Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten komputer nadaje się do gier?

Arek53

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanie czy ten komputer http://www.morele.net/komputer-morele-super-efficient-g4000-g-data-internet-security-707115/nadaje się do gier, a mianowicie jaka jest przypuszczalna ilość fps (podajcie jak możecie czy na najniższych wymaganiach czy najwyższych) w grach typu CS:GO, CS 1.6, Lol, World of Tanks, Wiedźmin 3 Dziki Gon, Fallout 4 itp.

Wiem, że tego komputera nikt dla mnie nie kupi i po instaluje gier żeby powiedzieć ile jest fps w danych grach ale proszę powiedzieć tak na oko ile wam się wydaje.

Opublikowano

Jak najbardziej, typowo gamingowy zestaw. Wszystkie wymienione gry bez problemu na ultra w 60 FPSach ;)

Opublikowano

Wszystko ultra 60fps+ w full hd, tylko moze chcesz zlozyc kompa? Za ten troche przeplacisz, choc zly nie jest jak typowe gotowce z allegro.

Myślałem nad złożeniem PC samodzielnie ale jednak zdecydowałem się na kupno gotowca.

A doradzilibyście jakiś monitor dla gracza z morele.net do 500 zł ?

Opublikowano

Dzięki.

Na morele.net masz usługę montażu, a z pewnym kodem ową usługę masz za 1zl, jak i darmową wysyłkę, w ten sposob możesz zaoszczędzić.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jak wyżej - na morelach za montaż z wysyłką zapłacisz złotówkę, a wybierasz sobie komponenty jakie chcesz. Odpowiedz na pytania ze wzoru i coś Ci dobierzemy

- Jaki posiadasz budżet na kupno?

- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu?

- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu?

Pytania dodatkowe dotyczące kupna zestawu komputerowego bądź laptopa:

- Do czego ma służyć komputer/laptop?

- Czy komputer będzie rozbudowywany?

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy?

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera).

- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera)

- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu?

- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? (nieobowiązkowe)

- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu.

Opublikowano

Wiem, że za złożenie płaci się złotówkę ale nie wiem czy na pewno wszystkie komponenty będą kompatybilne i dlatego zdecydowałem się na kupno gotowca.

Ale dodam to może inny zestaw mi się spodoba. 

Jak wyżej - na morelach za montaż z wysyłką zapłacisz złotówkę, a wybierasz sobie komponenty jakie chcesz. Odpowiedz na pytania ze wzoru i coś Ci dobierzemy

- Jaki posiadasz budżet na kupno? - 4000-4100

- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu? Zamieszczam DxDiag bo ręce opadają jak się to pisze. 

- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu? - Dobry komputer do gier. 

Pytania dodatkowe dotyczące kupna zestawu komputerowego bądź laptopa:

- Do czego ma służyć komputer/laptop? - Przede wszystkim do gier (komputer)

- Czy komputer będzie rozbudowywany? - (zależy co, na razie myślałem tylko o rozbudowie ram przy takiej konieczności)

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy? - Jeszcze nie wiem  

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera). - Nie

- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera) - Raczej nie.

- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu? - Wydajność

- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? (nieobowiązkowe) -

- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu.

DxDiag.txt

Opublikowano

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy? - Jeszcze nie wiem 

No to przyjdź jak będziesz wiedział, nie wcześniej niż tydzień, góra dwa przed zakupem.

Składanie zestawu teraz, jak kupujesz w niewiadomym terminie nie ma najmniejszego sensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...