Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostałem okradziony ... czy Steam odda mi kosę?

spake24

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Scamm cwel, nie oddadzą ;]

z twojej winy to jest ;p 

kosa tęczowe utwardzenie mu w dupę.

Opublikowano

Steam od czasu wprowadzenia potwierdzeń wymiany na maila nie dokonuje zwrotów. Wszystkie transakcje wykonujesz na własną odpowiedzialność.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Witam . 23 pazdziernika wystawiłem ogłoszenie na CSGO Launge w którym sprzedam przedmiot o wartości przybliżonej do 70/80 euro :Nóż falcjon (★) | Tęczowe utwardzenie . Zaprosił mnie pewien użytkownik , napisał że chciałby kupić za 50eur paysafecard . Zgodziłem się ale osoba kupująca miała problem z byciem pierwszym co akurat nie jest rzadkością . Po chwili nieporozumienia powiedział że chciałby zobaczyć mój przedmiot w czyimś ekwipunku , chciał przez to sprawdzić czy nie mam tygodniowej blokady na przedmiot po zakupie . Zapytał czy mam jakiegoś zaufanego znajomego online . Odpowiedziałem że tak , obecnie był dostępny mój przyjaciel  . Miałem dodać go do konwersacji , po czym zdążył on w bardzo krótkim czasie stworzyć kopię tego kąta , myślę że każdy dałby się nabrać na coś takiego . zaprosiłem go do wymiany i oddałem moj nóż po czym patrzę ze w ekwipunku mojego znajomego nie ma tego przedmiotu . Osoba ta usunęła mnie ze znajomych i zablokowała na obydwu kątach . Podejmowałem liczne próby dogadania się ale bez rezultatu . Pisałem już raz do supportu ale nie otrzymałem odpowiedzi ..zamieściłem również screenshoty na których wyraźnie widać jak użytkownik podszywał się pod konto mojego znajomego, oraz wymię z tą osobą .

Bardzo proszę o jak najszybszą pomoc w tej sprawie .

Pozdrawiam​

Konta* Kontach*

Jeżeli piszesz, że chciałeś się z nim dogadać to gratuluję bo każdy kto okrada ma wyj3bane, zyskują na tym = block i go to sleep kid.

1. Wymiana przez potwierdzenie emailu.

Dałeś się nabrać, też bym się wkurwił ale takie są żyją osoby na tym świecie.

Dałeś mu ją sam także nawet nie pisz do supportu bo nawet nie przeczytają do końca xD

Wykorzystał twoją głupotę i dobrze zrobił, jak to mówią za głupotę się płaci :)

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Nie dość że sposób stary jak świat to jeszcze jeśli potrafisz choć trochę myśleć to po co on chciał zobaczyć przedmiot w czyimś ekwipunku skoro mógł równie dobrze zobaczyć tą kosę w twoim ? Co do kont jest również coś takiego jak identyfikator: liczbowy lub niestandardowy który można sobie ustawić, a że dałeś gościowi kosę sam to teraz nikt Ci jej nie odda.

Opublikowano

Zawsze się śmieję, jak silverki płaczą, że straciły swój ukochany nóż, po czym po 1dniu nabierają się i zamiast kupić sobie myszkę zamiast kosy, to wolą płakać że ktoś ich okradł

Opublikowano

Jesteś idiotą. Moge dostać za to upomnienie ale boli mnie takie coś.

Rozumiem, że niektórzy ludzie chcą sprawdzić czy nie są wykorzystywane jakieś błędy by mieć przedmiot a przy wymianie on zniknie. Jeżeli już to robisz to kontaktujesz się ze znajomym przez fb/skype/ts/telefon. Nie wysyłasz trade linka tylko zapraszasz do wymiany i go jeszcze pytasz czy to na pewno on. Dopiero wtedy potwierdzasz to na e-mail'u.

Steam zapewne nie przeczyta twojego postu do nich bo to ty potwierdzasz że jest to prezent przy wymianie, to ty potwierdzasz to na mailu, to ty odpowiadasz za to co robisz. Rozumiem, że na świecie jest pełno gnid i nic nie da się z tym zrobić ale trzeba mieć pojęcie co się robi. Sam o mało nie zostałem oscamowany ale wiedziałem co robię i tego uniknąłem. 

Następnym razem pomyśl, że nie musisz zapraszać do wymiany tylko wystarczy trade link. Nic więcej. Widziałeś by miał w eq jakąś kontrofertę dla ciebie? Nie wydaje mi się. Każdy trader, na każdym forum czy też poradnikach ludzie piszą by nie dodawać do znajomych bo zostaniecie łatwo oscamowani. Ale wy dalej gimbusy przyjmujecie ich do znajomych a potem przychodzicie na mpcforum z płaczem jak to wam się świat zawalił przez własną głupotę. Tyle w temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...