Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 4500

elit09

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Budzet: 4500

Lapek na studia, do gier, w sumie glownie do gier. Jestem wymagającym uzytkownikiem.

Mam zamiar kupic go w ten weekend, ew w tygodniu po niedzieli.

Windowsa mam na uczelni, wiec moze byc bez systemu. Myszke mam.

Interesuje mnie wydajnosc, przekatna 15,6", nad matryca zastanawialem sie, ale IPS chyba bedzie najlepszy, matowy.

Ogladalem Lenovo y50-70, jakies Asusy, prosze o pomoc, pozdrawiam C: 

Gram glownie w Csa Go, fife 16 ew Lol, jakis bf4, Wiedzmin. 

Chyba wszystko napisalem :v

Opublikowano

@elit09 nie pisz postu pod postem, bo to spam, o czym powinieneś dobrze wiedzieć!

Co do laptopów, to Lenovo wydaje się najlepszy. Pomimo, że jest tam starszy procesor (bo 4-generacji), jednak karta graficzna to GTX960 (tak jak w pozostałych), jednak ta ma 4GB pamięci (a nie 2GB). Daje to bardzo dużo, bo na tym laptopie spokojnie pograsz w GTA5, ale grafika musi mieć 4GB (inaczej nie dasz najwyższych ustawień, bo ci zabraknie pamięci).

#edit 

Tutaj masz najmocniejszy laptop jaki dostaniesz w tej cenie:

http://allegro.pl/15-6-clevo-p157sm-a-i7-4712mq-8gb-gtx-880m-1tb-i5804000527.html

- i7 w wersji MQ, czyli o mniejszym TPD, jednak dalej z wielką mocą.

- Grafika GTX880 jest o wiele potężniejsza od GTX960. Ma 8GB pamięci GDDR5 i 256-bit, co daje nam niesamowicie wielką moc.

Poza tym ma o wiele lepsze chłodzenie. To już sprawdź sobie w google.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@elit09

Asus n551jw z i7 i GTX960m. Matryca FULL HD IPS. Dobre wykonanie aluminiowa obudowa, wygodna podświetlana klawiatura, stosunkowo długi czas działania, dobre audio.

Lenovo y50-70 z i7 i GTX960m. Matryca FULL HD IPS o dość wysokich parametrach. Podświetlana klawiatura, głośniki JBL, dobre wykonanie, smukła i elegancka obudowa, przyjemny w dotyku pulpit roboczy, łatwy dostęp do układu chłodzenia, ergonomiczne rozmieszczenie portów, dość długi czas działania (jak na takie podzespoły) 4h na wifi. Najlepszy stosunek ceny do wydajności.

Asus gl552vw z i5hq i GTX960m.

Nowość od Asusa, ma procesor 4 rdzeniowy oraz przyzwoita grafike. Matowa matryca FULL HD IPS dobrej jakości, aluminiowa obudowa dobrej jakości wykonanie przy tym ładna stylistyka, dużym plustem jest miejsce na dodatkowy dysk SSD m2 

MSI GE62 z i7 i GTX960m. Matryca FULL HD dobrej jakości. Bardzo wysoka wydajność, bogaty zestaw dysków i możliwości ich rozbudowy, niezłe głośniki, klawiatura dobra dla gracza, łatwy dostęp do podzespołów, dość bogaty zestaw portów, możliwość wymuszenia maksymalnych obrotów wentylatorów

Opublikowano

Wiem, jestem na tablecie i cos mi sie pochrzanilo z tym postem i nie moglem edytowac.

http://www.delkom.pl/p/porownaj/21674+22177.html

Moze ktorys z tych, ps, czym one sie roznia i czy strona jest okej?

Ew ten

http://www.x-kom.pl/p/261309-notebook-laptop-156-lenovo-y50-70-i7-4720hq-16gb-1000-win8x-gtx960m.html#specification
Opublikowano

@elit09 te dwa z pierwszego linku niczym się nie różnią (specyfikacją) i ja nie zauważyłem żadnej różnicy.

Co do tego drugiego linku to bym uważał, bo nie podali ilości pamięci karty graficznej, więc może to być wersja z 2GB pamięci GDDR5, a musisz mieć 4GB, jeżeli chcesz grać w najnowsze tytuły.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...