Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PokeDanokso (PD)

danoks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym wam przedstawić serwer pokemon tibia PokeDanokso!

Obecnie pracujemy na hamachi.

Serwer jest w fazie beta.

Ważne linki:

Download clienta:

http://przeklej.org/file/HizI1Y/client.zip

Pobierz Hamachi:

http://www.dobreprogramy.pl/LogMeIn-Hamachi,Program,Windows,12323.html

Pobierz Ip Changer 8.60:

http://simsonots.eu/?subtopic=ots_downloads.tibia

Obecnie nie podam Rate serwera ponieważ nie raz będzie zmieniany.

Serwer zazwyczaj online od 15:00 do 23:00.

Jak zagrać?

1. Pobierz wszystkie linki.

2. Zarejestruj się na hamachi.

3. Dołącz do istenijącej sieci Hamachi o nazwie PokeDanokso albo serwer PD (bez hasła)

3. Włącz Clienta.

4. Włącz ip changer i w IP wpisz 25.117.149.181.

5. Zaloguj się na gre 1/1.

6. Graj!

Będę pisał kiedy serwer będzie ONLINE :)

Może kilka ss? :)

VXJKlFf.jpg

lejLvFZ.jpg

nfquWzV.jpg

ncHR74t.jpg

AzmqRUd.jpg

Status ONLINE!

Opublikowano

Coż po tych ssach nie widać nic od ciebie :| prosty skopiowany Play Poke :\ chyba, że coś zrobiłeś, ale tego nie widać na ssach to wybacz. Osobiście nie polecam na razie, jak będziesz kontynuował to może coś będzie. Nie, że tam wyganiam aby nie wchodzili xD Zapraszam tych graczy mniej wymagających :)

Pozdro :)

Opublikowano

Coż po tych ssach nie widać nic od ciebie :| prosty skopiowany Play Poke :\ chyba, że coś zrobiłeś, ale tego nie widać na ssach to wybacz. Osobiście nie polecam na razie, jak będziesz kontynuował to może coś będzie. Nie, że tam wyganiam aby nie wchodzili xD Zapraszam tych graczy mniej wymagających :)

Pozdro :)

To jest beta ^^ Jest od tego aby gracze pisali co jest do poprawy i co powinno być w officjalu :)

"Zapraszam graczy do skorzystania z item shopu" i wszystko jasne :D

To pozostałość z innego sewera ;v

Tu nie ma Item Shopu ;)

Opublikowano

Więc tak jeszcze opisz krótko jak zrobiłeś ten server.

1. Wszedłeś na brazylijskie forum.

2. Pobrałeś ładnie wyglądający silnik

3. Pozmieniałeś w configu

4. Włączyłeś

5. Zapraszasz do sms-shopu. 

Jeżeli masz juz zamiar wypuszczać server to PIERWSZYM PRAWEM NAD NIM POPRACUJ. Poszukaj bugów w silniku, pododawaj jakieś nowe rzeczy, zmień mapę, pozmieniaj lekko grafiki, dodaj nowe grafiki cokolwiek. 

Nad dobrym projektem pracuje się parę miesięcy. Np, ja swój projekt wypuszczę gdy będzie wszystko dopięte na ostatni guzik. Polecałbym ci też tak zrobić. Pozdrawiam

.

Opublikowano

Więc tak jeszcze opisz krótko jak zrobiłeś ten server.

1. Wszedłeś na brazylijskie forum.

2. Pobrałeś ładnie wyglądający silnik

3. Pozmieniałeś w configu

4. Włączyłeś

5. Zapraszasz do sms-shopu. 

Jeżeli masz juz zamiar wypuszczać server to PIERWSZYM PRAWEM NAD NIM POPRACUJ. Poszukaj bugów w silniku, pododawaj jakieś nowe rzeczy, zmień mapę, pozmieniaj lekko grafiki, dodaj nowe grafiki cokolwiek. 

Nad dobrym projektem pracuje się parę miesięcy. Np, ja swój projekt wypuszczę gdy będzie wszystko dopięte na ostatni guzik. Polecałbym ci też tak zrobić. Pozdrawiam

Co do punktku 5ątego pisałem że sms shop to pozostałość z innego. Gracze są potrzebni do Bety ponieważ admin sam nie wyłapie każdego buga. W plikach zmieniam obecnie questy i mam zamiar mapke.

Opublikowano

W pełni się zgadzam z przedmówcami nikt ci nie będzie grał na surowym silniku ściągniętym z neta ze zmenionymi questami a \dobrze zedytowana mapa to kwestia 2-5 miesięcy (zależy jakie masz tempo pracy) zastanawiam się po prostu jaki jest sens wpuszczania graczy na tym stadium "edytowania serwera" nawet  nie wiem czy to można nazwać betą...

Tak więc moja rada brzmi lepiej popracuj nad czymś porządnie żeby dało i chciało się na tym grać a nie wypuszczaj kolejny szit serwer który spadnie po tygodniu z powodu zbyt małej lub zerowej liczby graczy.

Pozdrawiam i życzę powodzenia. 

Opublikowano

W pełni się zgadzam z przedmówcami nikt ci nie będzie grał na surowym silniku ściągniętym z neta ze zmenionymi questami a \dobrze zedytowana mapa to kwestia 2-5 miesięcy (zależy jakie masz tempo pracy) zastanawiam się po prostu jaki jest sens wpuszczania graczy na tym stadium "edytowania serwera" nawet  nie wiem czy to można nazwać betą...

Tak więc moja rada brzmi lepiej popracuj nad czymś porządnie żeby dało i chciało się na tym grać a nie wypuszczaj kolejny szit serwer który spadnie po tygodniu z powodu zbyt małej lub zerowej liczby graczy.

Pozdrawiam i życzę powodzenia. 

Dla mnie 0 zgraczy jest zachętą do dalszej pracy ;)

Serwer ON :)

Opublikowano

Dobra spokojnie. On sobie postawił serwer na hamachi, a za 3 dni już zrezygnuje z niego całkiem. Pewnie nie ma ekipy do robienia serwera. A jak już im wyjdzie to 20 osób w pierwszym miesiącu, a później co raz mniej. Tibia pokemon powoli upada :\ bynajmniej w Polsce :|

Opublikowano

Dobra spokojnie. On sobie postawił serwer na hamachi, a za 3 dni już zrezygnuje z niego całkiem. Pewnie nie ma ekipy do robienia serwera. A jak już im wyjdzie to 20 osób w pierwszym miesiącu, a później co raz mniej. Tibia pokemon powoli upada :\ bynajmniej w Polsce :|

Powiem tak, do serwera skrypty robi mi kolega ^^

Serwer tak szybko nie upadnie, możesz być spokojny :)

Edit przez buga muszę naprawić całą baze ;v

Serwer online  max. w sobote.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...