Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który tablet - Wacom Intous Pen czy Pen S?

der2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma sensu dokładać do większej wersji, bo na mniejszej wersji bardzo trudno ogarnąć w grze cały obszar (wręcz to nie możliwe przy jump mapach), a co dopiero na pelnej wersji tzn. większej. Jeśli nie jesteś grafikiem i nie rysujesz w takim Illustratorze to bierz Skę.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Ja mam One by Wacom M i jakoś "ogarniam" full area. Bez różnicy którego weźmiesz, i tak i tak nauczysz się na nim grać korzystając z jakichkolwiek ustawień. Bo najważniejsze to nie zmieniać co chwila obszaru :P

Opublikowano

Nie różnią się wielkością , tablet M kosztuje dużo więcej a nie takie groszowe sprawy jak 20 czy 30zł, ten droższy chyba jedyne co ma więcej to możliwość podłącznia go bezprzewodowo bo przy tym tańszym nic o tym nie piszą. Ja osobiście mam Pen&Touch z Manga Debut 4 w gratisie i rok temu dałem coś koło 350zł przy czym funkcja dotykowa jest bardzo rzadko przeze mnie używana.
Werdykt: Bierz tańszego :)

Opublikowano

Ja posiadam drozszy tablet (z tych dwoch) i jestem zadowolony, da sie grac w osu! a rysuje sie przyjemnie, ale gdybym mogl wybrac jeszcze raz - kupilbym ten tanszy - bo roznice sa znikome, cena tylko je wyolbrzymia.

sygna.png

Opublikowano

Ja mam One by Wacom M i jakoś "ogarniam" full area. Bez różnicy którego weźmiesz, i tak i tak nauczysz się na nim grać korzystając z jakichkolwiek ustawień. Bo najważniejsze to nie zmieniać co chwila obszaru :P

Wacom One, a Intous Pen nie są takie same. Intous jest znacznie szerszy.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...