Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wszystkie serwery prywatne zostały wyłączone

polaster64

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie polecam polskich serwerów GF-a, gram od dłuższego czasu na niemieckim Xhadra i niema co go porównywać do Mortala czy Aderii. GM jest codziennie przynajmniej jeden online, gdy grałem na PL-u to raz w tygodniu GM to było dużo... Rozłączanie neta w czasie pvp? Na PL-u spoko dozwolone, a na niemieckim banik. Jak już chcecie grać w 4story i zostaną wam tylko serwery GF-a to nie traćcie czasu na PL-a. Niemieckie serwery są lepiej pilnowane i najlepsze jest to, że ceny są sporo mniejsze więc łatwiej o nowe eq.

Opublikowano

Gdyby nie głupota zemi(najgłupsza firma, która gów*o znaczy na rynku gier) to serwery by istniały dalej :). Nikt z priva nie wróci na globala :) pozdro 

koniec privow=koniec 4story cya. 

Opublikowano

Wracam na globala :) Nareszcie ludu przybedzie !

hahahahhaahhahaahhahaahahhaahah xD czekaj jeszcze raz hahahahahahahahaha. Prędzej ludzie się mydłem potna niż wrócą na globalne :-) dziś troszkę o tym myśleliśmy i może 5% graczy wróci grać na globale, póki polityka zemi i gf się nie zmieni ludzie pierdziela ta grę, bo jest milion lepszych. Ta decyzja jedynie przyspiesza upadek 4story B-)
Opublikowano

hahahahhaahhahaahhahaahahhaahah xD czekaj jeszcze raz hahahahahahahahaha. Prędzej ludzie się mydłem potna niż wrócą na globalne :-) dziś troszkę o tym myśleliśmy i może 5% graczy wróci grać na globale, póki polityka zemi i gf się nie zmieni ludzie pierdziela ta grę, bo jest milion lepszych. Ta decyzja jedynie przyspiesza upadek 4story B-)

Kiedyś też tak myślałem, że skończę grać na pl-u i w ogóle nie będę grać w 4story. Jak to się skończyło? Wciąż gram i właśnie na niemieckim serwie GF-a. Privy? Przestałem grać na p4story jak wymaksowałem eq na 6-ciu postaciach, bo pvp tam praktycznie nie było. Gdziekolwiek się nie pokazywałem to zawsze po minucie całe pt na jedną osobę. Gdy jeszcze na p4story był max lvl 95 to zebrałem pt 80-89lvl i poszliśmy na kryptę oczywiście młuciliśmy wszystko, nawet całe pt 95lvl wpadło to nie dali rady. Oczywiście zaraz z tyłu pojawiły się 2 pt max lvlów, tak więc taka gra była praktycznie bez sensu dla mnie. Co do 4storyVendeta, sprawa wygląda tak, że w pierwsze miesiące istnienia serwa było świetnie. Wyrównane pvp po obu stronnach, praktycznie bez przerwy można się było w ARDIR nawalać. Ostatnie miesiące istnienia Vendety wyglądały tak, jakby tylko idio*i tam grali, 70% derion na 30% valo. Nie dziwię się że po takiej grze Vendeta została zamknięta. Serw pvp a gracze i tak nie chcieli 1 na 1. Tak jest z każdym serwem prywatnym czy oficjalnym, jedyna rzecz do robienia to farmienie eq, bo "uczciwe" pvp prawie nie istnieje. Dlatego właśnie poszedłem grać na oficjalny serwer, ale nie chciałem grać na pl-u z tymi wszystkimi cheaterami, więc zostawał tylko niemiecki. Na koniec mogę napisać, że według mnie niemieckie serwery GF-a i tak są najlepsze i koniec.

Opublikowano

nie chciałem grać na pl-u z tymi wszystkimi cheaterami, więc zostawał tylko niemiecki.

Możesz nieco przybliżyć temat? Owszem na PL-u bywały hacki, może nadal są, chociaż po zmianach które miały miejsce już jakiś czas temu nie powinno dochodzić do tego typu zdarzeń. Aczkolwiek słyszałem, że coś tam bywało na BG,  mimo wszystko jest to serwer ogólny. Czy możesz mi przytoczyć jaki to był,hack?

Opublikowano

Uważam, że to jest śmieszne.. :p

Sprawa po czasie ucichnie i wrócą prywatne serwery 4Story ;)

Ludzie może i pójdą na globala, ale za bardzo są przywyczajeni do serwerów PVP i ułatwionych gdzie kowal 100%...

PL jest praktycznie na wymarciu chyba, że w końcu połączą Aderie z Mortalem w jedno.

Nie grałam na niemieckim GF-e wole polski.

Może GMowie pojawiają się rzadko na PL'u ale nie zmienia to faktu, że niemieckim banuja i pilnuja ale to wtedy ze wzgledu ze nie maja chyba co robic XDD zycie noł lajfaa XDDD

Narazie tyle z mojej strony :)

Mam cichutką nadzieję, że Prywatne Serwery 4Story wrócą z czasem ;)

08744279998924873300.png

Opublikowano

GM pilnuje i banuje cheaterów to jest "noł lajfem"? Według tego rozumowania to jeżeli chodzisz do szkoły, albo do pracy to też jesteś "noł lajfem". Bycie GameMasterem to normalna praca, a nie zabawa, właśnie dlatego gram na niemieckim serwie, tam się traktuje takie rzeczy poważnie, żeby wszyscy mieli przyjemność z gry.

Co do hacków to naprawdę trzeba podawać jakie to były hacki? Bez jaj ale wystarczy zajrzeć to tematu o hackach chodźby na tym forum, poprzeglądaj archiwalne posty to znajdziesz tyle dawnych hacków, że ich nie zliczysz...

Opublikowano

Czesc

Moze na niemieckim serwerze GF'a pilnuja lepiej ale nadal jest tam wiecej hackerow niz na PL'u .

Hacki na serwery GF'a istnialy , istnieja i beda istniec tego akurat GF nie zablokuje .

Wracajac do tematu prywatne serwery 4Story napewno wroca z czasem ;)

P.s Nie wiem czy wiecie ale GMowie nie dostaja wynagrodzenia od GF'a .

Wiec nie mozna uznac tego za prace .

" Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko te z których za szybko rezygnujemy "

Opublikowano

Praktykant w wielu miejscach też nie dostaje pieniędzy za swoją pracę, więc powiesz że on tam się bawi, a nie pracuje? Trochę pomyślcie następnym razem...

Grałem na serwach polskich i niemieckich, pisanie że na niemieckich jest więcej cheaterów jest po prostu nieprawdą. Nie będę się kłócić po prostu pójdźcie i nagrajcie jakiegoś cheatera na niemieckim serwie, albo kogoś kto lata na BG z niemiec na cheatach. Polacy to cheaterzy i tyle :)

Opublikowano

Powiem tyle ze nie chodzi tu o BG tylko o Mardooka i Hellfire ;)

A jak wiesz tam niestety nie nagrasz hackera  .

Gralem na niemieckim wiec nie mow mi ze nikt tam nie hackuje .

Moze akurat ludzie z twojego towarzystwa tego nie robia .

Nie twierdze ze GM'owie sie tam bawia poniewaz jest to dosc odpowiedzialna funkcja .

Poprostu nie zaliczam tego jako " Pracy "

" Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko te z których za szybko rezygnujemy "

Opublikowano

Gm na serwerach gf za swoją pracę dostają z tego co mi wiadomo kupony, które mogą wykorzystać na prywatnej postaci :-) a hacki były, są i będą

Opublikowano

Jak to koleżanka mi napisała co kolega do niej napisał "smuteg, rzal i bul".. xD nigdy nie gralam na hackach i nie będę ;) ale skoro uwazasz ze jestem nol lajfem bo chodze do szkoły to zycze ci ogromnego szczęścia żeby twoje takie nie było ;)

08744279998924873300.png

Opublikowano

Co do hacków to naprawdę trzeba podawać jakie to były hacki? Bez jaj ale wystarczy zajrzeć to tematu o hackach chodźby na tym forum, poprzeglądaj archiwalne posty to znajdziesz tyle dawnych hacków, że ich nie zliczysz...

Wspaniale!

Wiedz tylko, że mówiłem o obecnej sytuacji nie ileś lat, czy też miesięcy temu. Miesiąc temu grałem na tyle aktywnie by móc cię tutaj poinformować, że masz chyba zły zarys sytuacji na PL-u. I  skoro już sam zauważyłeś "jest tego pełno", to nie ma najmniejszych powodów by sądzić, że na innych serwerach nie jest, a raczej nie było tak samo. Jeszcze w marcu udało mi się nagrać dwa filmy i wysłać tickety z cheatami na BG, i tu Cię zasmucę nie byli to Polacy. A co do nagrywania Niemca na haxach, nie bój nic też się znajdzie.

Innym faktem jest to, że są gracze, którzy mimo iż używali programów, to tego nie robią bo są w stanie dostrzec zagrożenie dla gry jakie niesie to narzędzie. Po co się trudzić instalowaniem shitu na pc, są inne metody jak bugi. Bądźmy szczerzy, tego typu programy są dla ułomnych...

Przy okazji, czy abb nie było przypadkiem dziełem "uczciwych graczy" z Niemiec ? 

W każdym razie mam póki co dość czytania tematów na tym forum, gdzie automatycznie nóż otwiera się w ręku i człowiek zastanawia się, skąd tacy ludzie się biorą. Niemniej jednak dzięki za poleconą lekturę :)

Opublikowano

To proszę pokaż mi film z cheatującym niemcem :) Następnie gdzie napisałem, że niemcy nie cheatują? Proszę wskażcie mi to dokładnie gdzie to napisałem. "Czytanie ze zrozumieniem" to nadal mistyczny skill jak widzę... zanim odpowiecie to przeczytajcie wcześniejsze posty po parę razy :) I już odpowiem na następne posty żeby nie spamować: Idź i poczytaj wyżej ze zrozumieniem wszystko co napisałem tam znajdziesz odpowiedź i uzasadnienie na wszystko. 

Opublikowano

To proszę pokaż mi film z cheatującym niemcem :) Następnie gdzie napisałem, że niemcy nie cheatują? Proszę wskażcie mi to dokładnie gdzie to napisałem. "Czytanie ze zrozumieniem" to nadal mistyczny skill jak widzę... zanim odpowiecie to przeczytajcie wcześniejsze posty po parę razy :) I już odpowiem na następne posty żeby nie spamować: Idź i poczytaj wyżej ze zrozumieniem wszystko co napisałem tam znajdziesz odpowiedź i uzasadnienie na wszystko. 

Myślisz, że ktoś udostępni takie hacki za free? kiedy może na tym dobry hajs trzepać? :3  Na uj filmik :) wystarczy, że ten sam GameGuard więc działają i na 200% ktoś tego używał :) A ty już tak nie chwal tego serwera DE, bo jest lepszy tylko w tym, że gra tam więcej ludzi :) Cya, więcej nie będę odpisywał na posty pseudo fana, który widzi same +++

PS: Porównanie Noł lajła jak to ładnie napisałeś, do szkoły czy też pracy? You made my day bro :) takiej głupoty dawno nie czytałem xD

Opublikowano

Nie żebym się czepiał ale to nie ja mam problem z czytaniem ze zrozumieniem i radzę budować lepiej posty bo takie zdania jak te niżej śmieszą..

To proszę pokaż mi film z cheatującym niemcem  :) Następnie gdzie napisałem, że niemcy nie cheatują? 

W każdym razie nie pisałem o tym,  że ktoś tutaj twierdzi, iż niemieccy gracze w ogóle nie haxują. A starałem ci się pokazać, że chyba za szybko osądziłeś Polaków jako cheaterów...

Tym samym chciałem Ci nieco przybliżyć sytuację na PL-u, ale dobra zostałem obrzuconym typowym "kontrargumentem" (czytaj ze zrozumieniem), nawet to mnie zaskoczyło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...