Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka karta graficzna do tego zestawu?

dasH2308

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, interesuje mnie zakup karty graficznej do ok. 1500zł do komputera, który będzie używany do gier. Chciałbym abyście doradzili mi jaka karta graficzna będzie się najlepiej nadawała do zestawu jaki posiadam. Ogólne ten zestaw kupiłem jakiś czas temu, (to nie był "gotowiec") dostałem go z wadliwą kartą graficzną. Wkońcu doczekałem się zwrotu pieniędzy za nią, i jestem zainteresowany kupnem nowej. Oto mój zestaw:

Procesor:    Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150

Płyta główna:    AsRock H81M /intel H81, LGA1150

Pamięć RAM:    GoodRam 8GB 1866MHz CL10 Play Black

Dysk twardy:    Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda

Obudowa:    Zalman Z1 USB3.0 black (b/z)

Zasilacz:    Chieftec CTG-500-80P 500W 80+ 120mm

Opublikowano

Sorki, że tak "wybrzydzam" ale wolałbym kartę nvidii niż radeona, ponieważ do owych nvidii mam większe zaufanie. A jeśli chodzi o podkręcanie karty to ja osobiście bym sobie odpuścił bo się nie znam na tym.

Opublikowano

Sorki, że tak "wybrzydzam" ale wolałbym kartę nvidii niż radeona, ponieważ do owych nvidii mam większe zaufanie. A jeśli chodzi o podkręcanie karty to ja osobiście bym sobie odpuścił bo się nie znam na tym.

Grzechem jest nie kręcić 970. Radeon powinien "starczyć" na dłużej.
Opublikowano

W takim wypadku prawilniejszym wyborem będzie R9 390, lepsza wydajność bez podkręcania.

A nie ma jakiegoś alternatywnego wyboru z kart nvidii?

Opublikowano

Obawiam się włąśnie tego co miałem z poprzednią kartą radeona, mianowicie po podłączeniu jej do komputera był problem z obrazem, był on zniekształcony i że tak to nazwę były widoczne paski na ekranie, a gdy komputer działał na zintegrowanej karcie wszystko było wporządku

Opublikowano

Ehhh... trochę się obawaim tego radeona, ale jeżeli zapewniacie mnie, że będzie lepszy pod względem wydajności to chyba się na niego zdecyduje, chociaż dalej czuje taki wewnętrzny niepokój związany z tym radeonem. :P

Opublikowano

Ehhh... trochę się obawaim tego radeona, ale jeżeli zapewniacie mnie, że będzie lepszy pod względem wydajności to chyba się na niego zdecyduje, chociaż dalej czuje taki wewnętrzny niepokój związany z tym radeonem. :P

Czemu? Karta jak karta. Nie są to jakieś kolosalne wartości, ale rzekomo wydajniejszy.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Czemu? Karta jak karta. Nie są to jakieś kolosalne wartości, ale rzekomo wydajniejszy.

W sumie to moje obawy wynikają z tego, że już miałem kilka starszych modeli nvidii i działały bez żadnych zastrzeżeń, a jak raz kupiłem radeona to się na nim "przejechałem", bo tak jak pisałem trochę wyżej miał on jakąś wadę produkcyjną, przez którą obraz był zniekształcony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...