Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką obudowe kupić?

Karcio22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Moja stara obudowa troszkę zaczyna mnie irytować i psuć wejścia usb, słuchawkowe itp. oraz jest nieprzewiewna więc szukam nowej. Chciałbym aby nie była "piekarnikiem" dla komputera oraż żeby ładnie wyglądała. Moja płyta główna: AsRock N68C-S UCC. Cena myslę że w granicach 100zł. Raczej wolałbym mniej. Bardzo mi się podoba ta obudowa:

http://www.morele.net/obudowa-akyga-aky308or-midi-tower-czarno-pomaranczowy-aky308or-784250/

Ale nie ma jeszcze żadnych opini na jej temat. Oczywiście jestem otwarty na inne propozycję.

Opublikowano

Tylko trochę szkoda że tamte obudowy nie mają możliwości włożenia płyty ATX przez co gdybym kiedyś wymieniał to nie mógłbym jej tam włożyć. Ale co z tą obudową co ja podałem? Wydaje się całkiem spoko.

Opublikowano

Dobrze a czy Zalman ZM-T5 będzie lepszy? Bo z wyglądu jest po prostu śliczny :P Ma USB 3.0 i wydaje się w porządku razem z komentarzami

Opublikowano

Możesz zamawiać T5. Ale i tak się ograniczasz do mATX. Sama obudowa dobra z tą wadą, że ciasna. Może być problem z dłuższymi GPU i większymi coolerami. A jeśli chcesz ATX to jednym z najtańszych sensownych jest Zalman Z1.

@Karcio22 Dla osoby chcącej wsadzić tam np GTX 970 od GB to jest ciasna (za ciasna) . Ale rację masz. Z formatem płyty odniosłem się do tego co napisałeś wyżej.

trochę szkoda że tamte obudowy nie mają możliwości włożenia płyty ATX

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Możesz zamawiać T5. Ale i tak się ograniczasz do mATX. Sama obudowa dobra z tą wadą, że ciasna. Może być problem z dłuższymi GPU i większymi coolerami. A jeśli chcesz ATX to jednym z najtańszych sensownych jest Zalman Z1.

Po pierwsze moja karta graficzna jest bardzo mała i zmieści się wszędzie, po drugie mój cooler jest standardowy - mały, a raczej nie zamierzam podkręcać i kupować lepszego chłodzenia, ciasna? Przecież dobrze widać na zdjęciach że ma nawet specjalnie wnęk w środku aby zmieściła się duża karta graficzna, a poza tym wszyscy w komentarzach piszą że jest bardzo pojemna i mieści duże karty graficzne, także nie wiem na jakiej podstawie to stwierdzasz... A co do mATX to przecież gdybym miał kiedyś zmieniać to jest wiele płyt micro które mogę tu włożyć, nie muszę kupować ATX. A co do obudowy za 100zł to pewnie i tak gdybym miał zmieniać płytę główną to razem z procesorem itd. to i obudowe bym zmieniał. Jakbym kupował obudowe za 300-500zł to bym musiał myśleć przyszłościowo, a tak...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...