Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile przypisać ramu do serwera 300slotów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na jeden slot przypisz 155 ramu... I teraz w zależności ile masz pluginów i jak obciążają serwer, zostaw na nie około 3 GB

Czyli wychodzi 49500 MB Ram ;)

5255055987.png

Opublikowano

ile to bedzie w gb? chyba wezme oferte bez limitu ram

To jest ok. 49,5 GB RAM. Takie oferty to tylko chwyt reklamowy. Tak naprawdę serwery te mogą posiadać jakieś 64 GB RAMu i limitowane sloty.
Opublikowano

49,5 GB ram...

Pamiętaj, że oferty bez limitu ram, nie oznacza, że ty masz te ramy !!

Jest jakaś maszyna gdzie masz przydzielone np. 60GB ram, ale to jest rozdzielone na ileś tam serwerów, i teraz dajmy na to, że jakiś serwer nie działa, to masz więcej pamięci ram, a jeżeli zacznie działać, to już masz mnie ram....

Widzę, że nie jesteś doświadczony w te kocki, dla tego proponuję wykupić max 5GB Ram, zrobić serwer na 35 slotów, jeżeli się zapełni, to systematycznie zwiększać ilość slotów...

Jeżeli pomogłem Like...

5255055987.png

Opublikowano

ile dac ramu do serva 300 slotow? mam same autorskie pluxy i sk.

Same autorskie pluxy i sk..

Włos na głowie się jeży..

@topic

Zasada numer ONE.

Serwery bez limitu RAM nie istnieją. Jest to jeden wielki b***s**t. I robienie klienta w bambuko. 

Zasada numer DWA.

150 MB / slot --> Tak się przyjęło i tak wszyscy piszą ale jest to NIE prawda. To już zależy od specyfikacji serwera..

Zasada numer TRZY.

Tylko i wyłącznie firmy pokrewieństwa OVH, nie żadne hostingi i inne duperele bo normalnie w świecie może i RAM wytrzyma bo w końcu ,,NON LIMIT HIHIHIIH" ale procesor Ci wyleci na orbitę.

Chcesz wiedzieć więcej? Wal na PW.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

k***a co wam po tym 128 GB RAM czy tam ile jak też się liczą inne podzespoły (Procesor...)!? @PabloTL ty jesteś na tym forum największym trolem albo tylko głupiego udajesz.

Polecam Hosting OHV pod takie serwery jeśli coś planujesz :) a tak to 300 osób wątpię że utrzymają twoje autorskie pluginy :)

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

Zależnie od danego trybu i rodzaju pluginów/skryptów czy posiadają dużo zmiennych i tego typu reczu.

Przeciętny serwer no to wystarczy 1-2 GB ramu na same pluginy i reszta na graczy 75-100 mb wystarczy na jednego gracza (są serwery, które dają tylko 50mb na gracza).

Wystarczy 20-40 GB.

Nie radze brać ofert "serwer bez limitu ram" w takich ofertach jak przeczytasz opis pisze czasami, że maksymalne obciążenie dla twojego serwera może wynieść 8/16/32/64GB ramu. Jeżeli już chciałbys postawić lepszy serwer to polecam jakiegoś dedyka z ovh.pl lub hosteam.pl.

Opublikowano

Przyjmując 100 mb dla gracza = 30.000 mb = ~30gb. Doliczając pliki, mapę, dałbym jakieś 35-40gb.

Porypało? Na c**j ci tyle RAMu? To procek już prędzej nie uciągnie ;_;

Moderator (ach, były moderator majnkraft) a jednak gówno się zna i idzie za mitami RAMowymi. Mój serwer testowy, gdzie było przypisane 3 GB RAMu sprawował się tak:

• 70 ruszających się botów
  • Mapa z 500 wygenerowanymi chunkami.
  • 20 pluginów, dość mało optymalne i wielkie.

RAM: 1290 MB / 3 GB

Ba dumc. Dodam tylko, że mam bardzo dobry procek, więc dlatego to tak ładnie idzie :)

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Im więcej slotów, tym serwer potrzebuje mniej ramu per slot.
W zależności od modów serwer zmieści się w 10-20 GB ramu 

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Do płynnej, stablinej, wydajnej, po prostu na normalnym poziomie rozgrywki zalecam użyć 32gb pamięci ram minimum (co najmniej) na 300 slotów.

cccae149d21a4.png

Już w krótce!

Wszelkie prawa zastrzeżone! 2015r. ]

Opublikowano

PaperSpigot, 32GB ram i będzie pięknie działać : )

A i pamiętaj, że te wszystkie oferty bez limitu mają jakieś limity.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Porypało? Na c**j ci tyle RAMu? To procek już prędzej nie uciągnie ;_;

Moderator (ach, były moderator majnkraft) a jednak gówno się zna i idzie za mitami RAMowymi. Mój serwer testowy, gdzie było przypisane 3 GB RAMu sprawował się tak:

• 70 ruszających się botów
  • Mapa z 500 wygenerowanymi chunkami.
  • 20 pluginów, dość mało optymalne i wielkie.

RAM: 1290 MB / 3 GB

Ba dumc. Dodam tylko, że mam bardzo dobry procek, więc dlatego to tak ładnie idzie :)

­

To i tak słabo, mój Survival nie przekracza 3GB przy ~250 online na 20.0 tps.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...