Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

One Punch Man - dyskusja

DaMiX211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-127260-0-17428600-1447528393.jpg

One Punch Man

Typ Widowni: Seinen

Rok produkcji: 2015

Wiek widowni: 13+

Gatunek: Akcja,Fantasty,Komedia, Sci-Fi,Nadprzyrodzone

Tematyka: Androidy/cyborgi,parodia,potwory,bestie itp.

Opis:

Wszystko w chłopaku o imieniu Saitama krzyczy „PRZECIĘTNIAK!” – poczynając od pozbawionej ekspresji twarzy, poprzez łysą głowę, a na nieimponującej posturze kończąc. Jednakże ten przeciętnie wyglądający gość tak naprawdę wiedzie dość nieprzeciętne życie – tak naprawdę jest superbohaterem szukającym silnych przeciwników, z którymi mógłby się zmierzyć! Ma jednak pewien problem, za każdym razem kiedy znajduje kogoś wyglądającego na godnego oponenta, powala go jednym ciosem! Czy będzie on w stanie w końcu znaleźć złoczyńcę stanowiącego dla niego jakieś wyzwanie?

Zwiastun:

https://youtu.be/RzmFKUDOUgw

Co wy myślicie o tym anime?

Jak dla mnie hit. Kontrowersyjny główny bohater bardzo ładna kreska, humor na wysokim poziomie do tego fabuła.

Co wy o tym sądzicie?

837371446280124127260.png
Opublikowano

Nie podoba mi sie, ze nazwales go "przecietnym" on wlasnie jest inny od kazdego w anime, jest kompletnym wyjatkiem....

+no juz nwm czy mlodzieniec, bardziej mezczyzna.

+pierdolnika oczu mozna dostac od tych kolorkow i podkreslen.

@DaMiX211

Wlasnie on jest kompletnie inny od kazdego z wygladu, nie mozna nazwac go przecietnym.

Opublikowano

Nie podoba mi sie, ze nazwales go "przecietnym" on wlasnie jest inny od kazdego w anime, jest kompletnym wyjatkiem....

+no juz nwm czy mlodzieniec, bardziej mezczyzna.

+pierdolnika oczu mozna dostac od tych kolorkow i podkreslen.

Ktos cos tu spierdolil :)

Troszkę mnie nie zrozumiałeś chodzi "przeciętnym" z wyglądu chyba, że uważasz go za modela   :)

Jest w wieku 19-20 lat nazwanie go mężczyznom i jeszcze jego wygląd no wiesz.

Zmienione   :)

Już poprawione troszkę zamieszania było :)

Opublikowano

Hitem bym tego nie nazwał. Podniecam się jedynie oglądając rozpier. któremu towarzyszy ładna animacja. W zasadzie OP też nie jest zły, humor no jakiś jest. Brak jednak jakiegokolwiek przywiązania (do bohaterów np.) trudno jest się jakoś mocno wczuć w to anime. Ogółem takie Nanatsu no Taizai jest lepsze.

Opublikowano

­@253751

Co prawda w OPM jestem na 6/12 odcinku, Nanatsu no Taizai skończyłem całe - 24 odcinki. Jakbym miał porównać te dwie, ,,chińskie baje" to:

OPM: Opening lepszy, animacja lepsza, kreska lepsza, rozpier. też

Nanatsu no Taizai: - śmiem twierdzić, że humor lepszy, rozpier też spoko, wczucie - przywiązanie do anime, bohaterów... lepsze (pewnie dlatego, że anime miało więcej odcinków itp. ale wątpię, że cokolwiek w tym kierunku się zmieni w OPM w moich oczach)

Czuję w kościach, że OPM musi mieć gdzieś o stopień niższą ocenę niż Nanatsu no Taizai

Opublikowano

Anime całkiem dobre, zaskakujące jest to że odrywa trochę schemat typowego shounena gdzie główny bohater dąży do stania się potężnym, tutaj dostajemy już to na tacy i widzimy jakie odczucia ma Saitama co do tego.
Poza tym, namierzyłem błąd, Saitama nie jest młodzieńcem, tudzież w komentarzach poniżej autor twierdzi że ma 20 lat, co jest błędem, gdyż w anime Saitama wyraźnie mówi że jak zaczął trening miał 22 lata, a w anime go widzimy jak ma 25 lat.

Opublikowano

Jak dla mnie to taki alternatywny świat Kill la Kill (z animacją włącznie), zabrakło tylko Hiroyuki Sawano od zajebistych soundtracków, ale nie popadajmy w paranoję - i tak jest bardzo dobrze.

// Dać linka do animezone to jak reklamować ogłoszenie matki prostytutki, niby wszystko fajnie ale jednak coś tu nie gra.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Anime całkiem dobre, zaskakujące jest to że odrywa trochę schemat typowego shounena gdzie główny bohater dąży do stania się potężnym, tutaj dostajemy już to na tacy i widzimy jakie odczucia ma Saitama co do tego.

Poza tym, namierzyłem błąd, Saitama nie jest młodzieńcem, tudzież w komentarzach poniżej autor twierdzi że ma 20 lat, co jest błędem, gdyż w anime Saitama wyraźnie mówi że jak zaczął trening miał 22 lata, a w anime go widzimy jak ma 25 lat.

Racje co do wieku właśnie sprawdzałem jak Genosowi mówił przeoczyłem to :) dzięki za poprawkę. Bo jak miał włosy to wygladął na te 22-25 lat :)

A co do reszty fajnie się ogląda wiedząc właśnie, że on chyba mogę użyć tego określenia, ale będzie zalatywało "Rooko no Yuusha" czyli "najslniejszy człowiek świata" bo jak na razie wszystko na to wskazuje choć i tak czekam na jakąś epicką walkę.

Jak dla mnie to taki alternatywny świat Kill la Kill (z animacją włącznie), zabrakło tylko Hiroyuki Sawano od zajebistych soundtracków, ale nie popadajmy w paranoję - i tak jest bardzo dobrze.

// Dać linka do animezone to jak reklamować ogłoszenie matki prostytutki, niby wszystko fajnie ale jednak coś tu nie gra.

Nie wiem co to za uprzedzenia do animezone, ale pozbyłem się tego bo już się boje dalszych komentarzy :)

Opublikowano

Przecież to nie tyle co animacja i rozpierdol a jeszcze komedia.. wkroczy king to więcej beki będzie

Ta seria jest taka płytka fabularnie i "odrzuca" poboczne postacie pozostawiając w sumie tylko mc na pierwszym planie nie dlatego że autor to g****o-japończyk który nie potrafi nic stworzyć bo ma mózg 6latka jak np. ten od nanatsu taizai tylko dlatego że on koncentruje się na "super herosie", i dokładnie podkreśla że Saitama czuje się jak w akwarium ponieważ jego poziom mocy jest całkowicie od reszty, stąd ten dystans między postaciami. Dragon balla nie oglądałem ale chyba prawdą będzie jeśli powiem że OPM zawiera takie elementy z DB jak łysa pała, coraz to więcej rozpierdolu w kolejnych walkach, no i wychodzenie poza matkę ziemię.

@DaMiX211

albo Cię widziałem wczoraj/przedwczoraj na bubble albo ktoś Twój nick tam plagiatuje.

Opublikowano

Przecież to nie tyle co animacja i rozpierdol a jeszcze komedia.. wkroczy king to więcej beki będzie

Ta seria jest taka płytka fabularnie i "odrzuca" poboczne postacie pozostawiając w sumie tylko mc na pierwszym planie nie dlatego że autor to g****o-japończyk który nie potrafi nic stworzyć bo ma mózg 6latka jak np. ten od nanatsu taizai tylko dlatego że on koncentruje się na "super herosie", i dokładnie podkreśla że Saitama czuje się jak w akwarium ponieważ jego poziom mocy jest całkowicie od reszty, stąd ten dystans między postaciami. Dragon balla nie oglądałem ale chyba prawdą będzie jeśli powiem że OPM zawiera takie elementy z DB jak łysa pała, coraz to więcej rozpierdolu w kolejnych walkach, no i wychodzenie poza matkę ziemię.

@DaMiX211

albo Cię widziałem wczoraj/przedwczoraj na bubble albo ktoś Twój nick tam plagiatuje.

Co do podobieństwa do DB już po pierwszym odcinku można odczuć i jak dla mnie  fana DB nie przeszkadza mi to. Nie zgodzę się co do fabuły może i jest oklepana, ale ewidentnie mamy kilka jasnych punktów nie dostaliśmy nic o przeszłości Saitamy, skąd posiada taką siłę, bo nie wierzę w ten cały trening.

Wolę takie rozwiązania niż postacie, które z odcinka na odcinek mają coraz większe "piersi".

Na 100% to nie ja :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardzo fajne anime, opening po kilku odsłuchaniach mnie zachwycał, dobra parodia shounenów, zresztą sam tytuł już wszystko wyjaśnia ;_;

Jedynie ostatnia walka mi się nie podobała, zbyt dużo ciosów poleciało xDD

Po tej informacji o metalowym gościu liczę na drugi sezon :v

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Zakończenie szału nie zrobiło ;d Miałem nadzieje że Saitama przywali tej typiarce co lata :P

Wtedy powstałby drugi sezon, w którym Saitama jest uznawany za największego wroga ludzkości i w ciągu 12 odcinków wybiłby wszystkich bohaterów ;-;

Ale też na to liczyłem, tak samo jak w kilku momentach, przykładowo gdy ten gość w tłumie pierdolił o "słabym potworze" - po prostu się o to prosił ;-;

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Zakończenie szału nie zrobiło ;d Miałem nadzieje że Saitama przywali tej typiarce co lata :P

Jak widzisz robaki pełzające po chodniku to też od razu po nich skaczesz czy zwyczajnie olewasz i idziesz w swoją stronę? xD

Nie no King'a nie było, Garou w sumie też i ten typ co jest rank 1 z A też jeszcze wpierdolu mu zdążyć nie spuścili w anime, za wcześnie skończyli więc nie daję fulla ;p

Opublikowano

A raczej na 2 sezon liczyć nie ma co, bo MADHouse słynie raczej z serii promujących mangę, a nie ekranizacji całych tytułów :/

Death Note, Hellsing:Ultimate i Black Lagoon to genialne serie tworzone przez MADHouse i doczekały się pełnej ekranizacji, co prawda nie były podzielone na dwa sezony, jednak OPM tez może zostać dokończony ;p

W przypadku BTOOOM! od razu było widać, że seria była kierowana pod promocje, tutaj nie jestem taki pewien.

Za to czas oczekiwania to inna kwestia.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@KlauS.

Death Note - ekranizacja w 2007, gdy manga się skończyła w 2006 roku.

Hellsing:Ultimate - 50 minutowe OVY w ilości jedna na pół roku. 

Black Lagoon - 2 sezony (w 1 roku), ale manga nadal wychodzi więc nie jest to pełna ekranizacja.

A w przypadku OPM manga nadal wychodzi.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@KlauS.

Death Note - ekranizacja w 2007, gdy manga się skończyła w 2006 roku.

Hellsing:Ultimate - 50 minutowe OVY w ilości jedna na pół roku. 

Black Lagoon - 2 sezony (w 1 roku), ale manga nadal wychodzi. 

A w przypadku OPM manga nadal wychodzi.

Nigdy nie mów nigdy ;p 

Kto wie, może się dowiemy, że BTOOOM! ma drugi sezon w następnym roku/za dwa lata, bo wtedy akurat będzie wystarczająca ilość chapterów ;p

Końcówka OPM jakoś mnie nie zachęca do czytania mangi - a wręcz nie daje mi informacji o tym, że jest kontynuowana. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@KlauS.

Wystarczająca ilość chapterów była już gdy 1 sezon się skończył.

Osobiście bym chciał, aby kontynuacja powstała, ale należę raczej do gatunku tych marudnych sceptyków, którzy z reguły mają rację. Jednak w tym przypadku chciałbym tej racji nie mieć :(

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@KlauS.

Wystarczająca ilość chapterów była już gdy 1 sezon się skończył.

Sorki, ale w tym momencie gadasz głupoty. 

1 sezon BTOOOM to 50 chapterów, chapter wychodzi co miesiąc, w tym momencie liczba chapterów to jakieś 83 (a przynajmniej dostępnych na necie). 12 chapterów rocznie to mała ilość.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nigdy nie mów nigdy ;p 

Kto wie, może się dowiemy, że BTOOOM! ma drugi sezon w następnym roku/za dwa lata, bo wtedy akurat będzie wystarczająca ilość chapterów ;p

Końcówka OPM jakoś mnie nie zachęca do czytania mangi - a wręcz nie daje mi informacji o tym, że jest kontynuowana. 

To moze nawet dobrze, przynajmniej nie ma uczucia niedosytu.

Co do opm to moim zdaniem jest to dobra seria, fajny pomysł, jednocześnie parodiuje shounenowe schematy, ale też na tych takich najgłębszych jest zbudowana, stąd pewnie niektórzy widzowie czerpią z tej serii niesamowity feeling. Jak bylo u mnie? Ogladalo sie przyjemnie, ale w sumie tylko tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...