Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konkretny projekt gry RPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Gdybym stworzył dokładnie przemyślany projekt gry RPG znalazłby się ktoś kto stworzyłby tę gre?

Jestem że tak powiem weteranem gier RPG i wiem które akcenry cieszą gracza, a które są odbierane negatywnie.

Moja wizja gry RPG opiera się na klimacie średniowiecznym w którym wszystko będzie realistyczne (bez żadnej magii, potworów itd)

Mount & Blade jest dość dobrą grą aczkolwiek wieje nudą

Kreujemy wygląd swojej postaci..

Rozpoczynamy grę jako młody amator miecza który został sam po tym jak zaatakowano jego wioske i zamordowano wszystkich. Jemu udało się przeżyć ponieważ ukrył się pod stołem lub gdzieś tam..

Jak wspomniałem rozpoczynamy grę jako amator miecza i z czasem szkolimy swoje umiejętności

Naszym celem jest zemsta na władcy który wydał rozkaz ataku na wioske

Pierwszym etapem gry będzie lekkie podszkolenie swoich umiejętności oraz zdobycie ekwipunku

Nastepnie będziemy tworzyć "team" rekrutując ludzi których spotkamy w dalszym etapie gry

Ostatnim etapem będzie wtargnięcie na zamek złego wladcy i zabicie go.

Oczywiście w trakcie rozgrywki będziemy mieli dużo pobocznych zadań itd aby uzyskać wpływy (tak jak w Gothic II)

Taki lekki zarys fabuły

Opublikowano

Czy ktoś się zainteresuje projektem dowiesz się dopiero po tym jak już go stworzysz. Bycie weteranem jakiegoś gatunku gier to za mało, powinieneś jeszcze potrafić stworzyć ciekawą fabułę, potrafić ją prowadzić, określić cechy gry, jej featursy i dodatkowo dokładnie opisać każdy element gry.

Sądząc po tym, że w swoim poście opisałeś jedynie wstęp do fabuły, zgaduję, że nie masz żadnych umiejętności z zakresu projektowania gier.

Polecam: projektowanie-gier.pl

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...