Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy sądzicie że ludzie chcieliby wrócić do starego metina?

superhed1999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chcialbym zaczerpnac wiedzy uzywkownikow forum i dowiedziec sie co wy o tym sadzicie :) , chodzi mi glownie o to , ze jezeli powstalby serwer taki jak 2008,9 przykladowo ( bez altantydy , 3 lata exp do 90 , zeby cos znaczyl , eventy lekko pomagajace , max 90 , bez kostiumow i innego gowna , petow itd ) po prostu stary dobry metin 2 :) . Czy ludzie chcieliby znowu na takim zagrac? czy moze jest juz to koniec i ludzie sie rozleniwili na serwerach easy? ( chociaz mam gleboka nadzieje ze starzy gracze chceliby powrocic :), chociaz nie kazdy ) Pozdrowienia. A i co najwazniejsze serwer pod zadnym wzledem nie pod is , oczywiscie is musi byc bo serwer by padl ale zamiast wsadzania wszystkiego i jak to jest na polskim yangow..... doslownie kilka dropnych rzeczy ktore lekko pomoga w grze ( chodzi np o zbroje na 30 przykladowo , ale takiej na wyzszy juz nie dostaniemy tam ) .

Opublikowano

Bez przesady, żeby dawać od razu eq do IS, wtedy to już serwer ewidentnie pod IS, jeśli jest tam gotowe eq. Teraz taki serwer nie przejdzie, ludzie lecą byle do "topki" byle pierwszy, bo tam czeka... co? chu* wie co, ale biegną jeden za drugim. Kiedyś był tylko global potem przyszły od skośnookich privy(kilka na początku) teraz to wszystko poszło się jeb*ć bo każda łajza może wydać trochę kasy i postawić sobie swój mały świat o jakim marzył :D Ja bym chętnie wrócił w te czasy(pewnie znalazło by się więcej takich), ale to nie możliwe. Teraz nikt nie zagra na typowym hardzie bo takowy można zamknąć z dnia na dzień, a firma to jednak firma postawi to będzie stało.

Opublikowano

Zadaj sobie jedno pytanie.. Wolisz jeździć starym maluchem czy nowym Audi? Ludzie nie chcą serwerów w starym stylu bo nie.. bo nie ma co na nich robić wbiją maksa i gra się kończy. Teraz liczą się nowości, innowacje.. Szczególnie że jest source i można robić wszystko co się chce..

Opublikowano

No moze przesadzilem z tym eq :p ale kilka ulepek czy cos tam :p Mozna dodawac nowe rzeczy tylko bez nacisku na je**** Is ,czas mogloby zapewnic czeste zabawy i przykladowe daily questy , chociaz tez uwazam ze dzieci ktore graja na easy/4fun nie zagraja za nic , tylko nie wiele starych graczy moze by to skusilo? Ale powiedz mi przeciez ludzie grali wczesniej i sie nie nudzili.

Opublikowano

czyli mowisz ze majac do wyboru stary serwer mt2 lepiej zrobic taki np easy umiarkowany pod znaczeniem ze nie ma takiego duzego nacisku na is ( troche musi byc, izi :p ) ?

Opublikowano

Wydaje mi się, że mimo tego że ludzie wołają "chcemy starych serwerów, oldschooli" itp, to myślę że taki serwer by się nie przyjął? Dlaczego? Już tłumaczę. Widać to chociażby po tym jak wychodzą nowe serwery, ludzie zamiast cieszyć się tym, ze można gdzieś grać to płaczą o to "że nie ma żadnych nowości". Mało tego, większość ludzi którzy grali na starych serwerach już dawno od tej gry odeszła, a ludzie wołający oldschooli, to osoby które nie widziały takiego serwera na oczy, więc wniosek jest prosty, że taki serwer nie przyjąłby się już do takich łask jak kiedyś, ponieważ ludzie robią się zbyt leniwi na metina.

Opublikowano

Wydaje mi się, że mimo tego że ludzie wołają "chcemy starych serwerów, oldschooli" itp, to myślę że taki serwer by się nie przyjął? Dlaczego? Już tłumaczę. Widać to chociażby po tym jak wychodzą nowe serwery, ludzie zamiast cieszyć się tym, ze można gdzieś grać to płaczą o to "że nie ma żadnych nowości". Mało tego, większość ludzi którzy grali na starych serwerach już dawno od tej gry odeszła, a ludzie wołający oldschooli, to osoby które nie widziały takiego serwera na oczy, więc wniosek jest prosty, że taki serwer nie przyjąłby się już do takich łask jak kiedyś, ponieważ ludzie robią się zbyt leniwi na metina.

Nie zdgodzę się z tym, że starzy ludzie odeszli. Wiele pozostało uwierz mi to nie jest mała liczba. Przykładem jest serwer 2k10.pl gdzie grało 1k osób. Z dobrą reklamą, typ serwera easy, jakieś dodatki typu bs itd. spokojnie 2k ludzi by było.

Opublikowano

Jak serwer byłby dobrze zrobiony, to trochę graczy by na pewno trochę było, ale tylko na chwilę. Na dłuższą metę niestety takie serwery już się nie nadają. ;)

denzel.png

Opublikowano

a co waszym zdaniem jest lepsze :)? Serwer easy albo??? nie wiem jak to zazwac typu xenox 10000 ulepszaczy na kazdy lvl itd czy lepiej wybrac taki gdzie jest tez troche nawosci ale umiarkowanie i z glowa ;)?

Opublikowano

Ja niestety po 2-3 tyg. zazwyczaj zmieniam postać/klase ew. serwer... stary metin był kiedyś najlepszy, bo jedyny ._.  Teraz zachce nam sie grać na easy 30min pobierania, gramy, zachce nam sie czegoś innego to znowu zasysamy inny serwer i od nowa... Raczej nikt nie gra na hardach typu pl, wyjątek to chyba tylko WOM2, tam jest stała liczba graczy, a serwer hard :)

Opublikowano

Myślę,że poniektórzy gracze by powrócili do starych dobrych czasów metina aczkolwiek do starego eq itp :) bo teraz Co startują te serwery z nowymi zbrojami itp są beznadziejne (są wyjątki) .

Opublikowano

powiem ci tak to idealny pomysl tylko ze teraz ludzie pojda pod kazdy serwer gdzie idzie zarobic gdzie maks lvl wbija sie w 3 lata i gdzie wysokiej jakosci itemy jest o tyle trudno zrobi ze non stop grania przez rok ich nie zrobisz a skille bym zostawil i latwy exp powiecmy do 75 lvl na zachete .

Opublikowano

Zapewne wiele osób,może i by zagrała na takim serwerze. Ale nie oszukujmy się taki serwer już nie powstanie.

tumblr_nraeqbeDVI1uvdps4o1_500.gif

Opublikowano

Nie rozumiem ludzi, którzy piszą, że chcą serwerów easy, z mnóstwem zbędnych rzeczy (kostiumy, pety, nie wiadomo ile itemków). Ja to bym wrócił z wielką chęcią na taki oldschool

Opublikowano

gralem troche sam na serwerach od hardow po easy i zauwazylem 1 rzecz ( oczywiscie nie na wszytkich) , ze na malych lvl ciezko idzie zarobic albo prawie wcale, jedynym sposobem to is itd, fajnie by to wygladalo jakby doslownie wszystko albo wiekszosc rzeczy miala swoja wartosc i byla oplacalna do dropienia ze wzgledu na roznorakie zadania zwoje itd :)

Opublikowano

A ja chciałbym żeby ludzie byli dobrzy uczciwi kochający i nie umierali.

Za kogo ty się masz? Kolejny nędzny gotowiec? 

Co było nie wróci. Trzeba doceniać to, co jest.

Opublikowano

Nikt tam nie zagra ludzie są teraz za bardzo nastawieni na nowości i idą na serwer po prostu tam gdzie więcej ludzi.

Nie zgodzę się. Są również tacy gracze, którzy cenią metina za jego początki. Choćby ja.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...