Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi i ściny w metinie na dobrym kompie.

acek963

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No siema kolega ma lagi w metinie pisze temat za niego, kiedyś już normalnie grał na nim w metina, nie ma opcji odrazu mówię ze słaby lapek bo gra na nim w GTA V więc, sytuacja wygląda tak że:

Odpala metina wpisuje login i hasło wybiera postać, ładowanie trwa jakieś 1-2 min, wchodzi na serwer to idzie idzie i ma super laga na jakieś 10-20 sekund, idzie dalej i to samo aż po 2-3 minutach wyskakuje brak odpowiedzi..

To wygląda tak jak by żarł mu tyle procesu albo czegoś, jak by miał za słabego kompa, FPSY  w normie, na innych serwerach to samo. Ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano

Zabiera mu 10% procka, 2GB/4GB zabiera. 

Odpal metina i zobacz w ile % wykorzystuje mu ramy i procka. Komputer jest dobry ale z metinem to już różnie bywa.

Zabiera mu 10% procka, 2GB/4GB zabiera. 

Opublikowano

Ja też mam dobrego kompa i mi ścina.. Próbowałem różnych sposobów i 0 efektów.

Dla mnie to jest dziwne -.-

Opublikowano

Być może jest to problem ze sterownikami karty graficznej, te najnowsze oddalają się od starych gier typu metin.

Niejednokrotnie polecano wielu osobom z podobnymi problemami zainstalowanie o wiele starszych sterowników - co pomagało bardzo często.

­

Opublikowano

Mnie to wygląda na problem z dyskiem, spróbuj go przetestować programem typu HDDScan, może to też być wina temperatur - te możesz monitorować programami typu MSI Afterburner (wątpię, ze akurat o to chodzi, skoro ledwo co Ci tych zasobów używa), ewentualnie komputer nie przyspieszy kiedy powinien - wyłącz funkcje E3 w biosie, lub spróbuj ustawić tryb zasilania na wysoką wydajność. 

Pasjonat
Opublikowano

@acek963 dobrze, że gta działa, ale specyfikację możesz podać. Możesz spróbować zaaktualizować bios, przeinstalować frameworki itp.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Też mam problemy - nie tyle z logowaniem co z samą grą. Średni laptop, GTA V na 30+ FPS a Metin ostatnio to porażka, da się zmienić coś?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...