Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się robić serwer?

Gumskull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie, czy warto zacząć znów robić serwer Gladiatus?

Bo nie wiem czy kogoś obchodzą prywatne serwery PL

Jak coś to piszczcie Czy się opłaca czy nie :) 

2LaT.gif

Specjalista
Opublikowano

Wiesz.. Jak masz na to dobry pomył, czas i chęci, a przede wszystkim umiejętnosci to zawsze warto :)
Na początku na pewno "szału" nie ma, ale juz po kilku miesiąsach stabilności serwera, wydywanych aktualizacji itp na pewno zbiersze się wiekza kupa graczy.
Wtedy również można pomyśleć o zarobku na utrzymywanie serwera, bo wiadomo fundusze włąsne też są oganiczone

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

­'Czy opłaca'~ pojęcie względne. Chodzi Ci czy opłaca się robić dla rozrywki czy dla korzyści materialnych?

Kasy z tego nie zbijesz, iż gladiatus nie jest popularną grą, aczkolwiek fajną. Dla rozrywki opłaca się jak najbardziej, lecz trzeba pamiętać że jak już stawiasz to żebym on postał bo stawiać a za parę dni zamykać to nie ma sensu.

Jeżeli już robisz to rób do końca i niech stoi :)

Jestem zdania że się opłaca, i mam nadzieję że postawisz coś co będzie stało i zachęci graczy do gry, moje zdanie to by nic nie zmieniać lecz wprowadzić małe zmiany jak wygląd item'ów itp :).

Powodzenia w projekcie (o ile jeszcze robisz).

6222704500-1434194730.png

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...