Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Elsword PL vs Steam vs Void

lukos124

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, jestem nowym graczem który chce rozpocząć swoją przygodę z Elswordem. Wcześniej grałem już w niego kilka razy ale jakoś nigdy nie mogłem się wciągnąc. 
Zastanawiam się nad rozpoczęciem gry na PLu, Steamie bądż też prywatnym serwie Void. Co polecacie? Który jest dla Was najlepszy i dlaczego?
Zależy mi na Japońskim dubbingu, dobrym expie, przyjemnej grze no i jak najmniejszą ilością Pay2Win. Nie chce żeby na PvP niszczył mnie koleś podczas gdy ja przegrałem w tą grę np. 50 godzin a on wydał 200zł i gotowe. Z tego co wiem są już specjalne programiki które podmieniają pliki gry i dodają Jap. dubbing. Void ma już go wbudowanego.

Opublikowano

Void > NA > PL MOIM ZDANIEM (moim zdaniem Wendax, MOIM ZDANIEM).

Jeśli nudził Cię PL, to na Voidzie masz większy exp, więcej hajsu, pasek B na skille za darmo i ogółem wiele fajnych rzeczy, co jest też minusem - gra może wydać się zbyt łatwa (i tak potem zbierasz na EQ/robisz je i to samo z avkami).

NA (steam) podobno fajny, ja spotkałem niesympatyczne osoby, jednak czasy się zmieniają i nie mogę niczego zapewnić. To samo co na PLu, jedynie jest szybciej z aktualizacjami. 

PL umarł. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Void, bo go możesz modować, nie ma P2W, gdy zapłacisz zdobędziesz i tak więcej moent El, łatwo dojść wysoko, a w ISie nie ma nic co zaburza rozgrywkę.

Opublikowano

MOIM ZDANIEM KlauS układ jest taki NA (steam) > Void > PL

NA = sympatyczni ludzie, najnowsze aktualizacje, dobry support, łatwo zarobić, dużo ludzi dobiera plansze

Void = średnia ilość ludzi, cheaty (wystarczy spojrzeć na ranking henira), tanie avki, aktualki co 2-3 miechy, z MOICH doświadczeń zachowanie na pvp gorsze niż jak na PLu, support gorszy jak na PLu (wiem że trudno w to uwierzyć, że jest gdzieś gorzej niż na PLu)

PL = mało ludu, jak NA najnowsze aktualizacje, support się ostatnio poprawił, dropiąc acc i chodząc na plansze można szybko zarobić (taki + wysokich cen :) ), nadal znajdują się pojedyncze przypadki wyzwisk na pvp, a P2W jest coraz mniejsze :)

Co do japońskiego dubbingu, polecam program gPatcher, podmieni każdy dubbing na każdy dubbing. A osobiście preferuję dubbingi tego pana, dubbingi różnych postaci z anime :)

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

Opublikowano

Jak dla mnie tak samo jak Klaus Void > NA > PL

Void - zaczął już pracować nad szybszymi updejtami i za niedługo powinien być henir, sekret revamp etc, ludzi jest mnóstwo nawet w porannych godzinach (6:00+), cheaty, ale mi to tam nie przeszkadza, support jest jaki jest no cóż, pvp ostatnio nikt mnie nie wyzywał, ani nic no chyba, że dobiera typowych polaczków to już co innego. Tu jest róznie z Pay2Win.

NA - ogromne ceny, ludzie świetni, aktualki najszybciej, support oki, zarobek to zależy jeżeli zaczynasz może być Ci trudno, dużo ludu, słaby Pay2Win.

PL - mniej niż 500 ludzi, aktualki z mnóstwem błędów, słaby support zero pomocy, dubbing polski ( niby możesz podmienić, ale wiesz), ludzie straszni na pvp wyzwywają, nikt nie dobiera na plansze i musisz chodzic z npc (świetna zabawa #ironia), ogromne ceny troszkę mniejsze niż NA, słaby exp, ogromny Pay2Win.

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

Naprawdę, nie wiem gdzie wy widzicie P2W... NA 1-2 acc z sander i już jest równowartość paska B, podobnie na PLu, kilka acc i pasek B jest. Jedynie leniwi gracze tworzą P2W, bo nie chce im się posiedzieć 1h w grze, wolą dostać wszystko za free, bez żadnego wysiłku.

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...