Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SSD 500GB do laptopa

Gość Marceli99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;) Przed paroma dniami sprawiłem sobie laptopa z uesej za grosze ( w porównaniu do polskich cen ) Domyślnie ma on jakiegoś SSD od samsunga 256GB dysk markowy, dobry ale za mały. Do gier zdecydowanie za mały. Myślałem nad SSHD, ale to nadal jest wolny twardziel. Żeby nie było... one są dobre, ale nie dla kogoś kto już na ssd emigrował. O dwóch dyskach nie ma mowy - jeden slot na m.2 lub sata 3. Teoretycznie podniecam się 950 Pro, ale 1300 PLN to zdecydowanie za dużo, więc szukam czegoś tańszego. Kwoty odgórnie nie chcę ustalać. Po prostu potrzebuję dobrego dysku SSD 500GB w miarę rozsądnej cenie. Jak ktoś ma ochotę to może dokładnie obadać te sloty na dysku na yt widziałem pełno filmików odnośnie wymiany dysku. Laptop w stopce. Pozdrawiam.

Opublikowano

a zewnętrzny?

Nie no bez przesady, nie chcę chodzić po mieście z wielkim zewnętrznym dyskiem. To jest też laptop do pracy, ale że nie ma idealnego połącznia gry + praca to wziąłem laptopa stricte do gier. xD 500GB SSD mi ze spokojem starczy. Doliczając do tego 50GB żeby dysk nie mulił to mam przeszło 420GB na gry i tyle powinno starczyć. Podkreślam że maniakiem gier nie jestem, ale internet mam mega wolny i wolę gry trzymać na dysku, bo i tak pobranie 420GB gier potrwa minimum 2 tygodnie.

Co myślicie o takim dyski -> http://allegro.pl/dysk-samsung-ssd-850-pro-512gb-wys-24h-gw-10lat-pl-i5786861257.html znajdą się lepsze alternatywy ( tańsze ) ?

Opublikowano

To jest jeden z najlepszych dysków SSD, Samsung jest sprawdzoną firmą w tej dziedzinie, sam kupowałem, także mogę polecić. Cenowo na Allegro i tak jest dość tani, na Morele.net 1059 zł  ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...