Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ah Muzen Cab - lata osa koło nosa...

malacha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

YDyBG6U.png

Typ: Dystansowy, fizyczny

Rola: Łowca

Rasa: Maj

Plusy: Wysokie obrażenia jednego celu, wysoka mobilność

NehMjv8.png

Mówi się, że historia pisana jest przez zwycięzców. Ale co, jeśli zwycięzcy postanowili milczeć? Nie dowiedzielibyśmy się niczego. Żadnych wydarzeń, mitologii czy osobistości. Zwycięzcy - ocaleni - mogliby zostać kimkolwiek, nawet bogami. Ah Muzen Cab zdaje się nie posiadać przeszłości ale mimo to bóg pszczół cieszy się wieloma przywilejami wśród wiernych. Przywilejami, które być może ukradł.

Dawno temu nieboskłon podpierały cztery istoty zwane Bacacami. Bacabowie nigdy nie narzekali na swoje obowiązki a w podzięce za swoje usługi byli czczeni przez błotnych ludzi poniżej. Tak naprawdę Bacabowie byli więźniami swego obowiązku. Nadeszła potężna powódź która pogrążyła ziemię. Korzystając z szansy, Bacabowie uciekli a nieboskłon zderzył się z podnoszącymi morzami. Oni sami zniknęli w potwornej burzy i nikt więcej ich nie widział. 

Gdy morza ustępowały nowi Bacabowie wkroczyli aby dźwignąć niebo. Ziemia wyłoniła się z wód a z niej narodziła się ludzkość. Pojawili się bogowie; patroni podtrzymujący siły życia takie jak rolnictwo czy płodność. I pszczoły tworzące miód który osładza strawę, leki oraz z którego wytwarzane są napitki do rytuałów. Ich bogiem okazał się Ah Muzen Cab który przybył znikąd.

Teraz gdy największa z wojen między niebiosami dobiegnie końca, co po niej zostanie gdy bitewny pył opadnie? Kto będzie zwycięzcą piszącym historię? Jeśli Ah Muzen Cab był jednym z czterech pierwszych Bacabów już raz przetrwał koniec świata i został bogiem. Jaką moc zdobędzie tym razem gdy powstanie nowy świat?

1VaCuKS.png

Ja tutaj też jadę pod kulkę swoje umiejętności. Na początkowym poziomie, według mnie zadaje ona największe obrażenia, jak nie ma możliwości postawienia ula.

hOYbBSh.png

eb9dGWf.png

iK5rV42.png

rpacAsi.png

NVqoPaF.png

FO23EXW.png

sgmsY0V.png

cooltext146732050731855.png

ZdVOAtt.png

vWrss9n.png

83ATvmf.png

mBxzX3r.png

YAmCH1w.png

T_AMC_Default_Card.png?version=26e3030cd389px-SkinShot_AhMuzenCab_Default.png

ufT7ewJ.png

T_AhMuzenCab_Skin1_Card.png?version=16a8389px-SkinShot_AhMuzenCab_Sting.png

AUdwZrG.png

T_AhMuzenCab_Tier2_Card.png?version=1389389px-SkinShot_AhMuzenCab_KillerBee.png

WWoG7eU.png

T_AhMuzenCab_Cthulhu_Card.png?version=1f389px-SkinShot_AhMuzenCab_DarkWhisperer.

qMA1RM4.png

T_AhMuzenCab_SolidHornet_Card.png?versio389px-SkinShot_AhMuzenCab_SolidHornet.pn

CGsEsFi.png

T_AhMuzenCab_Gold_Card.png?version=2d99d389px-SkinShot_AhMuzenCab_Golden.png

nrGJwfw.png

T_AhMuzenCab_Legendary_Card.png?version=389px-SkinShot_AhMuzenCab_Legendary.png

p3k9HPE.png

T_AhMuzenCab_Diamond_Card.png?version=a2389px-SkinShot_AhMuzenCab_Diamond.png

h0oCdgX.png

m5eFVIk.png

Ah muzen'em, tak jak każdym adc, warto grać carry. Tyczy się to również jak i solo, tak i zespołowej gry. W solo możemy rozróżnić 4 etapy. Pierwszym z nich będzie zastawienie uli, które będą regenerować życie, a także po użyciu 3 skilla, spowodują dodatkowy damage. Potem można użyć 3 skilla, czyli wylania miodu, a następnie kulki z pszczółek, czyli 2. Auto-attack i mamy killa

XW3wsEX.png

Tutaj jak mamy na linii tanka, czyli np. sobka to mamy z górki. Tanka wysyłamy przed siebie, a my grając carry zbieramy kille.

Źródła: http://smite.gamepedia.com/Ah_Muzen_Cab

Podobny obraz

Opublikowano

ostatnio patrząc na poradniki w paru grach ucze się tylko jednego a mianowicie jak z szacunku dla osoby piszącej powstrzymać się od śmiania. 

Sorka ale dla mnie jak i wielu innych ludzi poradnik wiąże się z przedstawieniem postaci [czy co tam sie opisuje w tym poradniku] przez osobe DOŚWIADCZONĄ która ma checi i wie co chce napisać i nauczyć nas czegoś o postaci co bysmy sami dochodzili do tego bardzo długo i nie jest zaprezentowane nam przez twórców. sorka ale jak wdze takie coś

1VaCuKS.png

Ah muzen'em, tak jak każdym adc, warto grać carry. Tyczy się to również jak i solo, tak i zespołowej gry. W solo możemy rozróżnić 4 etapy. Pierwszym z nich będzie zastawienie uli, które będą regenerować życie, a także po użyciu 3 skilla, spowodują dodatkowy damage. Potem można użyć 3 skilla, czyli wylania miodu, a następnie kulki z pszczółek, czyli 2. Auto-attack i mamy killa

XW3wsEX.png

Tutaj jak mamy na linii tanka, czyli np. sobka to mamy z górki. Tanka wysyłamy przed siebie, a my grając carry zbieramy kille.

Źródła: http://smite.gamepedia.com/Ah_Muzen_Cab

to mnie krew zalewa po co ludzie piszecie PORADNIKI skoro nie ma tutaj ŻADNYCH PORAD ? sorka ale jeżeli chcecie zabłysnąć to raczej nie jest dobry sposób, jezeli zrobiliście dobry wynik na jakimś bohaterze to pochwalcie sie ss'em albo cholera wie co, a nie myślicie że potraficie grać tą postacią i napiszecie "poradnik". 

Ostatnio takich pseudo poradników jest jak glizd po deszczu powinno się to nagradzać jakoś bo można jobla dostać, a ludzie zaczynają zapominać co to jest poradnik.

76561198013232167.png

Opublikowano

Nie gram AMC codziennie, ale wydaje mi się, że ten build jest troszku dziwny. :v

Co do punktu z pracą zespołową - praca zespołowa to nie tylko tank + adc, bo w late game, to także współgranie z innymi członkami drużyny, prawda?

Opublikowano

ostatnio patrząc na poradniki w paru grach ucze się tylko jednego a mianowicie jak z szacunku dla osoby piszącej powstrzymać się od śmiania. 

Sorka ale dla mnie jak i wielu innych ludzi poradnik wiąże się z przedstawieniem postaci [czy co tam sie opisuje w tym poradniku] przez osobe DOŚWIADCZONĄ która ma checi i wie co chce napisać i nauczyć nas czegoś o postaci co bysmy sami dochodzili do tego bardzo długo i nie jest zaprezentowane nam przez twórców. sorka ale jak wdze takie coś

to mnie krew zalewa po co ludzie piszecie PORADNIKI skoro nie ma tutaj ŻADNYCH PORAD ? sorka ale jeżeli chcecie zabłysnąć to raczej nie jest dobry sposób, jezeli zrobiliście dobry wynik na jakimś bohaterze to pochwalcie sie ss'em albo cholera wie co, a nie myślicie że potraficie grać tą postacią i napiszecie "poradnik". 

Ostatnio takich pseudo poradników jest jak glizd po deszczu powinno się to nagradzać jakoś bo można jobla dostać, a ludzie zaczynają zapominać co to jest poradnik.

Drogi Panie... Pochwaliłbym się jakby mi konta nie usunęli. Uważam, że jeżeli miałem mastery V to chyba coś tam umiem.

Nie gram AMC codziennie, ale wydaje mi się, że ten build jest troszku dziwny. :v

Co do punktu z pracą zespołową - praca zespołowa to nie tylko tank + adc, bo w late game, to także współgranie z innymi członkami drużyny, prawda?

Tak, masz rację :v

Podobny obraz

Opublikowano

drogi panie jak byś coś umiał to byś się rozpisał a nie napisał że puszczamy tanka do przodu a my zbieramy kille -.- serio ? taka porada ze az czuje tą siłę ide grac AMC i robic 10 ace w ciagu meczu.

Dopowiem jeszcze że jeżeli 5 masterka jest dla ciebie oznaka bycia pro i ogarniania danej postaci to tym bardziej radze graczom nie czytać tego "poradnika" dziekuje i nie pozdrawiam i proszę potrenować pisanie PORADNIKÓW bo to jest bardziej opis i to ubogi niż PORADNIK.

76561198013232167.png

Opublikowano

Drogi Panie... Pochwaliłbym się jakby mi konta nie usunęli. Uważam, że jeżeli miałem mastery V to chyba coś tam umiem.

Tak, masz rację :v

Jeżeli uważasz wbicie masterki za osiągnięcie życzę powodzenia w dalszej grze w lidze zwanej plastik.

Opublikowano

częściej widuje ludzi z maksowaną 1 potem trójką a na koniec dwójką bo attack speed z ula ,,wynagradza'' te 300 dmg co dostaniesz od np jedynki Neith czy impali Anhura no i staki na adc to podstawa za dużo attack speed z jednym itemkiem i ulem podejrzewam że będzie coś około1,90 więc jak chcesz już tak bardzo attack speed to zamiast bloodforge dajesz  soul eater więcej lifesteal +attack speed i dodatkowo jeżeli twój sololanerem jest wariorem lub assasynem to zwiększasz mu atrybuty. take uwagi dobra robota btw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...