Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Granie w CS bez gamingowej myszki?

`Kucyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy granie w cs go bez żadnej gamingowej myszki jest możliwe? Chodzi mi o wbicie jakiegoś supreme czy coś, myszkę mam z tesco za 10 zł :D nigdy nie myslalem, ze bede wgl jakos chcial sie nastawiac pod granie w cs'a jakos tak bardziej na powaznie, a druga sprawa to podkladka, czy tez jest tak bardzo wazna? mialem kiedys ale zgubila sie i tez nie mam, wiec prosilbym o podanie jakiejs taniej, ale dobrej myszki do grania w cs, oraz jakiejs podkladki. Pozdro, bede dawal repki. :D

Pomogłem? Możesz odwdzięczyć się Lajkiem. Będę wiedział, że moja pomoc Ci się przydała. 

Masz problem? Śmiało pisz PW albo na GG 50433085 - Postaram się pomóc.

Aha, zapomniałem dodać, że kucyki są fajne. <3

Opublikowano

z myszka bloody v7 która tak hejtuja :yay:  bez podkładki wbilem globusa wiec raczej sie da a takie cos jak "gamingowe" nie istnieje poprostu to jest taki chwyt zeby wiecej zarobili taki kowalski ma myszke za 5 zl patrzy w sklepie "gajming molze" na opakowaniu jest wklejony neo ktory naqwia headshoty i kupuje taka myszke z mysla ze bedzie tez tak strzelal xD 

Opublikowano

Mysz ma znaczenia. Tescowa mysz nie zapewni ci tak dokładnej jakości gry. Przede wszystkim ze względu na sensor, to na jaką wysokość podniesiesz mysz i od którego momentu złapie sygnał, precyzyjność. Podkładka tez ma znaczenie. Zapewnia twojej myszy lepszy poślizg i sprawia że ślizgacze nie ścierają się wgl albo w małym stopniu

Opublikowano

Jesli chodzi o podkladke to polecam razer goliatus. Sam jej uzywam i jestem bardzo zadowolony. A jesli chcesz myszke gamingowa to zainteresuj sie starszymi wersjami popularnych myszek gamingowych czesto po wyjsciu nowej edycji myszki stara tanieje.

Opublikowano

Witam, czy granie w cs go bez żadnej gamingowej myszki jest możliwe? Chodzi mi o wbicie jakiegoś supreme czy coś, myszkę mam z tesco za 10 zł :D nigdy nie myslalem, ze bede wgl jakos chcial sie nastawiac pod granie w cs'a jakos tak bardziej na powaznie, a druga sprawa to podkladka, czy tez jest tak bardzo wazna? mialem kiedys ale zgubila sie i tez nie mam, wiec prosilbym o podanie jakiejs taniej, ale dobrej myszki do grania w cs, oraz jakiejs podkladki. Pozdro, bede dawal repki. :D

Myszka ma znaczenie, tak samo jak i podkładka bo dzięki niej kontrolujesz sensitivity oraz ćwiczyć pamięć mięśniową. Dam Tobie przykład ku temu.... miałem myszkę Logitecha za 59 pln bezprzewodową, kupiłem parę tygodni temu SS Sensei i różnica jest ogromna w dokładności podczas poruszania się myszką w grze. Jak wybierasz myszkę zwracaj uwagę na sensor oraz jej dopasowanie do Twojej ręki. 

Dzięki myszce masz przewagę lecz nie jest ona odpowiedzialna za Twój skill w grze jaką jest cs:go.... grając na myszce od Logitecha myślę, że doszedłbym bez problemu do Globala..Piszę Tobie to osoba grająca w cs'a od wersji 1.3

........ bez komenatarza

Kiedy czytam niektóre posty tutejszych użytkowników czuje, że się zgubiłem w internecie.

True love survives all

Opublikowano

Jesli chodzi o podkladke to polecam razer goliatus. Sam jej uzywam i jestem bardzo zadowolony. A jesli chcesz myszke gamingowa to zainteresuj sie starszymi wersjami popularnych myszek gamingowych czesto po wyjsciu nowej edycji myszki stara tanieje.

Płacić za podkładke 100zł jak za 20zł masz prawie identyczną gz mózg...

@topic tak jak napisal Box Box

Opublikowano

Bez "gamingowej" myszy możesz wejść wysoko w rankingu, ale z myszką za ~50-100 zł twoje strzały nigdy nie będą tak precyzyjne jak strzały innych graczy z np. Rivalami czy jakimikolwiek myszkami z tym lub trochę słabszym sensorem. Podkładka też ma duże znaczenie.

Opublikowano

Odpowiem ci z własnego doświadczenia ^^ Grałem caly czas na myszkach "z tesco" zawsze kupowałem tą samą za 19,99 zł xD

Ale pewnego razu pomyślałem, że może kupie coś lepszego i postanowiłem zaopatrzyć się w bloody v8m, nie jest jakaś mega super nie wiadomo coś - ale daje rade :D Po przesiadce pierwszy tydzień do masarka (trzeba się przyzwyczaić) ale takich efektów po tym tygodniu się nie spodziewałem. Choćby strzelanie wydawało mi się łatwiejsze, miałem uczucie jakbym miał większa prezycje.

To jest tylko moja historia, osobiście polecam ci się przesiąść na coś droższego (nie mowie tutaj o jakiś +200 zł, rób jal chcesz) efektów nie pożałujesz ^^ Lub jeśli nie chcesz wywalić kasy w błoto, pożycz od jakiegoś kolegi na tydzień, dwa tygodnie i sobie sprawdź :P

Co do podkładki, byłem graczem który zawsze był anty.

Dziwnie mi sie na nich grało i w ogólnie (hejty)

ALE !

Pewnego razu byłem w rtv agd i zobaczyłem taniego qck na promocji (15 zł) no to oczywiście postanowiłem, że ją kupie.

I powiem ci szczerze, że takiego czegoś się nie spodziewałem.

Myszka zachowywała się sztywnie ! (Każdy ruch idealnie siadał, nie było "przypadkowych" posunięć)

Od tamtego momentu zawsze gram na podkładce (można też miekko rękę położyć xD)

Jeśli zdecydujesz się na zakup jej, to odradzam jakiejś noname po 10 zł i polecam np. Takiego taniego qck, ma fajny materiał i jest miękki :)

Trochę się rozpisałem, mam nadzieje, że ci trochę pomogłem (pisze z fona)

@Edit:

A i pytałeś jaki to ma wpływ na rangi :P

No na moim przykładzie z le do suprima wbilem :D (W krótkim czasie)

Opublikowano

Płacić za podkładke 100zł jak za 20zł masz prawie identyczną gz mózg...

@topic tak jak napisal Box Box

Prawie identyczną? chodzi pewnie o a4techa x7.

Zarówno goliathus speed  jak i control bardzo sie od niej różnią.

Co do tematu to można grać na myszcze za 10zł bez podkładki i wbić tego supreme czy globala, ale łatwiej będzie z dobrą myszką i podkładką.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, a co myślicie o myszce "TRACER BATTLE HEROES SCOUT"? Na alledrogo jest za 14 zł, nie chciałbym za bardzo wyrzucac kasy w bloto, bo zbieram teraz na motocykl i potrzebuje dobrych kilka tysiecy wiec szukam taniej myszki. 

Drugie pytanie: czy podkładka za 10 zł i za 100 zl ma jakies wieksze znaczenie tak jak u myszki? :P

@EDIT, cholera, nie chcialbym wydawac nawet 50 zł, bo to troche hajsy w bloto, czyli za mniej niz 50-70 zł nie dostane dobrej myszki? :P

Pomogłem? Możesz odwdzięczyć się Lajkiem. Będę wiedział, że moja pomoc Ci się przydała. 

Opublikowano

Co do myszki to ci nie odpowiem (Nie mam o nich dużego pojęcia xD)

Co do podkładki to "niby" jest, ale możesz nawet za 10 zł kupić dobrą, ale stosunkowo małą (płaci się za rozmiar)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, a co myślicie o myszce "TRACER BATTLE HEROES SCOUT"? Na alledrogo jest za 14 zł, nie chciałbym za bardzo wyrzucac kasy w bloto, bo zbieram teraz na motocykl i potrzebuje dobrych kilka tysiecy wiec szukam taniej myszki. 

Drugie pytanie: czy podkładka za 10 zł i za 100 zl ma jakies wieksze znaczenie tak jak u myszki? :P

To taka sama myszka jak z tesco za 10zł nie będzie miała lepszego sensora.

W podkłądkach nie ma az takiej roznicy cena/jakosc

Opublikowano

Sranie w banie mam myszkę za 60 dych, podkładkę  za 20(Zajmuje pół biurka bo gram na 1.5/400dpi) i robię z ludźmi co chcę :D Nie trzeba wcale wydawać na sprzęt miliona złotych, na myszce za 10zł też ugrasz, ale będzie ciężej trafić poprostu :>

Opublikowano

z myszka bloody v7 która tak hejtuja :yay:  bez podkładki wbilem globusa wiec raczej sie da a takie cos jak "gamingowe" nie istnieje poprostu to jest taki chwyt zeby wiecej zarobili taki kowalski ma myszke za 5 zl patrzy w sklepie "gajming molze" na opakowaniu jest wklejony neo ktory naqwia headshoty i kupuje taka myszke z mysla ze bedzie tez tak strzelal xD

Haha chyba na cheatach globusa, tak jak w tym niewykrywalnym dziale napisales ze na wallhacku wbiłeś 5x na smurfie globala

Opublikowano

za 70 zł dostaniesz logitecha g100s którego multum osób zachwala i kilku prosów nią gra. Jedyby minus że jest to myszka z wystawki albo zwrotów ale masz na nią roczną gwarancje więc wszystko powinno być w porządku. Mi ciężko powiedzieć ponieważ jestem stosunkowo nowym graczem i od samego początku gram na dobrej myszce jednak podkładke zakupiłem po pewnym czasie i stwierdzam że warto.

Opublikowano

Rozumiem, ze Twoj budzet jest niski, powiem Ci, ze moze nie na globalach ani  tych lepszych supreme ale uzywalem myszki ntt (tak lujowa, ze nawet nie potrafie jej znalezc, nie ma nazwy) i radzilem sobie, wazne zebys gral na nieskiej czulosci (na myszce masz pewnie ze 400dpi) i sens. 1.5-2.5 tak mysle, zalezy tez od rozdzielczosci. Duzo rzeczy mnie bolalo w owej myszy, czy to spod robiacy za slizgacze (bo slizgacze jakims cudem ledwo stykaly) czy twardy kabel i za niska waga jak na taki kabel myszki. Nie wiem jaki siedzial tam sensor ale mial predykcje, przy szybszych ruchach zwlaszcza bylo to widac, celownik potrafil poleciec w kosmos albo wcale sie nie ruszyc praktycznie. 

Najtaniej a sensownie to polecam Ci:

http://allegro.pl/mysz-microsoft-usb-doskonala-x802382-wmo-1-1a-i5704615644.html(sprawdzony gryzon przez wielu graczy, ja tez go polecam) + a4tech x7 500mp (podkladka za 20zl, duza). Myszke juz mam, wlasnie z tej aukcji, przyszla w swietnym stanie, az szkoda mi, ze niszcze jej slizgacze bez podkladki, te podkladke tez juz zamowilem (morele to klamy!!111oneone) jak przyjdzie podkladka to moge Ci dac znac jak to dziala (pewnie w poniedzialek/wtorek bede ja mial w domu, max sroda). Tylko daj znac, czy chcesz ;) 

PS polecam Ci przylepiac kabel od myszki tasma np do sciany za biurkiem, mouse bungee jest za drogi, zebys go kupowal, sam sie przymierzam do tego od zowie, bo tasma potrafi sie odlepic.

Na myszce bezprzewodowej wbilem dmg

i? jest wiele dobrych bezprzewodowych modeli, nawet jak to jakis tani model, to pewnie blizniaczy do w/w ntt, na ktorym bylem wyzej

Haha chyba na cheatach globusa, tak jak w tym niewykrywalnym dziale napisales ze na wallhacku wbiłeś 5x na smurfie globala

uuuuuuuuuuóóóóóóóóóóóuuuuuu 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Mysz ma znaczenia. Tescowa mysz nie zapewni ci tak dokładnej jakości gry. Przede wszystkim ze względu na sensor, to na jaką wysokość podniesiesz mysz i od którego momentu złapie sygnał, precyzyjność. Podkładka tez ma znaczenie. Zapewnia twojej myszy lepszy poślizg i sprawia że ślizgacze nie ścierają się wgl albo w małym stopniu

Wiesz to zależy co w tym tesco sprzedaja :D moze sprzedaja jakies myszki po 5 zl albo roccaty czy stealseriesy kinzu xD,

Po co placic za podkładke 100 zl skoro mozna kupic jakas za 20 zl i roznicy raczej wielkiej nie bedzie a w razerze to predzej sie placi za logo niz za sprzet = ).

Sranie w banie mam myszkę za 60 dych, podkładkę  za 20(Zajmuje pół biurka bo gram na 1.5/400dpi) i robię z ludźmi co chcę :D Nie trzeba wcale wydawać na sprzęt miliona złotych, na myszce za 10zł też ugrasz, ale będzie ciężej trafić poprostu :>

Hihi polecam napisać do pana dextigod ktory mysli ze na sprzecie za 50 zl nie mozna byc "PRO" XDD.

Jedyny post ktory napisałem w dziale niewykrywalne to w dziale celownik do awp "po co sie trudzić z tym skoro mozna zrobic kropke na monitorze o,O? "

Opublikowano

Nie polecam grać bez podkładki i " lepszej myszki " Mam ZOWIE FK1 i podkładka QCK+ i sprawuje się dobrze. 

Opublikowano

Wiesz to zależy co w tym tesco sprzedaja :D moze sprzedaja jakies myszki po 5 zl albo roccaty czy stealseriesy kinzu xD,

Po co placic za podkładke 100 zl skoro mozna kupic jakas za 20 zl i roznicy raczej wielkiej nie bedzie a w razerze to predzej sie placi za logo niz za sprzet = ).

Hihi polecam napisać do pana dextigod ktory mysli ze na sprzecie za 50 zl nie mozna byc "PRO" XDD.

Jedyny post ktory napisałem w dziale niewykrywalne to w dziale celownik do awp "po co sie trudzić z tym skoro mozna zrobic kropke na monitorze o,O? "

Haha juz wyzywasz zalaczam link co mi napisal

Wysłane Dzisiaj, 14:14

Bywalec MPC

• photo-614818.jpg?_r=1440106398
  • ProUser
  • bullet_black.pngbullet_black.pngbullet_black.pngbullet_black.pngbullet_black.png
  • 598 postów
Gdzie napisalem p********y kretynie z kalaszka ze wbilem 5x globusa na wh daj screna p********y pacanie a nie jakies gowna piszesz na forum
Opublikowano

PLS PANOWIE, NIE ODCHODŹCIE OD TEMATU... BO TUTAJ ZARAZ SIĘ POZABIJACIE, LOL.

Opublikowano

Swoje pierwsze 300 godzin w CS:GO przegrałem z myszką za 5 zł z biedry ;) wówczas wbiłem rangę DMG i wyżej i dawałem radę. Nie trzeba mieć super sprzętu, aczkolwiek słuchawki są wyjątkiem bo ze słuchawkami za 5 zł może być problem :D

aktualnie nie gram zbyt wiele, ale mam myszke bloody v8 i nie narzekam.

Trzeba dzisiaj nie mieć czasu, żeby jutro mieć czas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...