Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak losowo teleportować moby w własnym pluginie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
player.getWorld().spawnEntity(new Location(ThreadLocalRandom.current().nextInt(min, max + 1),y*,ThreadLocalRandom.current().nextInt(min, max + 1)), EntityType.CHICKEN)

* - wysokość może być chyba różna (chyba TP jest na najwyższy blok, jak nie to napisz to pomogę też z tym)

min, max - najmniejsza i największa wartość kordów w które chcesz stworzyć moba.

Jeśli masz jakiś problem z Plugin'em/Skryptem do MineCraft'a to pisz na PW/Skype/GG, lub inny komunikator podany w profilu. Pomagam za darmo.

Pracuję na zlecenia. Do stałej pracy bardzo ciężko mnie namówić. ^^

Przepiszę Skrypt na Plugin! W większości przypadków za darmo.

Opublikowano
player.getWorld().spawnEntity(new Location(ThreadLocalRandom.current().nextInt(min, max + 1),y*,ThreadLocalRandom.current().nextInt(min, max + 1)), EntityType.CHICKEN)

* - wysokość może być chyba różna (chyba TP jest na najwyższy blok, jak nie to napisz to pomogę też z tym)

min, max - najmniejsza i największa wartość kordów w które chcesz stworzyć moba.

Wywala nawet gdy dodam zmienne i mam jeszcze jedno pytanie jak dodać do tego np żeby miał ilość hp zbroje i wgl

Zombie spawn2 = p.getWorld().spawn(p.getLocation(), Zombie.class);
				spawn2.setMaxHealth(200.0D);
				spawn2.setHealth(60.0D);
				spawn2.getEquipment().setHelmet(new ItemStack(Material.DIAMOND_HELMET ));
				spawn2.getEquipment().setChestplate(new ItemStack(Material.DIAMOND_CHESTPLATE ));
				spawn2.getEquipment().setLeggings(new ItemStack(Material.DIAMOND_LEGGINGS ));
				spawn2.getEquipment().setBoots(new ItemStack(Material.DIAMOND_BOOTS ));
				spawn2.getEquipment().setItemInHand(new ItemStack(Material.DIAMOND_SWORD ));
				spawn2.addPotionEffect(new PotionEffect(PotionEffectType.INCREASE_DAMAGE, 60, 2));
				spawn2.addPotionEffect(new PotionEffect(PotionEffectType.SPEED, 1000, 2));
				spawn2.addPotionEffect(new PotionEffect(PotionEffectType.FIRE_RESISTANCE, 1000, 1)); 

:D

Opublikowano

Wywala nawet gdy dodam zmienne i mam jeszcze jedno pytanie jak dodać do tego np żeby miał ilość hp zbroje i wgl

na 2 pytanie sam sobie odpowiedziałeś :I no chyba że chcesz sie bawić w nms
1.
private static final Random r = new Random();

liczy losowa liczbe z jakiegos zakresu który ty podasz , losuje tak jak by z kwadrata;
private int randomV(int min , int max) {
return (r.nextInt(max - min + 1) + min);
}
// podaje najwyższy losowy blok w obszarze od -10 do 10 x/z  a tobie potrzebna jest pozycja o jeden wyżej ale to już sobie sam zmienisz
World.getHighestBlockAt(randomV(-10 , 10) + CENTRUM_MAPY_X , randomV(-10 , 10) + CENTRUM_MAPY_Z);

najprościej o ile posiadasz kwadratowa mape jeśli chcesz okrągły obszar losowania to musisz pobawic się sam 

­

Opublikowano

Tymek.

A pozamieniałeś zmienne które podałem na wartości? I jak jest "y*" to też wartość masz podać. Może jakieś logi podasz/sam przeczytasz?

Import ThreadLocalRandom zrobiłeś?

Najlepiej to zrób sobie zmienne: x,y,z, żeby móc je później w czymś użyć. Ja Ci nie dałem wyżej rozwiązania, tylko pomysł. Resztę musisz sam wypełnić.

Jeśli masz jakiś problem z Plugin'em/Skryptem do MineCraft'a to pisz na PW/Skype/GG, lub inny komunikator podany w profilu. Pomagam za darmo.

Pracuję na zlecenia. Do stałej pracy bardzo ciężko mnie namówić. ^^

Przepiszę Skrypt na Plugin! W większości przypadków za darmo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...