Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukiwane anime z walką i humorem

b△ry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jakiegoś dobrego anime. Ostatnio skończyłem "Fulll metal alchemist" (2 wersje).
Podajcie jakiegoś anime z walką, humorem, może być nawet ecchi, ale nie żadne popularne bo każde oglądałem. W każdym razie, żeby wciągała fabuła i anime miało jakikolwiek sens i ciekawy motyw. 
Tylko bez żadnych starych plz oraz Dragon ball czy Naruto...

banner.jpg

Opublikowano

Ao no Exorcist, syn księdza walczy z szatanem (taki krótki opis bez spoilerów)

Kiseijuu, można to w sumie nazwać walką, pasożyty w ciałach ludzi, sporo krwi, romans

Sekirei, ecchi, walka, magia. Genialne jakieś nie jest

Strike the Blood, (this is our fight, senpai!). Anime z ecchi, złe jakieś nie jest.

C: The Money of Soul and Possibility Control, ciekawe anime o korupcji

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Co do wypowiedzi wyżej. Noragami -  1 sezon trochę nudny, mało walk. Na końcu jest jedynie w miarę epicka. 

Ode mnie:

Nanatsu no Taizai
One Punch Man
Magi (2 sezony)
Log Horizon (2 sezony) trochę humoru jest

Podałbym więcej anime z walkami, ale to już byłoby całkowicie bez humoru.
Opublikowano

Wybierz sobie, uprzedzam że to było wysyłane komuś innemu, ale z takiej listy na pewno coś sobie wybierzesz.

1. Ao no Exorcist - dla początkującego idealne. Syn szatana, który chce zostać egzorcystą, a do tego był wychowywany przez księdza

2. Black Lagoon - dynamiczność, wartka akcja, niezbyt skomplikowana

3. Bounen no Xamdou - ciekawa historia, dość niecodzienne uniwersum

4. Claymore - taki "żeński" wiedźmin jak to niektórzy określają - uprzedzam,fillerowa końcówka

5. Deadman Wonderland - jak oglądasz "Mirai Nikki" to w miarę podobne klimaty

6. Death Parade - co by było jakbyś trafił na sąd ostateczny, a od twoich zachowań zależałoby czy trafisz do nieba czy do piekła?

7. Baccano! - eliksir nieśmiertelności, lata 30 ubiegłego wieku, mafia to eleganccy panowie w garniturach, a nie czarne mały z bronksu

8. Danganronpa - anime na podstawie gry detektywistycznej (cóż więcej mówić?), a i różowa krew  :)

9. Durarara!! - kobieta bez głowy jeżdząca po mieście na motorze? Dziwna organizacja "Dolarów" i jej tajemniczy szef? Zagadki, trochę nadprzyrodzone.

10. Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka - nazwa dłuższa niż nasza Konstantynopolitańczykowianeczka, ale za to akcja ciekawa, cycata loli i trochę pizduśiowaty główny bohater, na średnio ciekawy seans w sam raz

11. Great Teacher Onizuka - klasyka wśród komedii. Zboczony nauczyciel (który był członkiem największego gangu motocyklowego w któreś tam części Japonii) zamiast do liceum trafia do odpowiednika japońskiego gimnazjum, a bachory jeszcze gorsze niż na naszym rodzimym poletku.

12. Highschool of the Dead - zombie, cycki, zombie, cycki, cycki (?), dupy, zombie.

13. Hunter x Hunter (2011) - jeden z najlepszych battle-shounenów ostatnich lat. Krótko mówiąc dużo ciekawej napierdalanki

14. Jormungand - Balck Lagoon tylko że z trochę bardziej najelastyczniejszą otoczką i lepszymi pukawkami. 

15. Kuroko no Basket - przyjemna sportówka o koszu.

16. Log Horizon - Jeżeli SAO ci się spodobało to bardzo podobne klimaty, ale trochę bardziej poważne.

17. Nanatsu no Taizai - dużo walki, trochę dziwni bohaterowie, ale sama seria na duży plus, a po nowym roku nowy sezon.

18. Shokugeki no Soma - żarcie, cycki, żarcie, żarcie, niedobre żarcie, cycki, mięso(?)

19. One Outs - co prawda anime o baseballu, ale główny bohater przez wielu jest utożsamiany (ze względu na przebiegłość) do Yagamiego z Death Note'a

20. Overlord - główny bohater stwierdził, że "p******e nie wylogowywuje się" i tak został "uwięziony" wewnątrz gry, a NPC'ty ożyły, a świat który znał z gry zmienił się dość poważnie

21. Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin - 10 lat po II wojnie światowej, kilku chłopaków trafiło do poprawczaka, zaprzyjaźniają się z nim, a po wyjściu... a tu nie powiem :P

22. Seirei no Moribito - mimo że mam to praktycznie na świeżo (1h temu skończyłem ostatni odcinek) to gorąco polecam. Ciekawa historia, która jest oparta na bardzo dobrej novelce

23. Shaman King - możliwe że oglądałeś za młodu na JETIX'ie jednak stwierdzam, że na luźniejszy seans jak znalazł

24. Shijou Saikyou no Deshi Kenichi - komedyjka bitewna, bardzo ciepło wspominam pomimo tego, ze główny bohater zaliczył w krótkim czasie taki przyrost zajebistości, którego niektórzy przez całe życie trenowania nie osiągną

25. Shingeki no Kyojin - jeden z hitów ostatnich lat. Alternatywne średniowiecze (?), ludzie żyją w osadach otoczonych jebitnymi murami chroniąc się przed GIGANTAMI.

26. SKET Dance - akcja toczy się w okół klubu pomocy dla uczniów pewnej szkoły. Ogólnie komedia, ale niekiedy nacechowana dramatem (z 1/10)

27. Soul Eater - szkoła, ale nie taka zwykła. Chodzą do niej osoby, które potrafia zamieniać sie w różnego rodzaju bronie (ot taka polimorfia) wraz z ludźmi, którzy tymi brońmi się posługują. Walczą z demonami i innym ścierwem.

28. Tengen Toppa Gurren Lagann - mimo że pod koniec to nie oznacza, że najgorsze. Ogólnie gatunek niezbyt wielu odpowiada, bo mecha, aczkolwiek historia i postacie (YOKO (o)(o) ) na prawdę zapadają w pamięć

29. Utawarerumono - budzisz się w lesie. Nie pamiętasz kim jesteś, znajduje cię dziewczyna, która ma ogon. A jakby było mało to masz maskę na twarzy, której nie możesz zdjąć (nie mylić z Utawarerumono z aktualnego sezonu)

30. Yuu Yuu Hakusho - nie ma co dużo mówić, Masa dobrej i soczystej napierdalanki.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Senjou no Valkyria: Gallian Chronicles - Sporo akcji, fajna historia, trzyma w napięciu. Średni romans.

Tokyo Ravens - Sporo się dzieje, troszkę dramaturgii na starcie.

Bosou Renkin - Mocno wciągające anime, dużo walk, dobry romans, nawet płakałem na koniec.

Grisaia no Kajitsu, drugi sezon - Bardzo wciągnęło mnie, dwa sezony zajebałem jednego dnia. Dramat na prawdę dobry, płakałem na tym kilka razy, wzruszająca historia głównego bohatera, jak i historie tych słodkich dziewczyn były dość głębokie. Też tak w miarę akcji jest.

Zetsuen no Tempest - Jest walka, dwie słodkie panienki, tylko po połowie robi się dupne, ale warto.

Ogółem dałem takie resztki, bo temat pewne osoby wyczerpały.

Opublikowano

Fairy Tail :))

Pamiętaj o co i z kim walczysz :) Never Give Up

ten1d4544.gif
Dlaczego pomiędzy marzeniem, a szczęściem jest taka wielka przepaść?
Gracz Metin2

Armad/Immortal

Opublikowano

Hmm, a może Tenjou Tenge? Tam jest nawet humor, walka, ładna kreska i szybko ogląda się  :)

Opublikowano

@daimao.

Ktoś mi to polecił jako najlepsze sportowe anime ogólnie jako pozycja najwyższych lotów. Niestety nie wspominając o humorze jaki tam występuje. Pomimo iż mi to nie przeszkadza lojalnie twórcę tematu uprzedzam by przygotował się na "gagi" w postaci łapania się z kut**y pod prysznicem czy rysowania na prąciu kolegi sloganów "Tu byłem ~Takamura" :)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

dziwie sie, ze nikt nie wymienil Highschool DxD, idealny do odmozgowienia sie. 

/ @Sil√eR to, że Tobie się nie podoba nie znaczy, że komuś innemu też się nie spodoba. ;) 

Opublikowano

Może Akatsuki no Yona? trochę walki jest i pośmiać też się można, tylko nie wiem czy można uznać to za "popularne" anime ;d

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

dziwie sie, ze nikt nie wymienil Highschool DxD, idealny do odmozgowienia sie. 

/ @Sil√eR to, że Tobie się nie podoba nie znaczy, że komuś innemu też się nie spodoba. ;)

Fajne =/= dobre

Opublikowano

­@Silhouette

Autor prosił o dobre  a po chwili podał nazwę innego anime, którym jest Fullmetal Alchemist plis.  

,,żeby wciągała fabuła i anime miało jakikolwiek sens i ciekawy motyw"..... w DxD? Coś w ten deseń - Złapię Cię za cycki, ty się zrobisz cała czerwona, naładuję swoją moc do fulla, pokonam przeciwnika i uratuję Was wszystkich / świat, taaa, :P albo walka ze zboczonym udonem-makaronem, gwałcicielem w OVA xD .... ale niech Ci już będzie ponieważ autor podał też, że może być ecchi, takie coś może mu przypadnie/przypadło już do gustu (DxD do całkowitego odmódżenia się może być) Jako dobre anime - ecchi (te rzeczy się bardzo często gryzą ze sobą) Ja podałbym np. jeszcze Code Geass

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...