Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dzisiejsze rangi, a match making

NasteeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, czy w dzisiejszych czasach granie match makingów w cs'a ma sens?

Gram od stycznia 2014 roku, najwyższą rangę, czyli The Global Elite zdobyłem jakoś w styczniu 2015 roku i grając widzę, że co raz mniejszy poziom jest na tych match makingach. Gra traci sens, lepsi gracze przerzucają się na faceity/inne ligi.

Z ciekawości zagrałem na innym koncie, bo prosili mnie koledzy z niższymi rangami, grałem przeciwko samym orzełkom, screen:

screen wygasł, staty 48/16

Roku temu orzełki grały jak dzisiejsze globale, a nawet lepiej.

Nie chwalę się, /discuss.

Opublikowano

Poziom opadł, ale zwróć uwagę na to, że ty wbiłeś globala i wiadomo, że będziesz grać lepiej. :v

Ale bez przesady, jak miałem rok temu lema/orzełka to nawet na goldach/kałachach ciężko było zrobić 40 fragów+

A teraz orzełek jest strasznie słabą rangą, a to przecież 4 ranga od końca.

Wg. mnie powinni dodać jeszcze z 5 rang nowych rang i wszystko by się ustabilizowało ;-)

Ponadto powinni wprowadzić nożówki na mm'ach, wybieranie serwera i dogrywki, i najlepiej serwery 128 tick.

Wtedy wszyscy by się przerzucili na mmy i fajnie by się grało ;-)

A jeszcze jakieś ligi na matchmakingach, gdzie można by było wygrywać skiny od valve to w ogóle miodzio.

Opublikowano

Siema, czy w dzisiejszych czasach granie match makingów w cs'a ma sens?

Gram od stycznia 2014 roku, najwyższą rangę, czyli The Global Elite zdobyłem jakoś w styczniu 2015 roku i grając widzę, że co raz mniejszy poziom jest na tych match makingach. Gra traci sens, lepsi gracze przerzucają się na faceity/inne ligi.

Z ciekawości zagrałem na innym koncie, bo prosili mnie koledzy z niższymi rangami, grałem przeciwko samym orzełkom, screen:

xkjjg2.jpg

Roku temu orzełki grały jak dzisiejsze globale, a nawet lepiej.

Nie chwalę się, /discuss.

Poziom jest niższy, sam gram na LE/LEM/SUPREME, i bije po 35+ fragów, ale to zależy czy w przeciwnym będą same randomy czy trafimy na jakiś premade, duża część dobrych graczy wbiła 10lv na faceit i tam gra, jest większy poziom niż na MM'ach.

Opublikowano

Ale bez przesady, jak miałem rok temu lema/orzełka to nawet na goldach/kałachach ciężko było zrobić 40 fragów+

A teraz orzełek jest strasznie słabą rangą, a to przecież 4 ranga od końca.

Wg. mnie powinni dodać jeszcze z 5 rang nowych rang i wszystko by się ustabilizowało ;-)

Ponadto powinni wprowadzić nożówki na mm'ach, wybieranie serwera i dogrywki, i najlepiej serwery 128 tick.

Wtedy wszyscy by się przerzucili na mmy i fajnie by się grało ;-)

A jeszcze jakieś ligi na matchmakingach, gdzie można by było wygrywać skiny od valve to w ogóle miodzio.

NasteeR zagraj kilka meczy takich to zobaczysz, niektóre orzełki grają o wiele lepiej niż te orzełki spotykane często i wiem że to nie ten temat ale jak wbić na faceit 10lv? 

graphic.png

Opublikowano

NIe wiem dlaczego masz problem że poziom spadł na match makingach skoro bawisz się na smurfie, już takie coś zaniża poziom i to o ile dajesz boosta 4 os za free( o ile smurf dobry) poziom spadł przez to też że liczba graczy wzrosła porównaj sobie same cyfry z 2014 i 2015 już wtedy zobaczysz że dużo graczy przybyło przez co poziom sam z siebie spadł. Co do twojego pytania czy granie mm'ów ma sens to już musisz się zapytać siebie bo nikt nie jest w stanie przewidzieć co ci odpowiada, sam musisz zdecydować czy to co jest na mm'ach odpowiada ci czy chcesz to zmienić. Mogę ci powiedzieć tyle że poziom na pewno się nie podniesie już

b6b78815.png

Opublikowano

NasteeR zagraj kilka meczy takich to zobaczysz, niektóre orzełki grają o wiele lepiej niż te orzełki spotykane często i wiem że to nie ten temat ale jak wbić na faceit 10lv? 

Hmm.. skoro myślisz, że wbijesz to po 50 meczach to sobie odpuść...

Powiem tak 7 level to naprawdę trzeba umieć grać, 10 nie wbijesz, mogę się założyć, niczego ci nie ujmuję, po prostu 9-10lvl to są osoby ze sceny esportu lub wybitni gracze.

Opublikowano

Hmm.. skoro myślisz, że wbijesz to po 50 meczach to sobie odpuść...

Powiem tak 7 level to naprawdę trzeba umieć grać, 10 nie wbijesz, mogę się założyć, niczego ci nie ujmuję, po prostu 9-10lvl to są osoby ze sceny esportu lub wybitni gracze.

Kurw ale ty jesteś tępy, przedszkole wita geniuszu... Nie umiesz odpowiedzieć na pytanie,zmieniasz temat, weź się dalej nie odzywaj, nie pytałem się o to co napisałeś bo wiem o tym, chce tylko wiedzieć jak wbić idioto ;)

graphic.png

Opublikowano

Kurw ale ty jesteś tępy, przedszkole wita geniuszu... Nie umiesz odpowiedzieć na pytanie,zmieniasz temat, weź się dalej nie odzywaj, nie pytałem się o to co napisałeś bo wiem o tym, chce tylko wiedzieć jak wbić idioto ;)

Kogo przedszkole wita, mnie czy ciebie ? Jak można wyzwać kogoś od debili lub nazwać kogoś tępym za to, że próbuje cię uświadomić, że nie warto żebyś wiedział bo tego nie osiągniesz.

Trzeba wygrywać mecze za 1 mecz masz około 25pkt, a co jakieś 200 się awansuje [Elo - widoczne tylko dla premium].

Jawnie ogłaszam, że reportuje twój post, ponieważ mnie obraziłeś i przyda ci się przerwa żebyś ochłonął.

@Kruzoo

Sądząc po twoich wypowiedziach, które głównie mają na celu kogoś obrazić łatwo jest stwierdzić, że gra zespołowa nie jest dla ciebie ;)

Nie wbijesz tego 10lvl oczywiście według mnie, ty ciągle możesz się łudzić.

Exmod z powodu rezygnacji.

Opublikowano

Próbujesz mi coś uświadomić, okej specjalnie dla ciebie będę siedzieć w tym 5lv i się zanudzać że gram przeciwko silverom kolego ;), pytałem się o coś a zmieniłeś temat GENIUSZU, już chociaż wiem czemu jesteś exModeratorem ;)

graphic.png

Opublikowano

Żeby każdy zaczynał od silvera byłoby inaczej. Teraz jak na 2kalachach grasz rankeda to daje ci goscia ktory ma pierwsze 10 rankedow a w przeciwnym teamie zawsze jakis smurf. 

1391020896-U962219.png

'Możesz sobie być na innym poziomie niż pozostali, z którymi walczyłem, dla mnie to bez różnicy. I tak nakopie ci do dupy, bo to mój obowiązek. Tyle w tym temacie'

Opublikowano

Ludzie uciekli na faceit/cevo/esl etc. do tego teraz powstał jeszcze ten zengaming - zwykłym mmom daleko do takich przedsięwzięć. W dużym stopniu jest to wina VACa, który jest słabym AC i ludzie nie mają czasu na męczenie się z haxami.

Opublikowano

Kiedyś orzełki strzelały jak globala, była fala banów i orzełki poleciały po nowe konta.

Ktoś kto powie, że w cs nie ma oporu to jest idiota, na globalach co prawda oporu nie ma po tej fali vac ale czasem trafi się opór team, więc nie pierdolcie, że gra straciła sens.

Osobiście sam już nie gram mm, only cevo i faceit.

Fala banów taka dobra była bodajże pod koniec kwietnia, wtedy sporo vaców poleciało i z mg3 do LE wbiłem w jeden dzień.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

W moim uznaniu ktoś kto dostał vaca nie był oporem tylko gównem. Poziom nie spadł, wypadli ludzie którzy grali nieczysto, a ich nie brałbym pod uwagę oceniając aktualny stan gry. Fala banów pozwoliła ludziom grającym bez haxów na wbicie wyższej rangi, co wcale nie jest złe - wręcz przeciwnie, to dobrze że tak się stało mimo faktu że wciąż jest sporo odpałów. Aktualnie gram sobie mmy i nie narzekam, jak chcę to sobie idę na faceit i też jest oki. 

Opublikowano

Poziom spadł strasznie.

Ostatnio grając przeciwko supreme mało brakowało do wina...

xD

Myślisz, że każdy kto ma supreme będzie robił po 40 fragów i wygrywać ciągle, bo mają supreme?

Kisne jak takie coś czytam xD

Poziom spadł, bo są teraz fale vaców, dlatego.

Od kwietnia tego roku się zaczęło wszystko.

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

Opublikowano

jakby dodali 128 tickate i serwery lepsze to by było trudniej iż moze tak naprawde trudno sie gra na globalach ale taki global jak zagra 10 faceitów a potem MM to jak wiadomo pół pocisków nie trafi przez tickate :) Oto moja odpowiedz. Nie mówie nożówka i wybranie stron po wygraniu fajna rzecz albo rangi 5 to za mało minimum jeszcze 10. Ale Volvo jest tak zjebane i tak głupie, że nie myśli o tym. Może jak dadzą cs go na source 2 to będzie to zrobione bo na razie Volvo celuje w smurfy bo dostaje więcej hajsu proste 1 konto 10 euro :)

Opublikowano

jakby dodali 128 tickate i serwery lepsze to by było trudniej iż moze tak naprawde trudno sie gra na globalach ale taki global jak zagra 10 faceitów a potem MM to jak wiadomo pół pocisków nie trafi przez tickate :) Oto moja odpowiedz. Nie mówie nożówka i wybranie stron po wygraniu fajna rzecz albo rangi 5 to za mało minimum jeszcze 10. Ale Volvo jest tak zjebane i tak głupie, że nie myśli o tym. Może jak dadzą cs go na source 2 to będzie to zrobione bo na razie Volvo celuje w smurfy bo dostaje więcej hajsu proste 1 konto 10 euro :)

1 konto 10 euro na steam.

Na allegro od 20 zł już.

Zagraniczne smurfy kupują 100% na ebay po 5 euro zamiast na steam po 10.

Ale w sumie dla nich 10 euro to jak dla nas bułka za 20 gr. Taki hajs trzepią.

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

Opublikowano

Poziom spadł strasznie.

Ostatnio grając przeciwko supreme mało brakowało do wina...

Wstawianie pojedynczego skrinszota z meczu jest śmieszne, tym bardziej że chwilę później mogłeś dostać oklep od szeryfów.

xD

Myślisz, że każdy kto ma supreme będzie robił po 40 fragów i wygrywać ciągle, bo mają supreme?

Dokładnie, każdy kiedyś przegrywa.

Osobiście to cieszę się z tego, bo przynajmniej mam świadomość że teraz może połowa graczy gra czysto.

Opublikowano

Szczerze mówiąc, po prostu bany poleciały i globale co zdobywały po 50 fragów na samych hs z spinhacki'em sobie już nie grają. Żartuje, grają ale już nie w takiej ilości. Moim zdaniem, Valve wie wszystko. Może zrobić wszystko, tylko po co? Jak lubisz cs, to i tak będziesz grał w cs. A zrobienie 128 tick. nic nie da na popularności, bo przeciętny gracz nie wie co to tick. w cs'ie(chodzi mi o normalnych graczy, a nie graczy cs). Moim zdaniem, po prostu przemęczyć się do wbicia globala na mm i sobie odpuszczenie gry na mm. No może tylko dla "fun'u". Najlepiej potem znaleźć ekipę i grać faceity, esea itd.

yiWCsl1.png
Opublikowano

xD

Nie, ale supreme które dostają wpierdol od LE,LE,LE,GE,DMG to coś raczej nie halo.

Le to jeszcze taki kalaszek jest trochu. :v

Opublikowano

Szczerze mówiąc, po prostu bany poleciały i globale co zdobywały po 50 fragów na samych hs z spinhacki'em sobie już nie grają. Żartuje, grają ale już nie w takiej ilości. Moim zdaniem, Valve wie wszystko. Może zrobić wszystko, tylko po co? Jak lubisz cs, to i tak będziesz grał w cs. A zrobienie 128 tick. nic nie da na popularności, bo przeciętny gracz nie wie co to tick. w cs'ie(chodzi mi o normalnych graczy, a nie graczy cs). Moim zdaniem, po prostu przemęczyć się do wbicia globala na mm i sobie odpuszczenie gry na mm. No może tylko dla "fun'u". Najlepiej potem znaleźć ekipę i grać faceity, esea itd.

Ze spinem są, od supreme się zaczyna spora ilość cheatów.

W każdym meczu jest teraz jakiś legit wh co mówi kolegom info, tak gra 80% ludzi w cs teraz.

Premade 5x z gościem co ma wh, mówi info gdzie są i na pistoletówce nagle wszyscy są na B jak terro wchodzą B.

Nie, ale supreme które dostają wpierdol od LE,LE,LE,GE,DMG to coś raczej nie halo.

Le to jeszcze taki kalaszek jest trochu. :v

I co z tego? Może mieli zły dzień? Człowieku nie oceniaj dnia przed zachodem słońca, to, że w tym meczu im nie poszło to może grali nexta i 16-0 wygrali z +30 fragami.

Nie każdemu idzie dobrze i nie każdemu tak będzie szło przez cały czas.

Sam pasha olof i izak dostali wpierdol od supreme'ów i co? To, że przegrali to już są słabi i maja uninstall gry zrobić? lel.

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...