Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier do 1700 zł

jooncuu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- Jaki posiadasz budżet na kupno? 1700zł

- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu? To był laptop to więc xD

- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu? Chce żeby komputer był najważniejszy w grach i żeby nie było większych spadków i lagow.

Pytania dodatkowe dotyczące kupna zestawu komputerowego bądź laptopa:

- Do czego ma służyć komputer: Głównie do gier typu Lol BF4 FC4 CS:GO NFS 2015 I w inne wymagające gry

- Czy komputer będzie rozbudowywany? Sie zobaczy

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy? Do końca roku na 1000%

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera).: Jak byście polecili jakiś używany monitor za 200-300 zł

- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera): Nie

- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu? Wydajność

- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? (nieobowiązkowe)

- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu.: zestaw najlepiej złożony na morele.net. cena żeby nie przekraczała 1700zl (ewentualnie o 10-20 xl xD)

Opublikowano

Najpierw uzupełnij wzór:

- Jaki posiadasz budżet na kupno?

- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu?

- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu?

Pytania dodatkowe dotyczące kupna zestawu komputerowego bądź laptopa:

- Do czego ma służyć komputer/laptop?

- Czy komputer będzie rozbudowywany?

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy?

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera).

- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera)

- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu?

- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? (nieobowiązkowe)

- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu.

Opublikowano

Poczekałbym z kupnem do stycznia, ponieważ wyjdą nowe egzemplarze i... przez to elementy, podzespoły komputera, które cię tak interesują stanieją. Jak na razie za 1700zł nie zbudujesz dobrego komputera, a przynajmniej z mojej opinii, BF4 to dość wymagająca gra, a jak chcesz jeszcze mieć cichy sprzęt i mały pobór prądy to w ogóle nie mamy o czym mówić. Dobry komputer myślę, że około 2500zł, ale możliwe, że po odsłonie nowych podzespołów będzie można coś tańszego złożyć ;)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Złożyłem sobie sam takie cosik:

http://www.morele.net/inventory/info/zOuX6T/

Nada się ? :) na czy mógłbym jeszcze tu zaoszczędzić? :P

Ten zestaw od Ciebie jest ok.

Zmieniłbym ram na kość 4 GB Crucial Ballistix i zasilacz na inny - Antec nie przemawia do mnie.

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Opublikowano

No to poleć jakiś dobry tani zasilacz :)

A i 4gb na razie starczy. Puzniej dokupie 2 4gb i będzie git ex ;)

Opublikowano

Ten Antec da radę..

Chyba że w przyszłości zamierzasz zmienić kartę na mocniejszą to coś lepszego by musiało być..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

@BornVillain

Tańszego nie da się? :)

No to z tańszych podałeś Anteca lub też można Thermaltake Litepower 400W. Cena podobna do Anteca, a co do tych zasilaczy, ja bym wolał dołożyć 30-40 zł i mieć już pewniejszy zasilacz na przyszłość. :)

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Opublikowano

No i po co Wy się produkujecie, skoro gość napisał, że kupuje pod koniec roku? Jak będzie pewien daty kupna to niech przyjdzie góra tydzień wcześniej i tyle, a nie zbędne dyskusje teraz prowadzicie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...