Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do metina za ok 1000-1300zł

jagiel453

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie poszukuje kompa do metina z systemem itd (mam swoje akcesoria) ogólnie używać będę go tylko metin+internet+ts3 najlepiej z jakiejś firmy która składa kompy żeby nie było że ktoś mi wyśle jakieś gówno bo już widziałem parę sytuacji takich proszę o pomoc!

Jaki posiadasz budżet na kupno?

J.w, 1000 zł, może trochę przekroczyć.

- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu?

procek amd athlon II x4 640 3,00GHz,ram4gb

- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu?

Chciałbym, aby poszedł metin/csgo tyle mi wystarczy

Pytania dodatkowe dotyczące kupna zestawu komputerowego bądź laptopa:

- Do czego ma służyć komputer/laptop?

Do gier, głównie metin2/cs go

- Czy komputer będzie rozbudowywany?

Nie.

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy?

Do 2-3miesięc

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera).

System operacyjny

- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera)

Raczej nie.

- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu?

Wydajność,

- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? (nieobowiązkowe)

-1920x1080

- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu.

Brak

Opublikowano

@Xeeideex spokojnie kolego, przecież autor sam napisał, że może też być bez systemu, więc spokój.

@kamilr0892 niestety koszyki z proline.pl nie są widocznie dla innych, lub jest to błąd po ich stronie. Musisz wysyłać linki do każdego podzespołu, lub do koszyka z morele. Także popieram czasem kupno w proline.pl, ponieważ mają niższe ceny w niektórych segmentach.

@jagiel453 najlepiej przyjdź jak już będziesz zdecydowany już jaką masz kwotę, bo za 300zł możesz dużo zmienić, ale jeżeli chcesz wiedzieć mniej-więcej co i jak, to podaj najpierw cały komputer.

Masz podać model płyty głównej, procesora, jakie masz na nim chłodzenie (jeżeli jest jakieś jeszcze z logo AMD, czy coś takie proste to jest to BOX), kartę graficzną, zasilacz (moc, marka, model, wszystko, bo to ważne, czy ci wytrzyma), pamięć ram (ile banków, jaka, DDR2/DDr3, MHz, CL).

A także czy to ma być nowy komputer, czy zmiany. Ja ci proponuje zostawić to co masz, bo jeżeli dysk jest dobry, to już 200zł w kieszeni, tak samo obudowa, może płyta główna się nada, to wtedy tylko procesor zmieniasz, dajesz mocną grafikę i dobry zasilacz i gotowe ;)

Jak podasz wszystkie rzeczy, o które proszę to oznacz mnie w poście, żebym widział, a postaram się pomóc.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@kamilr0892 Ahhh te twoje pyszne puste koszyki. BTW nie wiem czy umiesz czytać ma być z systemem.

Koszyki zostały poprawione. Niestety nie wiedziałem, że te koszyki się nie wyświetlają poprawnie a nie miałem wczoraj czasu aby to sprawdzić. Druga kwestia gdybyś sam umiał czytać to byś wiedział, że autor dopuszcza możliwośc zakupu bez systemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...