Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shingeki no Bahamut: Genesis - opinie

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@indywidualistaA

Ładna kreska, animacja

całowanie

humor, walki też są. Króciutki pojedynek z 1 odcinka. Jak nie chcesz czekać, możesz go obejrzeć teraz: https://www.youtube.com/watch?v=FAsGFERLBJM OST podczas niego nawet spoko.

Opening OP <3 ... przynajmniej do 32 sekundy najlepsze

Postacie: Jedyne co mnie chyba tutaj irytowało, ale przestało po jakimś czasie to gostek z rudym afro xD Oprócz niego była jeszcze bardzo silna i głupiutka dziewczyna - demon, goth lolitka, babka rycerz Jeanne d'Arc, gadająca kaczka itp.

https://38.media.tumblr.com/37873c9028356c7e55f39455e2d33924/tumblr_nehan2Jh8e1qet0cro1_500.gif

Wystawiłem tej bajce 8/10 i czekam na drugi sezon - został zapowiedziany.

Opublikowano

@Sil√eR

Racja, openig dobry :D Nie, obejrzę sobie tą walkę normalnie - nie śpieszy mi się xD Toś dowalił spoiler. Jest kaczka, jest zabawa ocena od razu 10/10 :P Anyway, czy jest coś takiego jak odcinki, które nie wnoszą kompletnie nic do fabuły ? A propo, fabularnie jak jest ? 

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

Fabularnie mi się podobało. Podoba mi się też to, że będzie kontynuacja. Nie wszystkie anime dostają :( Są odcinki - momenty nieco luźniejsze. Nie wiem co bym mógł tutaj jeszcze napisać.... obejrzyj może to:

Z*******y trailer - AMV zapowiedź. Nie zdradza dużo.

Zachęcił mnie do rozpoczęcia anime:

PS. Ja jestem ,,mistrzem" w dawaniu spoilerów xD

Opublikowano

@Sil√eR

Mistrz od siedmiu boleści xD

Wracając. Obejrzałem 1 odcinek i  fajnie się zaczyna. Trochę na luzie, trochę walki :P Może mi się wydaje, ale trochę dziwnie mówią, niby japoński niby nie. Takie szemrane trochę xD Em.. To jest skończone, czy po prostu podzielili anime na pół i drugą część nazwali "drugim sezonem" ?

gfgdf

Opublikowano

­@indywidualistaA

Dzięki <3 xD

1 sezon: Aired: Oct 6, 2014 to Dec 29, 2014 (Oglądałem to jakoś kilka miesięcy temu, ale mniejsza o to.) 2 sezon został zapowiedziany, ale jeszcze nie wiadomo kiedy się pojawi. W przeciwieństwie do takiego Gate'a to jest 2 sezon, nie najpierw ogłoszone, że 24 odcinki, a później podzielili na 12.

Stawiam, że drugi sezon też będzie miał tyle samo odcinków co pierwszy.

Opublikowano

Co?! Będzie drugi sezon?

Przecież tu nie ma już czego dalej ciągnąć.

Samo anime słabe, jedyne co przykuło moją uwagę to kreska/animacje, ale nie na długo..

Nie wiem nad czym się tu spuszczać, przeciętne soundtracki, wkurzająca obsada bohaterów i fabuła dosłownie z dupy.

Podchodziłem 2-3 razy do tego tytułu żeby w końcu (z nudów) go dokończyć, naprawdę wielki zawód, szczególnie że po trailerze spodziewałem się czegoś dużo lepszego.

Nie polecam, ale znając życie i tak obejrzysz, ocenisz na 10/10, potem przyjdzie armoro i powie, że kłamiecie bo ocena tego anime nie powinna przekraczać 6/10.

Nędzne robaki. smi1.png

417711489342956987022.png

Opublikowano

Co?! Będzie drugi sezon?

Przecież tu nie ma już czego dalej ciągnąć.

Samo anime słabe, jedyne co przykuło moją uwagę to kreska/animacje, ale nie na długo..

Nie wiem nad czym się tu spuszczać, przeciętne soundtracki, wkurzająca obsada bohaterów i fabuła dosłownie z dupy.

Podchodziłem 2-3 razy do tego tytułu żeby w końcu (z nudów) go dokończyć, naprawdę wielki zawód, szczególnie że po trailerze spodziewałem się czegoś dużo lepszego.

Nie polecam, ale znając życie i tak obejrzysz, ocenisz na 10/10, potem przyjdzie armoro i powie, że kłamiecie bo ocena tego anime nie powinna przekraczać 6/10.

Nędzne robaki. smi1.png

Teoretycznie mają co ciągnąć, skoro czerpią materiał z gry. Wybiorą parę postaci z dupy, jak teraz, dodadzą jakieś losowe i będzie jakiś wątek.

Opublikowano

No raczej nie bardzo powinna skoro nawet moja równa się 6/10 :D U niego będzie jeszcze niżej xD

Plusy tego anime to chyba tylko animacja i kreska. No i samo nawiązanie do Jeanne D'Arc może w pewien sposób przykuć Twoją uwagę ponieważ każdy tytuł przedstawia ją trochę inaczej (Nobunaga the Fool, Shingeki Bahamut, Fate/Zero, Fate/Apocrypha, Phantom Thief Jeanne, Hidan no Aria, Drifters i wiele innych)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...