Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie anime-perełki?

kasper777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Shin Sekai Yori jest świetne i ambitne.

Po obejrzeniu amv z tego animca jestem bardzo zaciekawiony, zaraz biore sie za ogladanie, dzieki!

Opublikowano

Steins;gate - świetny reprezentant gatunków thriller, sci-fi, o ile nie najlepszy, co sugeruje drugi pod względem wysokosci meanscore na malu, nie jest on bezpodstawny, bowiem sposób ukazania fabuły w steins;gate, postaci, historii, sprawia, ze steins;gate ogląda się od poczatku pewnego plot twistu bardzo szybko, bo jest się po prostu wciągniętym w świetną serie, z nieprostą, niebanalną, nieschematyczną fabułą. Lecz ciekawą,, będąca jako osobny twór czymś oryginalnym, wnoszącym coś dodatkowego do gatunku. Motyw niby znany, bo podróze w czasie, ale swietnie ukazany. Polecam

EGd2kyn.gif

Zachęcam do ustawienia sobie tego gifa jako sygnaturę w celu wyrażenia niechęci i dezaprobaty

wobec pewnego użytkownika i faktu, że jest on moderatorem chińskich bajek.

STOP ARINESSOWI JAKO MODERATOROWI! Zero tolerancji!

Opublikowano

1. 5 cm per sec

2. Katanagatari

3. FLCL

4. Cowboy Bebop

5. Mushishi

6. GitS

7. Akira

8. Wszystkie filmy Studia Ghibli, oprócz Opowieści z Ziemiomorza.

Opisy na Guglu.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

1. Neon Genesis Evangelion (razem z EoE, byle nie rebuildy)

2. Shinsekai Yori

3. Cowboy Bebop

4. Tengen Toppa Gurren Lagann

5. Steins;Gate

6. Akira

7. Studio Ghibli

8. Code Geass

9. Durarara

10. Psycho Pass

11. Zankyou no terror

Przy czym pierwsze 8 można uznać za "klasykę" (wiem że niektóre są zbyt nowe na klasykę dla tego cudzysłów)

Z mangi polecam Spice and Wolf (świetna kreska i w anime przeskoczyli 1 arc) Tokyo Ghoul (tu też głównie kreska)

Opublikowano

Eee, nie powiedziałbym ;) Dla mnie jedna z lepszych serii, ale może dlatego że mam dziwne zapatrywania i podchodzą mi dzieła wydawane przez Shaft.

Opublikowano

HUNTER x HUNTER 2011 musisz obczaić.

w sumie to, najlepszy tasiemcowy shonen jaki powstał. poza tym baccano, berserk, ale beserka tylko ze względu na klimat, detroit metal city, hyouka, kino no tabi the beautiful world, jedyna bajka jakiej jestem w stanie wystawić 10/10 za ilość metafor i odniesień do naszego życia, sakamichi no apollon, szanuj bajke za klimat i muzykę, natsume yuujinchou

Pomogę z matematyki, PW.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zdecydowanie wszystkie sezony Mushishi.

armoro do kurwy wiemy że ty jesteś taki inteligentny i dojrzały, że to dla Ciebie perelka ale dobrze wiesz, że przecietnemu zjadaczowi chleba Musziszi w ogóle nie przypadnie do gustu więc proszę Cię z łaski swojej przestan wpierdalac to wszędzie gdzie sie da.

user since 2009. pare baników się dostało :)

Opublikowano

Wymieniając po kilka "perełek" zaprzeczacie tylko temu że są to wasze perełki ^^ Według mnie perełka to anime które jest najlepsze z pośród tych które oglądaliście,więc u mnie takim tytułem bezkonkurencyjnie jest na które natknąłem się stosunkowo niedawno ale bawiłem się przy nim tak świetnie,że całe skończyłem w dwa dni (no niestety tego teraz żałuje ... -.-) chociaż nie ma też stosunkowo dużo odcinków i najbardziej podobał mi się pierwszy sezon chociaż drugi również jest dobry jak dla mnie,a anime o którym mowa to Nurarihyon no Mago.

Opublikowano

Wymieniając po kilka "perełek" zaprzeczacie tylko temu że są to wasze perełki ^^ Według mnie perełka to anime które jest najlepsze z pośród tych które oglądaliście,więc u mnie takim tytułem bezkonkurencyjnie jest na które natknąłem się stosunkowo niedawno ale bawiłem się przy nim tak świetnie,że całe skończyłem w dwa dni (no niestety tego teraz żałuje ... -.-) chociaż nie ma też stosunkowo dużo odcinków i najbardziej podobał mi się pierwszy sezon chociaż drugi również jest dobry jak dla mnie,a anime o którym mowa to Nurarihyon no Mago.

wygralas <3

no jak podajecie po 10 anime, to ciezko cos wybrac..

w sumie @Refresh bo nie mam co ogladac juz

i nie podawajcie anime, ktore juz byly napisane w temacie, bo to nie ma sensu...

Opublikowano

Może nie perełki, ale świetne serie

Trzysezonowa seria Bakuman. Opowiada o licealistach, którzy chcą zostać mangakami, mają swoje wzloty i upadki. Genialne okruchy i komedia, gdzieniegdzie romans.

Fate/Zero, nic nie powiem o tej serii, bo jeszcze jej nie oglądałem, ale nie słyszałem o niej złego słowa.

Grisaia no Kajitsu i drugi sezon Grisaia no Rakunen, cóż, anime ryjące psychikę. Wszystkiego po trochu. Dramat, walki, wojsko, krew, romans, szkoła, psychologiczne, narkotyki, kazirodztwo, kanibalizm. Polecam.

Kokoro Connect, naprawdę dobra szkolna komedia.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Widzę logika "mocno"...

Nie sprecyzowałeś tego czego od nas oczekujesz, bo zadałeś pytanie pokroju "Twój ulubiony kolor" , które jest pytaniem w cholerę otwartym i każdy człowiek je sobie inaczej interpretuje, a potem problem, bo trafia się student ASP, którego paleta barw to 300 kolorów i spośród nich podaje ci 10 ulubionych odcieni...

- Beck

- Cross Game

- Fullmetal alchemist

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Widzę logika "mocno"...

Nie sprecyzowałeś tego czego od nas oczekujesz, bo zadałeś pytanie pokroju "Twój ulubiony kolor" , które jest pytaniem w cholerę otwartym i każdy człowiek je sobie inaczej interpretuje, a potem problem, bo trafia się student ASP, którego paleta barw to 300 kolorów i spośród nich podaje ci 10 ulubionych odcieni...

- Beck

- Cross Game

- Fullmetal alchemist

W sumie racja

Ok to jest moj MAL 

http://myanimelist.net/animelist/Jargi

To zacznijmy: nie szukam romansidła, ale coś, co złapie za moje serce, coś jak steins:gate, gdzie byly elementy romansu, ale nie byly jego glownym watkiem. 

Mhm przygoda, komedia, fantasy, cokolwiek, tylko nie mecha i romans. Anime w miare nowe, nie z +/-2005 roku. Jakies slowa motywujace do obejrzenia serii mile widziane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...