietają co bylo 10 (bodajrze) lipca... Zero kontaktu zero serwera.. Żal mi Cb Lordzie Assasin.

W Polsce nie ma i nie bedzie DOBREGO hostingu minecraft...

@AntyWarn

FiberHost wydaje mi się najtańszym rozwiązaniem dla Ciebie.

FiberHost to też są "gimbusy". Widziałeś ich ortografię? Nie polecam FiberHosta w ogóle. Jak już wspomniałem, warto tylko Enderchest, bynajmniej na chwilę obecną. :)

Opublikowano

Pukawka już przy 2 GB ramu jest w podobnej cenie co Enderchest.

Nasza przewaga, to między innymi:
- dostępny i pomocny support
- możliwość wgrania dowolnego własnego silnika
- serwery w Polsce, czyli niższy ping, lepszy komfort gry
- własna lista serwerów: http:// serwery.pukawka.pl

Pukawka i "brak awarii maszyn" o k***a... Wszyscy klienci pamietają co bylo 10 (bodajrze) lipca... Zero kontaktu zero serwera.. Żal mi Cb Lordzie Assasin.

HOMER12 - oskarżam Ciebie o to, że kłamiesz pisząc, że nie ma z nami kontaktu.

Nie było sytuacji braku kontaktu.
Jeżeli jest już poza godzinami, kiedy odbieramy telefony lub  w dni wolne, zawsze można zostawić nr. telefonu w menu Pomoc, to oddzwonimy.

Masz podane telefony:

Wsparcie techniczne: +48 (22) 10 10 965 — pon-pt Od 10 do 20
Biuro obsługi klienta: +48 (22) 100 35 50 — pon-pt Od 9 do 16

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Wg mnie pukawka lub enderchest lecz najlepszym rozwiązaniem jest vps tylko że.... jak nie masz 18 lat to nie będzie itemshopu ani domeny ;)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Pukawka już przy 2 GB ramu jest w podobnej cenie co Enderchest.

Nasza przewaga, to między innymi:

- dostępny i pomocny support

- możliwość wgrania dowolnego własnego silnika

- serwery w Polsce, czyli niższy ping, lepszy komfort gry

- własna lista serwerów: http:// serwery.pukawka.pl

HOMER12 - oskarżam Ciebie o to, że kłamiesz pisząc, że nie ma z nami kontaktu.

Nie było sytuacji braku kontaktu.

Jeżeli jest już poza godzinami, kiedy odbieramy telefony lub  w dni wolne, zawsze można zostawić nr. telefonu w menu Pomoc, to oddzwonimy.

Masz podane telefony:

Wsparcie techniczne: +48 (22) 10 10 965 — pon-pt Od 10 do 20

Biuro obsługi klienta: +48 (22) 100 35 50 — pon-pt Od 9 do 16

Proszę również wspomnieć o wyjątkowo niskiej wydajności serwerów u Was :)

Oto problemy z autorestarterem: http://scr.hu/0duk/o2ylx

Ostatnio nie mogłem uruchomić serwera testowego:

[09:17:00] [Server thread/INFO]: Generating keypair
[09:17:00] [Server thread/INFO]: Starting Minecraft server on 185.38.249.93:xxx 
[09:17:00] [Server thread/WARN]: **** FAILED TO BIND TO PORT!
[09:17:00] [Server thread/WARN]: The exception was: java.net.BindException: Address already in use
09:17:00] [Server thread/WARN]: Perhaps a server is already running on that port?
[09:17:00] [Server thread/INFO]: Stopping server

+ bardzo słabe DC - SprintDataCenter
Opublikowano

@mine_master , konsumenci hostingu pukawka pamietają co było z serwerami w lipcu (10/11 nie pamietam). Kiedy genialne serwery w doskonalym DC (o czym wspomnial moj sprzedmowca). Tego dnia nie bylo z Wami kontaktu wgl. No coz skoro tak sie upierasz przy swoim niech Ci bedzie :)

A tak na boku: panel autorski czy nozo?

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

booterxyz

Proszę również wspomnieć o wyjątkowo niskiej wydajności serwerów u Was  :)

Nie wiesz, a wypowiadasz się.
Zamiast na sztywno limitować, pozwalamy na większe skoki obciążenia procesora przez kilka minut.
Jeżeli ten stan się utrzymuje a serwer ma np kilku graczy (jest wiele rzeczy branych pod uwagę), to oznacza, że konfiguracja serwera nadaje się na serwer dedykowany, a nie hosting współdzielony, albo serwer jest zawieszony
Wtedy grzecznie wyłączamy serwer z informacją dla czego.
Czyli w porównaniu do innych hostingów, u nas można więcej.

Taki system daj właśnie większą wydajność niż sztywne limity.
Wiele osób nas chwali, że u nas im nie laguje :)

Nie licz jednak, że za 28 zł uruchomisz sobie serwer za który powinieneś płacić 200 albo i 500 zł miesięcznie.
Sorry to se neda :)
Ale dzięki temu ten system dość skutecznie chroni innych klientów przed przeciążeniami.

Serwer testowy:

Pokazany log wskazuje, że coś już słucha na tym adresie.
Albo scrashowałeś serwer i jednak został na porcie wymykając się z pod kontroli panelu, albo inny klient wgrał swoją konfigurację włażąc Ci na port.
Obie sytuacje szybko i sprawnie załatwia nasz BARDZO DOSTĘPNY SUPPORT.

No ostatnia rzecz. Powtarzasz utartą, ale już od roku nie prawdziwą informacje o SDC.
To jest obecnie bardzo dobre data center. Dużo się zmieniło na plus.
Więc może zamiast powtarzać, sprawdź zanim się wypowiesz?

HOMER12

Nikt nie twierdzi, że nie było awarii, skoro była, a dokładniej chyba panel nie był kilka h dostępny od rana do bodajże godziny 14
Pech chciał, że monitoring tego nie wykrył, bo sprawdzał tylko dostępność hosta i usługi www, a nie samego panelu.
Dodaliśmy po tej awarii kolejny zew. monitoring samej dostępności panelu, więc po chwili podnosi się alarm w całej firmie, na telefonach całej załogi.
Ale nie było tak, że nie było z nami kontaktu. Na każde zgłoszenie była odpowiedź i na każdy e-mail też.
Jeżeli to był dzień wolny od pracy (a 11.07.2015 to była sobota), to w tym czasie nie odbieramy telefonów.

Odp na pytanie
Od 10 lat własny panel.
Jesteśmy najstarszym i największym hostingiem serwerów w Polsce i jednym z największych w Europie.
My naprawdę zatrudniamy fachowców TYLKO do hostingu. To nie jest działalność przy okazji jak 90% hostingów w Polsce.
Jako jedyny hosting tak poważanie traktujemy to co robimy.

Jak zaczynaliśmy w 2006 roku Nozo nie było nawet w planach, a Noch nie myślał o Minecraft.
To my wyznaczyliśmy standardy hosting w Polsce. To moje własne pomysły i rozwiązania są obecnie we wszystkich panelach.
Tak. Jesteśmy starsi od węgla :)

Zastanów się dla czego podajemy na stronie telefony?

Bo nas stać na zatrudnienie ludzi którzy w godzinach pracy będą je odbierać i rozwiązywać problemy klientów.

To jest właśnie jakości i nasze solidne podejście.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...