Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do 3700zł ocena

Tetrisal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

na początku grudnia/pod koniec listopada zamierzam sobie kupić nowy komputer. Na podstawie wieeelu tematów, które przeczytałem na różnorakich forach udało mi się skompletować taki zestaw : http://www.morele.ne...uKg4/ chciałbym Was prosić o opinie na jego temat oraz o ewentualnie rzeczy, które byście w nim zmienili. Komputer ma być oczywiście tylko i wyłącznie do gier.

Pozdrawiam smile.png

Opublikowano

W ciągu miesiąca ceny mogę się trochę zmienić, mogą spać ceny 5-generacji i5-tek i może będą opłacalne, razem z ramem DDR4 (którego cena szybko spadała w ciągu ostatniego roku i ciągle spada, za sprawą coraz większego wsparcia od producentów płyt głównych, oraz procesorów).

Zestaw, który sam złożyłeś jest naprawdę dobry. Zasilacz modularny (porządek w obudowie), grafika spokojnie poradzi sobie z każdą grą, procesor najnowszej generacji także daje radę, ram DDR4 (bardzo przyszłościowe podejście). Płyta główna była by lepsza moim zdaniem Z170 i może wtedy patrzy bym w stronę ramu wspierającego XMP (OC ramu).

Płyta główna Z170 jest o tyle lepsza, że jest rekomendowana pod OC i jest na pewno lepsza.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@Xeeideex Myślisz, że ceny jakoś znacząco się zmienią do tego czasu?

Ceny w przeciągu miesiąca mogą się znacząco zmienić, ale na ogół nie dlatego że producenci je obniża czy podwyżą tylko ze względu na zmiany kursu USD. I tu niestety nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości poniewż kurs dolara w październiku wzrósł z około 3,70 do obecnie niemal 4 zł. To oznacza, że w najbliższym czasie jedyne co może się stać z ceniami to ich proporcjonalny wzrost no chyba, że kurs dolara pójdzie teraz bardzo w dół ale na to się nie zanosi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...