Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Fizyka] Projekt o życiu pozaziemskim

TuFu x33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :D

Mam do zrobienia projekt z fizyki o życiu pozaziemskim i czy istnieje,około 20-25 punktów mi trzeba. Mam już kilka typu skala kardaszewa,sfera dysona itd. Mam już okolo 10 punktów o czym bede pisał,ale brakuje mi jeszcze z przynajmniej 10. Jak ktos sie orientuje w takich tematach to prosze o napisanie ich pod tematem,daje like ; D

79160594027661829163.png

Opublikowano

Coś o paradoksie fermiego i egzoplanetach możesz napisać.

Więcej pomysłów podrzucę jeszcze edytując ten post jak mi do głowy wpadną.

edit 1:  Możesz napisać także o odkryciu płynnej słonej wody na marsie i o tym że mogło tam kiedyś istnieć życie.

edir 2: równanie drake'a i ogranizmy będące w stanie przeżyć w przestrzeni kosmicznej

Opublikowano

Coś o paradoksie fermiego i egzoplanetach możesz napisać.

Więcej pomysłów podrzucę jeszcze edytując ten post jak mi do głowy wpadną.

edit 1:  Możesz napisać także o odkryciu płynnej słonej wody na marsie i o tym że mogło tam kiedyś istnieć życie.

Te już miałem ;D Ale dzięki za checi,czekam ;)

79160594027661829163.png

Opublikowano

Sfera Dysona,pierscien nivena,skala kardaszewa,plytka pioneera,egzoplanety,paradoks fermiego,rownanie drake'a,woda na marsie,

79160594027661829163.png

Opublikowano

Narazie mam zdobyć z 20 punktów o czym chcialbym napisac,a potem z tymi punktami isc do nauczyciela i z nim przedyskutujemy co dalej

79160594027661829163.png

Opublikowano

Może napisz coś o tym że jak w układzie mają kilka gwiazd, to na ich planecie panuje wieczna jasność(cały czas dzień). Ich cywilizacja rozwinęła by się do pewnego poziomu, można powiedzieć że nigdy by nie opuścili swojej planety, gdyż nie mogliby dostrzec nocnego nieba. 

Deus vult

Opublikowano

@Wojciech..

Ciekawy temat :)

Ja bym dorzucił zanieczyszczanie życiem innych planet przez ludzi. Nie wiem czy pod którymś pojęciem powyżej kryje się to zjawisko.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Można też napisać o cywilizacjach w superkomputerach(komputerach kwantowych). Jeśli jakaś cywilizacja jest na tyle rozwinięta żeby przenieść świadomość do komputera, może tworzyć własny wszechświat. Po co ma dokonywać ekspansji wszechświata? Skoro z punktu widzenia ograniczeń fizycznych jest to nie opłacalne. 

Deus vult

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...