Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer pół prywatny wzorowany na kwadratowej masakrze 5

kali444

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jakiś rok temu grałem przez chwilę na serwerze półprywatnym CubeWars. Jako wielki fan wojen zamków doszedłem do wniosku że fajnie by było kontynuować ten projekt, pod inną nazwą i trochę inną rozgrywką. Na jednej mapie drużyny posiadały by swój zamek gdzie zbierałyby surowce i wyposażenie, a po 3-4 dniach byłyby tepane na mape gdzie 3 dni budowały by bazę, a następnie toczyły by wojnę. Po wygraniu dana drużyna otrzymywała by nowe przedmioty techniczne (nie mody, a plugin) lub ulepszenie do zamku. Jak sądzicie, wypaliło by coś takiego? Zapraszam do dyskusji w komentarzach ;D

Opublikowano

Co to znaczy pół prywatny? Raczej by nie wypaliło. Na pewno znalazłoby się dużo osób co by wbiło tylko raz i nigdy więcej, a team byłby osłabiony.

Opublikowano

@IHYOEN

pół prywatny znaczy żę dostajesz się w wyniku rekrutacji przez TS albo jakiś formularz czy coś takiego. Ważne żeby zebrała się grupka osób która chciałaby czegoś takiego spróbować, a wtedy wypali ;D

Opublikowano

Pamiętam ten serwer lecz na nim nie grałem wydawał się fajny. chętnie bym zagrał na takim serwerze :)

O

/V\

/''\

Opublikowano

Według mnie, takie coś miało by sens tylko, gdy udało by Ci się znaleźć kilku YouTuberów/Streamerów, którzy pomogli by Ci z ogarnięciem osób na wspólną grę. Co do samego CubeWars, serwer był bardzo słaby. Nie będę pisał, dlaczego (każdy ma swoje zdanie). Sam niedawno chciałem też stworzyć taki serwer, ale "przyjaciele" powiedzieli, że lepiej stworzyć coś innego.

Jeżeli chcesz stworzyć taki serwer to kilka moich propozycji:

• Cuboidy z gildiami (Nie FunnyGuilds (ma za dużo niepotrzebnych na ten tryb gry dodatków))
  • Drop z rud (Wyposaż się w dobry AntiXRay)
  • Nie blokuj Punch'y
  • Zablokuj poty na siłę
  • Ogranicz świat (WorldBorder)

@Edit;

Co do samej gry, gdybym nie grał z ekipą na serwerach Hardcore/EasyHC, to z chęcią bym zagrał.

Opublikowano

Do tego przydalo by Ci sie spore zaplecze finansowe na bardzo wysokiej klasy YouTuberow. Bo nikt o ten serwer bić się nie będzie, szczególnie, że będzie 'polprywatny'.

Nie rozumiem kto bedzie Ci dawal 'money' na utrzymanie serwka :).

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

jeżeli chcesz robić kwadratowa masakra coś w tym typie to odpuść se cuboidy itp wgraj podstawowe pluginy i ja osobiście bym wgrał jakiś plugin żeby zrobić se jakiś domek np ktoś zrobi se domek wejdzie jakiś grifer i rozwali.Plugin który by zabezpieczył.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...