Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak pozbyć się botów crashujących serwer?

RayCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest od groma możliwości, pytanie tylko jakiego rodzaju to są boty?

http://www.mpcforum.pl/topic/1472070-lightantibot-lekka-i-skuteczna-ochrona-przed-atakami-botów/#entry12471989- blokuje wchodzenie proxy, serwer musi być na liście by gracz mogl dołączyć, CAPTCHA z BossBar.... Wydaje mi się ze 9/10 :)

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Zainstaluj plugin HideStream,

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/hidestream/

jeśli serwer Ci wywala, to zapewne wina złej konfiguracji maszyny.

jeśli korzystasz z pluginu AuthMe, ogarnij ten config,

Protection:
  enableProtection: false
  countries:
  - US
  - GB
  - DE
  - PL
  countriesBlacklist:
  - A1
  - O1
  enableAntiBot: true
  antiBotSensibility: 5
  antiBotDuration: 10
VeryGames:
  enableIpCheck: false

Mogę też polecić silnik PaperSpigot,

http://tcpr.ca/paperspigot

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

@macjoker007

xD

Jezeli masz dedyk, wylacz w IPTABLES wszytkie kraje poza polska (skrypt byl w 1 z moich postow na to).

Jezeli nie masz, to zainstaluj antibot by filippop.

A jeżeli serwer jest umiejscowiony w Polsce?

Zalecam wgrać porządnego anty bota

Opublikowano

Jezeli natomiast umiesz co nieco z javy, to mozesz poeksperymentowac z filtrowaniem pakietow. Zwykle boty nie odpowiadaja na inne pakiety wysylane przez serwer, jak np Keep Alive.

Pobaw sie ProtocolLibem. Radze zrobic to w ten sposob (to jest czysta teoria, nigdy tego nie probowalem ale powinno zadzialac)

- Zwykle jest tak, ze server co jakis czas wysyla pakiet keep alive do clienta, kazdy zawiera losowe ID. Zeby clienta nie wyrzucilo, musi odpowiedziec takim samym pakietem.

- Bodajze w cliencie jest listener od tych pakietow ktory odpowiada.

- Po wejsciu na serwer , odrazu wyslij pakiet Keep Alive, normalny client odpowie na niego natychmiastowo, natomiast bot nie koniecznie (zwlaszcza te pisane przez amatorow). I wtedy go wyrzuc.

Opublikowano

Wystarczy vps 20gb ram i limit wejść graczy 2/4 sekundy i po sprawie :) Jeśli znasz się na php możesz napisać weryfikacje na stronie, tzn. Gracz wbije na stronie poda swój nick wpisze captache i klika weryfikuj. Od tej pory może śmigać na serwerze :)

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Miałem LighAntiBot. Tak średnio bym powiedział. Na razie najlepsze co mam to UltraAntiBot który odpala sam white liste itp ale jest taki problem... przy większej ilości nie daje rady. W sensie boty niby nie wchodzą ale serwer wiesza

4.png

Opublikowano

Jezeli natomiast umiesz co nieco z javy, to mozesz poeksperymentowac z filtrowaniem pakietow. Zwykle boty nie odpowiadaja na inne pakiety wysylane przez serwer, jak np Keep Alive.

Pobaw sie ProtocolLibem. Radze zrobic to w ten sposob (to jest czysta teoria, nigdy tego nie probowalem ale powinno zadzialac)

- Zwykle jest tak, ze server co jakis czas wysyla pakiet keep alive do clienta, kazdy zawiera losowe ID. Zeby clienta nie wyrzucilo, musi odpowiedziec takim samym pakietem.

- Bodajze w cliencie jest listener od tych pakietow ktory odpowiada.

- Po wejsciu na serwer , odrazu wyslij pakiet Keep Alive, normalny client odpowie na niego natychmiastowo, natomiast bot nie koniecznie (zwlaszcza te pisane przez amatorow). I wtedy go wyrzuc.

ale duzo problemow z botami jest juz na początku logowania, zanim masz możliwość wysłania keep-a, już wtedy mogą to ostro zlagować.

Jako programistyczne rozwiązanie, stare dobre ograniczanie nowych graczy na minute sprawdza sie dość dobrze, tylko zamiast kickac nowego grcza, czy od razu zapisywac.

Zapisujemy np ile grał na serwerze, i ograniczenia nie działają na tych co grają już X minut, lub coś sprytniejszego, np zabili przynajmniej 1 moba (bot raczej tego nie będzie robił, szczególnie że nie wie co ma zrobić by być dodanym)

EDIT: oczywiscie powinno to dzialac szybciej niż w eventach od logowania :P

1438614356923701010629.png

Opublikowano
@

Udostępniłem DeathBoty z 1500 proxy i teraz się bawią beka beka ;P

A ile mam podziękowań na mailu i bardzo dobrze niech rozpierdalają po kolei każde serwery... AntiJoinBOT i AntiProxy za 2.99$ nic nie pomaga te pseudo blokowanie proxy.

@topic

Masz serwer hosting czy VPS/Dedyk ? Bo możesz zrobić to w 2-4 regułach iptables

Opublikowano

Tak wiem :) te boty są świetne sprawdzałem. Serwer mamy hosting a dokładnie craftserve. Powiem Ci że te boty przy małej ilości blokuje ale jak np. 1000 to już nie wytrzymuje :C

4.png

Opublikowano

w kazdym serwerze (nawet vanilli) jest antibot

wystarczy, ze wejdziesz w server.properties i zmienisz linijke online-mode=false na online-mode=true

Opublikowano

Ale czy wtedy nie będą mogły tylko konta premium wchodzić?

tak, ale nie masz botow xD

jak bede mial chec i czas (ah ten zapracowany gimbus tylko w kantera gra) to moze antibota zaaktualizuje :v

//edit jednak nie

Opublikowano

@.SoEasyPeasy.  - wiesz co z tego że udostępniłeś skoro DeathBoty są na yt na lejkach czy chuyyy? a proxies to wbijasz na gatherproxy kopiujesz i juz

Opublikowano

tak, ale nie masz botow xD

jak bede mial chec i czas (ah ten zapracowany gimbus tylko w kantera gra) to moze antibota zaaktualizuje :v

A co z kradzionymi listami premium?

Na internetach jest tego masa

Opublikowano

A co z kradzionymi listami premium?

Na internetach jest tego masa

3/4 kont nie dziala

Opublikowano

3/4 kont nie dziala

Kont są tysiące, programów to sprawdzania tych proxy jest też wiele.

Nie ma problemu ze znalezieniem 500 działających kont.

Opublikowano

@booterxyz

Właśnie przed chwilą boty zcrashowały mój serwer. Mam twój plugin zainstalowany. Więc? Jakieś propozycje? Powiedz mi ten AntyBot od razu jest skonfigurowany że trzeba gdzieś samemu to wpisać? I wystarczy sam plik .jar czy tamten folder też muszę sam zainstalować?

4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...