Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowy VPS z Aruby

Gość Valze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka

Arubacloud.pl rozdaje vouchery o wartości 43zł do wykorzystania na ich usługi m.in. można brać vpsy z linuxem i windowsem.

306191447264854949229.png

Więc w przeliczeniu wychodzi to jakieś 43/4~10 miesięcy vpsa z linuxem lub 43-25~1 miesiąc z Windowsem i 18zł/4~4 miesięcy vpsa z linuxem.

Jak wygląda proces przyznania vouchera?
- Wypełniacie wniosek o przyznanie vouchera podając swoje dane (imię, nazwisko, nr tel (na ten numer przyjdzie kod z voucherem), email),
- Na maila powinna przyjść automatyczna wiadomość z serwisu z prośbą o potwierdzenie podanych danych,
- Oczekujcie sms-a z kodem.

Na koniec wystarczy już tylko założyć konto w arubie i dodać voucher do konta, to tyle. Voucher jest ważny przez 2 tygodnie, więc jeśli go nie aktywujecie, to przepada.

Jedyna uwaga, to podawajcie w miarę prawdziwe dane, zgłoszenia sprawdza admin, nie robot, dlatego przy fałszywych danych jest duże prawdopodobieństwo odrzucenia zgłoszenia. Pozdrawiam.

Link: https://www.arubacloud.pl/przetestuj-za-darmo.aspx

Proszę nie kopiować poradnika na inne fora.

//Edit

Dają już tylko Voucher na 8 zł

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sama w sobie oferta ciekawa, pytanie jak wylada ten vps pod wzgledem technicznym?

O co dokładnie pytasz? Lokalizacja: Niemcy, Wielka Brytania, Włochy, Francja i Czechy, pingów dużych nie zauważyłem.

Przykładowy speedtest:

382501447267953949229.png

Opublikowano

Dzięki za poradniczek :)

Nie spodziewałem się już takich ofert od firm, a przede wszystkim od Polskich firm.

Ale miłe zaskoczenie.

Na pewno skorzystam :D

Opublikowano

Dzięki za poradniczek :)

Nie spodziewałem się już takich ofert od firm, a przede wszystkim od Polskich firm.

Ale miłe zaskoczenie.

Na pewno skorzystam :D

Szczerze nie wiem jak długo będzie taki rarytas, ale póki jest możliwość, to podzieliłem się o tym z wami. Mi właśnie jutro kończy się ważność z Windowsem i muszę przyznać, że taki pulpit zdalny na Windowsie, to mobilna praca prawie jak na podręcznym komputerze, bardzo wygodna.

Opublikowano

Wiesz może czy właściciele w jakiś sposób handlują numerami telefonów, które podamy? Albo czy przypadkiem nie aktywuje się jakaś usługa, która pobiera pieniądze z naszego telefonu po wklepaniu kodu? Chętnie bym skorzystał, ale obawiam się, że może być w tym jakiś haczyk właśnie w postaci handlu numerami telefonów.

9La1rOf.gif

Opublikowano

Elegancko, dzięki za poradnik.  Ile wynosi czas oczekiwania na odp?

Ile mniej więcej tra proces "przetwarzania" naszego zgłoszenia?

3-4dni z wyjątkiem weekendów

Wiesz może czy właściciele w jakiś sposób handlują numerami telefonów, które podamy? Albo czy przypadkiem nie aktywuje się jakaś usługa, która pobiera pieniądze z naszego telefonu po wklepaniu kodu? Chętnie bym skorzystał, ale obawiam się, że może być w tym jakiś haczyk właśnie w postaci handlu numerami telefonów.

Raczej nie, ta firma istnieje nie od dziś i serwuje swoje usługi w wielu innych krajach.

Opublikowano

Sprawdzał to ktoś? 

Bo coś mi tu śmierdzi i sądzę że jakiś haczyk musi być. ­

Ja sprawdzałem, nie ma żadnych. lol
Opublikowano

Sprawdzał to ktoś? 

Bo coś mi tu śmierdzi i sądzę że jakiś haczyk musi być. ­

Nie ma. Masz 2 tygodnie na balowanie hajsem z aruby.

Opublikowano

Nie ma. Masz 2 tygodnie na balowanie hajsem z aruby.

Voucher jest ważny przez 2 tygodnie, po przypisaniu go do portfela pieniądze zostają na dłużej.

Opublikowano

Jeszcze nigdy nie bawiłem się VPS;em więc spróbuje. Dzięki. Tylko co mogę z takim vpsem zrobić? ;D

Edit: lepiej wziąć windowsa czy linuxa? ;d

Opublikowano

- Na maila powinna przyjść automatyczna wiadomość z serwisu z prośbą o potwierdzenie podanych danych,

- Oczekujcie sms-a z kodem.

Po jakim czasie dostaliście maila oraz kod sms, czekam 10min i nic :p

Opublikowano

Po jakim czasie dostaliście maila oraz kod sms, czekam 10min i nic :p

3-4dni z wyjątkiem weekendów

Raczej nie, ta firma istnieje nie od dziś i serwuje swoje usługi w wielu innych krajach.

Opublikowano

Mozna na takim servie np. Odpalic metina i puscic fb, bo za bardzo nie wiem. :D

Można. Możesz na nim zrobić większość rzeczy, które możesz zrobić u siebie na komputerze.

Źle zrozumiałem. Gry nie odpalisz. Jedynie jakieś 2d może.

Opublikowano

Próbowałem odpalać metina i nie działał z powodu braku karty graf.

Opublikowano

Jestem zażenowany @Valze, pisałeś, że voucher w 3-4 dni, mi przyszedł w 20 minut, masz jakieś wytłumaczenie? To jest karygodne i niedopuszczalne takie kłamanie.

BOK jak i sam serwis na razie spisuje się okej, jedynie martwi mnie ilość tych kont (z 1 serwisu przekierowuje nas na 2, a później na 3 ;-;).

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Jestem zażenowany @Valze, pisałeś, że voucher w 3-4 dni, mi przyszedł w 20 minut, masz jakieś wytłumaczenie? To jest karygodne i niedopuszczalne takie kłamanie.

BOK jak i sam serwis na razie spisuje się okej, jedynie martwi mnie ilość tych kont (z 1 serwisu przekierowuje nas na 2, a później na 3 ;- ;).

Różnie bywa, ja składałem wniosek w jakiś weekend i tak to wyglądało.

Opublikowano

Witam

Prosimy o potwierdzenie podanych danych w zwrotnym mailu, w szczególności nr telefonu, ponieważ kod voucher zostanie wysłany poprzez SMS.

jakim cudem mam to potwierdzić?

76561197963952284.png

Opublikowano

Witam

Prosimy o potwierdzenie podanych danych w zwrotnym mailu, w szczególności nr telefonu, ponieważ kod voucher zostanie wysłany poprzez SMS.

jakim cudem mam to potwierdzić?

Odpisać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...