Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki smartfon wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !  :)

Na początku 2016 r. zamierzam wymienić telefon na nowy. Myślę nad :

- Motorola Moto G 3rd gen - Słyszałem, że jeszcze w tym roku ma wejść do Polski wersja 2gb ram.

- Sony Xperia M4 Aqua

- Huawei P8 Lite

- Samsung Galaxy J5

Który z wyżej wymienionych telefonów byłby dobry?

Od razu mówię że interesuje mnie telefon nowy (tylko z androidem), nie chcę używanego.

Z góry dziękuję ! :D

tN5ECR6.png?1

Opublikowano

Do tysiaka.

Telefon głównie ma służyć do internetu, słuchania muzyki i robienia zdjęć.

Nie zamierzam grać na nim w gry.

tN5ECR6.png?1

Opublikowano

A ten G2 jest jeszcze dobrym wyborem na te czasy? Jak z aktualizacjami?

Oczywiście że tak posiada całkiem dobre parametry, nie jest to jeszcze stare urządzenie i producent wciąż je wspiera nowymi aktualizacjami. WIadomo że w przypadku telefonu nie z wolnej sprzedaży lecz od operatora, te aktualizacje mogą być ograniczone.

Opublikowano

Oczywiście że tak posiada całkiem dobre parametry, nie jest to jeszcze stare urządzenie i producent wciąż je wspiera nowymi aktualizacjami. WIadomo że w przypadku telefonu nie z wolnej sprzedaży lecz od operatora, te aktualizacje mogą być ograniczone.

co Ty wygadujesz, G2 już nie ma żadnych aktualizacji. 

lownfast

Opublikowano

Wyczytałem w googlach, że najnowszy android na G2 jest 5.1.1 Lolipop. Pomyśli się nad tym G2. :)

A co powiecie o tych smartfonach, które wymieniłem w pierwszym poście?

tN5ECR6.png?1

Opublikowano

Z wymienionych przez Ciebie najlepszym wyborem będzie Xperia M4 aqua. Ewentualnie jesli Twój budżet to 1000 zł to ja bym Ci proponował dołożyc te 100 zł i kupić LG G3 bowiem na olx bez problemu dasz rade kupić nowego G3 za około 1100-1150zł. A LG G3 przy wymienionych przez Ciebie telefonach to prawdziwy mocarz :)

Opublikowano

Z wymienionych przez Ciebie najlepszym wyborem będzie Xperia M4 aqua. Ewentualnie jesli Twój budżet to 1000 zł to ja bym Ci proponował dołożyc te 100 zł i kupić LG G3 bowiem na olx bez problemu dasz rade kupić nowego G3 za około 1100-1150zł. A LG G3 przy wymienionych przez Ciebie telefonach to prawdziwy mocarz :)

Nie opłaca się brać G3. Ciągłe zacinki spowodowane rozdzielczością i intensywne nagrzewanie dyskwalifikują ten telefon po całości. Wiem bo sam mam :p

(Mam gdzieś screena jak na procesorze jest temperatura 94 stopni :) )

LG G2 jest tutaj świetną propozycją.

#teams4bal

Opublikowano

@macio443

Zgadzam się z tobą. Też myślałem nad G3, ale wyczytałem, że łapie lagi oraz ma prądożerny i duży wyświetlacz.

Póki co mam jeszcze dużo czasu na podjęcie decyzji. Nad tym G2 pomyślę (32 GB), ew. M4 Aqua albo Moto G3, ale wersję 2GB Ram jak wejdzie do Polski.

tN5ECR6.png?1

Opublikowano

@macio443

Zgadzam się z tobą. Też myślałem nad G3, ale wyczytałem, że łapie lagi oraz ma prądożerny i duży wyświetlacz.

Póki co mam jeszcze dużo czasu na podjęcie decyzji. Nad tym G2 pomyślę (32 GB), ew. M4 Aqua albo Moto G3, ale wersję 2GB Ram jak wejdzie do Polski.

Z tych ktore wymieniłeś najbardziej polecam G2. Najlepiej w wersji 32gb, brak slotu na micro sd robi swoje B/

M4 aqua tez jest podatna na lagi (raporty od kolegi)

A Moto G 3 jak nie znajdziesz dobrej oferty z G2 to polecam.

#teams4bal

Opublikowano

Nie opłaca się brać G3. Ciągłe zacinki spowodowane rozdzielczością i intensywne nagrzewanie dyskwalifikują ten telefon po całości. Wiem bo sam mam :p

(Mam gdzieś screena jak na procesorze jest temperatura 94 stopni :) )

A mialeś kiedyś LG G3, który nie pochodzi od żadnego operatora i ma niebrandowane oprogramowanie ? Pewnie nie. Problemy o których piszesz dotycza modeli pochodzacych od operatorów z zasyfionym androidem. 

Sam posiadam LG G3 i nie ma on takich problemów ale zaznaczam, że mój G3 ma czyste oprogramowanie od LG. Jeśli chodzi o temperature pracy to nigdy nie udało mi się przekroczyć 70 stopni.

Opublikowano

A mialeś kiedyś LG G3, który nie pochodzi od żadnego operatora i ma niebrandowane oprogramowanie ? Pewnie nie. Problemy o których piszesz dotycza modeli pochodzacych od operatorów z zasyfionym androidem. 

Sam posiadam LG G3 i nie ma on takich problemów ale zaznaczam, że mój G3 ma czyste oprogramowanie od LG. Jeśli chodzi o temperature pracy to nigdy nie udało mi się przekroczyć 70 stopni.

70 stopni? Ja nie potrafię na swoim nexusie nabić temperatur powyżej 45 stopni.. 

Co do G2, bo zagłębiłem się w temat 5.1.1 jest jeszcze wielką niewiadomą. Może ją dostanie, może od razu dostanie 6.0, albo zostanie z niczym. 

lownfast

Opublikowano

70 stopni? Ja nie potrafię na swoim nexusie nabić temperatur powyżej 45 stopni..

Co do G2, bo zagłębiłem się w temat 5.1.1 jest jeszcze wielką niewiadomą. Może ją dostanie, może od razu dostanie 6.0, albo zostanie z niczym.

o ile wyczytałem to 6.0 nie dostanie.

A co do 5.1.1 to

http://m.benchmark.pl/aktualnosci/lg-g2-otrzyma-androida-5-1-1-lollipop.html

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżam temat.

Zdecyduje się prawdopodobnie na P8 Lite.

Jak będzie wyglądała sytuacja z aktualizacją do 6.0?

tN5ECR6.png?1

Opublikowano

Prędzej czy później będzie.

Jednak ten soft jest tak zmodyfikowany, że nie polecam.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Więc mam do wyboru P8 Lite albo Moto G 3.

Osobiście wolałbym Motkę, zamiast beznadziejnego Emui masz czystego androida. Ogólnie te dwa smartfony są mocno zbliżone do siebie jeżeli chodzi o wydajność, no chyba że w grach - wtedy Moto G wygrywa bez apelacyjnie, bo adreno 306 jest lepsze od tego co siedzi w P8 lite. 

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...