Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze zdanie - Co muszą zrobić z metinem?

Noresta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem jedynym sposobem na przywrócenie ludności jest wykupienie gry od Steam i wydanie tej gry od starszej aktualizacji 2007 czy 2009 na steamie. Na pewno wtedy by zagrało więcej i to naprawdę więcej ludzi. 

Szkoda tylko, że Steam nigdy nie podejmie tego kroku :(

Pasjonat
Opublikowano

@ViQney największym problemem jest sama administracja. Brak chęci zrobienia czegoś dla innych, a nie dla siebie. A co to zmieni, że wrzuciliby to na steama?

harnaś wg mnie na poprzedniej stronie dobrze napisał o ich zachowaniu:

Bez aktualizacji ta gra by już dawno świeciła pustkami, one je głównie podtrzymują bo ludzie wracają i chcą zdobyć to i to. Dyskusja z graczami? To nie są prywatne serwery, oni ustalają zasady rozgrywki i jeżeli chcą takie coś to to wprowadzą. 

Na moje powinni poprawić grafike, wprowadzić troche świeżości i wypuścić jakieś odzielne serwery tak jak napisałeś na wzór prywatych serwerów "dla zabawy". Również powinni wprowadzić jakieś większe udoskonalnie typu więcej strone ekwipunku i tak dalej... 

Metin jest dobry, ale po prostu ludziom już się nudzi. Taka prawda. 

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może by zrobić petycje na FB? xD Zebrać ileś tam like i podesłać to gameforge? :) Pomysł nie głupi :P A może zrobili by coś w celu zmienienia obecnego metka na starego ... 

Na stronce wypisać co powinni zmienić i jazda... 

Opublikowano

w tych czasach nie ma co liczyć na aktywną administracje i "zachcianki graczy" teraz tylko serwery wychodzą pod isa i tyle zrobią dobry serwer postawią na 2/3 miesiące dodadzą aktualizacje pod is i tyle.

Moim zdaniem powinno te forum być zrobione tak, że można zrobić 1 prezentacje raz w miesiącu bo tutaj wychodzi 10 serwerow na miesiac gdzie z czego to praktycznie zaden nie wypala i to właśnie psuje ten klmat, bo mpc reklamuje praktycznie najlepiej serwery i to wlasnie wykorzystują Ci którzy chcą zarobić, gdyby za prezentacje płacilo się załóżmy 50 zł to ten który by chciał postawić serwer na isa nie zrobiłby tego :P i byłoby dużo lepiej moim zdaniem.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że tak właściwie ta dyskusja prowadzi do nikąd. Po co niby rozważać jakieś zmiany, skoro i tak one nie wejdą w życie. Poglądy na temat metka są różne, a i tak większosć graczy którzy siedzą na PL'u to dzieci w wieku 10-13 lat. (Wiem jak sam siedziałem kiedyś i nerdziłem) Prawda jest taka, że te "dzieci" lubią maaase nowości, zbroje ze skrzydłami, zwierzaki robiące salta i chodzące za nami. Tak pozostając przy temacie zwierzaków, kostiumów i wierzchowców, to można powiedzieć, że metin się powoli przemienia w simsy.

Powracając - global się nie zmieni, bo obecna społeczność nie pcha go w dobrym kierunku. A, że dzieci są naiwne i wydają $$$ żeby walnąć 5k więcej jakimś skillem, to działa to tylko na korzyść GF i oni nie mają zamiaru się "cofać" bo stracą całe pieniądze i tych kid'ów z których mogą doić hajs.

1z67dxt.png

Opublikowano

Według mnie to ich wina pierwsze privy prześcigały globalne serwery metina nie tylko nowościami ale szybszym expem i eq na high lvl u npc. Exp na globalu był za wolny porównując do innych mmo no-target. Mimo, że gf cos robi z metinem ale na privach fakt faktem jest więcej nowości a co z tym idzie ? GF to gówna a nie developerzy jakby dali licencje (tak wiem jest juz source) metina graczom to by zarabiali 10000000000x wiecej niż teraz.

Reasumując jedyna nadzieja w privach które są lepsze i mają wiecej nowości. Metin 2 to chyba jedyna gra gdzie privy mają więcej przydatnych nowości nie integrując w klimat metina niż na globalu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...