Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana szkoły

domintokomin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Chodzę obecnie do 3 klasy technikum na kierunku geodezyjnym, lecz strasznie sie na nim męczę. Zawsze chciałem zostac informatykiem, lubie uczyć się jezyków programowanie itd. Żałuję, że poszedłem na ten kierunek i teraz mam do was parę pytań: Co sądzicie o zmianie szkoły na kierunek informatyczny np. do policealnej (mieszkam w Rudzie Śląskiej)? Czy może lepiej ukończyć tę szkolę i iść na studia informatyczne? Dziękuje za każdą radę :)

Ps. Boję się, że mogę nie zdać w tym roku, bo naprawdę jest ciężko, ale w sumie zawsze tak mówię, a potem i tak zdaje :D

Opublikowano

Po szkole zawsze możesz iść na studia informatyczne, także chyba lepiej się już pomęczyć tą drugą połowę technikum. Nie zawsze się pracuje w wyuczonym zawodzie, a tak przynajmniej masz jakieś wyjście awaryjne.

Opublikowano

Na Twoim miejscu przemęczyłbym się jeszcze te 2 lata, napisał maturę i poszedł na te studia informatyczne. Jeśli się tym interesujesz, to na pewno poradzisz sobie bez wcześniejszego ukończenia jakiejkolwiek szkoły z profilem informatycznym. 

Opublikowano

Matematyka to podstawa na informatykę, do tego rozszerzona daję Ci bardzo dużo możliwości w wyboru kierunku studiów.

Z podstawą nie wiem czy któraś uczelnia przyjmuje...

Opublikowano

Był ktoś może w podobnej sytuacji do mojej? :D

Tak ja byłem, zrezygnowałem na koniec trzeciej klasy technikum i nie żałuję :) robię to co lubię a to najważniejsze.

Nie trać dwóch lat na męczenie się na tym kierunku tylko idź do szkoły dla dorosłych i się nie wahaj tam też sie maturę robi.

Opublikowano

Według mnie skończ to co zacząłeś, szkoda tracić czas, w technikum nic specjalnego się nie uczysz na tej informatyce - podstawy. Rozsądniejsze jak dla mnie jest, skończyć to technikum i później pójść na studia informatyczne. Bo szczerze mówiąc, ten technik informatyka to kupe daje :P, więc nie warto jak dla mnie zmieniać teraz szkoły.  Już lepiej możesz poświęcić czas, bawiąc sie troche w programowanie samemu w domu ;)

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

­Dokończ szkołę, naprawdę szkoda tych lat, jak jesteś już w 3 klasie. Informatykę możesz później zrobić zaocznie lub iść na studia, jak sam napisałeś.

c:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Idź zdaj maturę (to ci wiele da) idź na studia w kierunku informatycznym. Zapisz się na dodatkowe zajecia, ucz się języków obcych (U pracodawców to ci wiele da) i UCZ SIĘ! POWODZENIA

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

Opublikowano

Skończ ten kierunek. Zawsze będziesz mieć dwa zawody, na plus dla Ciebie.­ Mogłeś zmienić profil w pierwszej klasie, teraz jest to bardzo nieopłacalne. 

Opublikowano

Na Twoim miejscu skończyłbym szkołę, ale jeżeli chcesz dalej się kształcić w kierunku informatycznym to polecam katować matmę, podstawa na studiach. Jak już przebolałeś dwa lata, to i dwa kolejne dasz radę wytrzymać ;p

qNlpLYT.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...